Diana

Doceert Vinyasa Yoga

In 2006 ben ik voor het eerst in Dolly’s yogalessen beland en al snel ruilde ik mijn fitnessschoenen in voor een yogamat.

Yoga kwam op mijn pad op een moment dat externe factoren zoals mijn job hun tol begonnen te eisen aan mijn lichaam en geest. Zelfs sporten - wat ik altijd graag deed - werd een opgave. Tot ik in een yogales terecht kwam. Het haalde me uit mijn hoofd en bracht me in contact met mijn lichaam. Het werd voor mij een meditatie in beweging. Weg van het denken, van het mentale ‘geruis’. Ik besefte hoe afgescheiden we leven van ons lichaam en haar signalen. Hoewel ik altijd graag sport heb beoefend was het pas door yoga dat ik die connectie van lichaam en geest ging zien en hoe belangrijk onze ademhaling daarbij is. Vrij snel kwam ik in contact met Rusty Wells uit San Francisco en zijn stijl van Bhakti Flow, waarbij een intense dynamische yoga wordt gecombineerd met toewijding, ademhaling en zingen. Hij was degene die me aanmoedigde om een opleiding (teacher training) te gaan volgen.

Zo volgden een reeks opleidingen bij Rusty Wells en David Lurey. Na een tijdje merkte ik zelf de behoefte aan meer vrouwelijke energie en zo kwam ik terecht bij Janet Stone en later Elena Brower. Yin yoga heb ik vooral bestudeerd onder Mirjam Wagner. Ik heb ook het geluk gehad om ook direct na mijn opleiding al les te kunnen geven bij Yoga on Call waar ik intussen al meer dan 10 jaar lesgeef.

Mijn hart gaat uit naar Vinyasa yoga waar beweging, ademhaling en een creatieve flow voor mij samen komen, de intuïtieve beleving van de houdingen. Daarnaast merk ik ook aan mijn lichaam de nood om te verstillen in de houdingen van Yin yoga. Als ik zelf met blokkades zit, is Yin yoga voor mij een toevluchtsoord. En eigenlijk vormen de twee voor mij een prachtige combinatie.