Dolly

Doceert Vinyasa Yoga

In 1979 geboren in Maastricht, opgegroeid in Lanaken (B) en sinds september 2006 woonachtig in Gent. In 2002 afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Maastricht met een Bachelor in Hotelmanagement en aansluitend met twee koffers richting New York getrokken om carrière te maken in de hotellerie aldaar. Zoals met ieder verwachtingspatroon, bleek de realiteit ietsje af te wijken van de verwachting! Gelukkig in aanraking gekomen met yoga en heb ik in enkele maanden tijd een volledig nieuwe weg voor mezelf uitgestippeld. De hotelcarrière verlaten voor een iets rustigere baan bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Verenigde Naties. De kans gegrepen om ieder vrij moment en iedere verdiende dollar te investeren in het uitbreiden van mijn kennis en praktijk van yoga en aanverwanten. Na tweeënhalf jaar New York kwam er onverwacht een werkaanbod vanuit het Consulaat Generaal in Los Angeles. Deze kans gegrepen en nog een zevental maanden gewoond en gewerkt in Venice Beach / Santa Monica, hét Yoga Mekka van de Westerse Wereld.

In Santa Monica heb ik Bryan Kest (Power Yoga) leren kennen, l’enfant terrible van de yoga wereld. Bryan heeft een grote invloed gehad op mijn stijl van lesgeven. “Iedere yogahouding is per definitie stom, tenzij je ‘m slim beoefent” wat niet meer wil zeggen dat je een zekere gevoeligheid en wijsheid hanteert ten opzichte van je eigen lichaam. Het gaat erom dat je je eigen grenzen leert kennen en deze dan ook respecteert, niet om je been in je nek te leggen, dan kun je beter bij het circus gaan.

In 2006 teruggekeerd naar België en gestart met lesgeven. Eerst in de woonkamer, in gehuurde zaaltjes en in fitness centra, daarna (september 2008) in onze kleine studio aan de Kuiperskaai in Gent. In de zomer van 2010 de deuren geopend van onze prachtige, ruime locatie in de Oudescheldestraat, van start gegaan met wat blijkt een buitengewoon fijne samenwerking met Eva Kamala te zijn en trots op ons steeds groeiende team van geweldige docenten! In 2012, samen met collegae Alexander De Waele en Joachim Meire, initiatief genomen het allereerste yogafestival van België te organiseren, NavaNadi Festival.

September 2016 schrijven we als we een tweede locatie openen aan Dok Noord. Vanaf nu spreken we van YOC Zuid & YOC Noord!

Mijn docentenopleiding (RYT 200) heb ik in 2004 afgerond bij Alan Finger (ISHTA Yoga) in New York. In 2009 ben ik voor mijn tweede docentenopleiding (RYT 500) vijf weken naar Bali getrokken om te studeren met Louisa Sear van Yoga Arts, Australië. In 2013 heb ik in Amsterdam Anusara Immersion 1-3 en Anusara Teacher Training 1-3 afgrond bij Kenny Graham en Ross Rayburn. Verder zijn er door de jaren heen uiteraard ontelbare workshops en fantastische leraren de revue gepasseerd!