Faq

Is er iets nog niet duidelijk? Probeer het hieronder even! Wellicht vind je een antwoord op je vraag.

Yoga-on-Call is enkel open tijdens / rondom de lesuren. De deuren openen 20 minuten voor aanvang van de les. De lessen beginnen stipt op tijd! De deuren sluiten bij aanvang van de les. Speciale regelingen met betrekking tot de reguliere lessen (vanwege feestdagen, evenementen, internationale workshops, etc.) worden altijd aangekondigd op de website, via de nieuwsbrief, onze Facebook groep én op de prikborden in de studio!

Je kan op eender welk moment tijdens het jaar instromen, zónder vooraf in te schrijven. Maak een keuze uit ons lessenrooster, rekening houdend met je niveau óf kies voor een workshop Intro Vinyasa / Intro Iyengar / Intro Ashtnaga wanneer deze gegeven worden (enkele malen per jaar). Alle yogamateriaal (inclusief mat) is aanwezig in studio. Je trekt best gemakkelijk zittende kleding aan of je kleedt je bij ons om. Je hebt geen sportschoenen nodig, je volgt de les op blote voeten. Je allereerste les bij ons is een proefles en kost 10 euro. Dit is een kennismaking met de studio en dus niet te gebruiken om de verschillende yogastijlen te ontdekken, dan koop je best een 5-beurtenkaart.

Alleen gemakkelijk zittende kleding. De les gaat door op blote voeten, dus sportschoenen zijn niet nodig. Yogamatten en alle andere materiaal stellen wij ter beschikking.

Deze informatie vind je op deze webiste bij Locatie! Wij beschikken over twee locaties in Gent, namelijk YOC Zuid en YOC Noord.

Je kunt op eender welk moment tijdens het jaar instromen in onze lessen. Je dient enkel rekening te houden met je niveau. Als beginner kom je dus naar de Level 1 of Open Level lessen. Inschrijven / reserveren voor de les is bij ons NIET nodig!

Ja, voor 10 euro kun je een allereerste les bij ons volgen. Nadien betaal je gewoon voor een losse les of neem je een beurtenkaart / abonnement. De proefles is bedoelt om kennis te maken met onze studio, helaas niet om alle verschillende lessen / docenten uit te proberen! Je hoeft je niet in te schrijven voor een proefles, je komt gewoon wanneer het past. Voor het gemak kun je deze PDF alvast ingvuld meebrengen.

Nee, kom gewoon naar de studio! Als je een 10-tal minuten voor aanvang van de les van je keuze aanwezig bent, is dat ruim voldoende. Houd bij de keuze van je les rekening met je niveau. Uitleg over de verschillende lessen en niveau's vind je op en onder het lessenrooster.

Als beginner kom je naar een van de Level 1 of Open Level lessen. Als het je eerste yogales is, maakt het niet uit of je kiest voor Iyengar Yoga Vinyasa Yoga, of Ashtanga Yoga. Weet gewoon dat Ashtanga Yoga de meest fysiek intensieve yoga is. Je kunt ook kiezen voor een minder actieve les als Yin Yoga. Kom, probeer en ervaar! Dat is de enige manier om erachter te komen wat yoga voor jou kan doen. Indien je fysieke beperkingen / blessures hebt, kies je beter voor een les Easy Yoga of een les Relax & Renew. Bespreek voor en/of na de les met de docent ter plaatse wat je mogelijkheden zijn.

Nee, alle materiaal is aanwezig in de studio. Gebruik je liever je eigen yogamat, dan mag dat natuurlijk!

Gemakkelijk zittende (sport)kleding. Je hebt geen sportschoenen nodig, de les is op blote voeten.

omkleden: uiteraard! douchen: niet bij YOC Zuid, wél bij YOC Noord.

Op de officiële feestdagen bieden wij meestal 1 les in de ochtend aan van 10.30-12.00 uur, de rest van de dag is de studio gesloten. Deze lessen worden altijd aangekondigd op de website, via de nieuwsbrief, onze Facebook groep én op de prikborden in de studio! Tijdens de schoolvakanties (inclusief de zomervakantie) is het gangbare lessenrooster van kracht.

Ja, onze lessen gaan het hele jaar doorlopend door. Het lessenrooster wordt 4 x per jaar vernieuwd: per 1 september, per 1 januari, per 1 april en per 1 juli.

Wellicht wel, maar we gaan niet actief zoeken na iedere les. Kom dus zo snel mogelijk terug om je vergeten item zelf te zoeken/op te halen. YOC ZUID: Alle gevonden voorwerpen worden (ook die van de kleine zaal) verzameld in de plastic bak bovenop de grote kast bij binnenkomst. Na enkele weken worden de spullen verzameld op de mezzanine in de grote zaal. Na enkele maanden worden de spullen naar het Krinloopcentrum gebracht. Waardevolle spullen (juwelen, horloges, brillen) worden achter de balie bewaard. YOC NOORD: Alle gevonden voorwerpen worden verzameld in de plastic bak naast de schoenenkast. Na enkele maanden worden de spullen naar het Krinloopcentrum gebracht. Waardevolle spullen (juwelen, horloges, brillen) worden achter de balie bewaard.

