Annelies

Doceert Kids Yoga, Pregnancy Yoga, Mama & Baby Yoga, Iyengar Yoga

Verscheidene jaren gaf ik danslessen aan kinderen, adolescenten en volwassenen. Vooral het werken met kinderen boeide me enorm. Hun enthousiasme en ongedwongenheid gaf me de energie die ik in de lessen stak, terug. Maar meer en meer viel het mij op dat verscheidene kinderen altijd ‘moe’ waren. Te moe om te dansen, te moe om te spelen. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat kinderen het tempo dat hun, door onze snel veranderende maatschappij, wordt opgelegd soms niet kunnen volgen. Ze moeten niet alleen presteren op school, maar ook tijdens de muzieklessen, op sportkamp, in de dansles,… Daarom ging ik op zoek naar andere manieren om met kinderen om te gaan. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Brain Gym en Kinderyoga. Al spelenderwijs wordt het geestelijk en lichamelijk welzijn bevorderd, waardoor kinderen terug hun eigen ik kunnen zijn en beleven.

In 2008 volgde ik een kinderyoga opleiding bij Rosie Goovaerts en bij Helen Purperhart in Nederland, waar ik mij ook specialiseerde in kinderyoga voor zorgkinderen en medische kinderyoga. In 2012 behaalde ik het diploma van ergotherapeut/wellnesscoach aan de Howest in Kortrijk, waar ik momenteel zelf de module kinderyoga doceer. Tijdens mijn eindwerkstage en bachelorproef paste ik de aspecten van yogatherapie toe bij kinderen met een licht mentale beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Mijn bachelorproef werd bekroond met de eerste prijs van het Vlaams Ergotherapeutenverbond. Via verschillende projecten probeer ik kinderyoga te integreren in het onderwijs en in de gezondheidszorg.

Om de yogapraktijk op een goede manier aan kinderen te kunnen doorgeven, volgde ik zelf ook veel lessen bij Dolly en bij Eva Kamala. In 2010 volgde ik een opleiding Tibetaanse yoga bij Tulku Lama Lobsang om mijn eigen praktijk te verdiepen.

Toen ik in 2013 zwanger was van mijn eerste kindje kwam ik in aanraking met zwangerschapsyoga. De steun en kracht die yoga mij gaf tijdens deze intense periode wilde ik kunnen delen met andere zwangere vrouwen. Ik volgde een opleiding zwangerschapsyoga bij Françoise Barbira Freedman in Londen en specialiseerde mij er meteen ook verder in mama en baby yoga toen ik zag hoe mijn dochtertje genoot van haar eerste yogabewegingen.

Ik zie het als een voorrecht yogales te kunnen geven. Ik geniet ervan mijzelf te verdiepen in de yogapraktijk en dit te mogen delen met anderen.

Momenteel volg ik de vierjarige opleiding tot Iyengar Yoga leraar bij Ann Brosens in Antwerpen.