Dit hangt af van het aantal keer dat je per week naar de les kunt / wilt komen. De meeste mensen beginnen met een 10-beurtenkaart. Een 20-beurtenkaart is ook mogelijk en komt iets voordeliger uit. Beide kaarten zijn een volledig jaar geldig. Kom je 2 á 3 keer per week naar de les, dan kun je kiezen voor een 1-maand, een 3-maand of een 1-jaar onbeperkt abonnement. Deze abonnement gaan in op de dag van je keuze en zijn respectievelijk 30 / 90 aaneensluitende dagen en 13 maanden geldig. Deze abonnementen kunnen niet onderbroken worden tenzij om aantoonbare medische redenen, aangevraagd tijdens de geldigheid van de kaart. Je kunt je beurtenkaart voor al onze reguliere lessen gebruiken. Voor onze lange lessen op zondagochtend wordt er een extra bijdrage van 10 euro gevraagd indien je een 1-maand, 3-maand of 1-jaar onbeperkt abonnement hebt.

Deze info staat ook op je kaart!
5-beurtenkaart > 6 maanden
10 beurtenkaart > 1 jaar
20-beurtenkaart > 1 jaar
1-maand onbeperkt > 30 aaneengesloten dagen
3-maand onbeperkt > 90 aaneengesloten dagen 1-jaar onbeperkt > 13 aaneengesloten maanden

Betalen kan contant in de studio, via overschrijving op onderstaande rekening (we hebben geen Bancontact) of online (zie overzicht prijzen). Neem je bewijsje van overschrijving mee (of toon het via je smartphone) en je krijgt direct je kaart. Zonder bewijs, helaas geen kaart. Dan betaal je een losse les!

IBAN: BE12 7390 1087 3192 BIC: KREDBEBB

Tenzij anders aangekondigd, dien je vooraf in te schrijven voor alle activiteiten die worden georganiseerd naast het reguliere lessenrooster. Inschrijven doe je via de registratielink die je terug vindt op de pagina van de betreffende workshop. Je wordt doorgelinkt naar ons online registratie- en betaalsysteem. Je kunt zowel met Credit Card als met je eigen bankrekening betalen (via Soort). Je krijgt een automatische bevestiging en een betaalbewijs. Wij ontvangen vanwege praktische redenen geen inschrijvingen via de telefoon.

Nee dit is geen probleem. De meeste anderstaligen kunnen onze lessen uitstekend volgen. Daar waar nodig mengen we wat Engels doorheen onze lessen. De persoon in kwestie wordt altijd in het Engels aangesproken.

Dit is afhankelijk van de soort blessure / aandoening. Best overleg je eerst met je arts. Overleg ook met je arts hoe lang na de blessure / operatie je terug mag sporten of een inspanning mag leveren. Na een miskraam kun je in principe 2 weken later terug beginnen met sporten. Voor alles geldt: geef je lichaam voldoende de tijd om te herstellen. Yoga wordt soms verkeerd omshreven als een zeer zachte vorm van bewegen, volledig gericht op ontspanning. Dit geldt voor sommige vormen van yoga, maar niet voor Vinyasa Yoga en Iyengar Yoga. Wil je zachtjes aan beginnen met yoga? Kom dan naar onze les Easy Yoga of naar de les Relax & Renew. Ter plaatse kun je met de docent je mogelijkheden bespreken. Licht de docent vóór de les altijd in over blessures!

Jazeker! Dat kan online via Tadabon of ter plaatse in de studio. Er is altijd iemand aanwezig rondom de lesuren. Je kunt dus vanaf 20 min voor een les tot en met 15 min na een les terecht voor het aankopen van een cadeaubon bij de docent ter plaatse.

In het algemeen wordt aangeraden om tijdens je zwangerschap (en dan vooral de eerste 14 weken) niet te beginnen met een nieuwe fysieke activiteit, tenzij deze is aangepast voor zwangeren. Bij Yoga on Call bieden we wekelijks een les Pregnancy Yoga. Je bent ook welkom in onze lessen Easy Yoga en Relax & Renew. Vermeld vooraf altijd aan de docent dat je zwanger bent!

Wij hanteren volgende richtlijnen i.v.m. zwangerschap / vruchtbaarheidsbehandeling:

Geen ervaring met onze Vinyasa, Iyengar en Ashtanga yogalessen vóór je zwanger werd:

  • Wens om zwanger te worden: je mag onze Beginner en Open lessen volgen.
  • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, geen andere yoga.
  • Zwanger: enkel Pregnancy Yoga

3-6 maanden ervaring met onze Vinyasa, Iyengar en Ashtanga yogalessen vóór je zwanger werd:

  • Wens om zwanger te worden: de les die je normaal volgt, mag je blijven volgen.
  • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, Beginner en Open lessen mits op voorhand vermeld aan de docent. Bij inplanting van de vrucht raden wij aan enkele dagen geen yoga / sport te doen -Zwanger: de eerste 3 maanden mag je Beginner en Open lessen volgen met aanpassingen (vraag aan de docent!), in het 2de en 3de trimester enkel Pregnancy Yoga!

6 -12 maanden ervaring met onze Vinyasa, Iyengar en Ashtanga yogalessen vóór je zwanger werd:

  • Wens om zwanger te worden: de les die je normaal volgt, mag je blijven volgen.
  • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, Beginner en Open lessen mits op voorhand vermeld aan de docent. Bij inplanting van de vrucht raden wij aan enkele dagen geen yoga / sport te doen.
  • Zwanger: de eerste 3 maanden mag je Beginner en Open lessen volgen, in het 2de trimester mag je All Levels volgen met aanpassingen (vraag aan de docent!) en in het 3de trimester volg je enkel Pregnancy Yoga!

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)