Ekaterina

Doceert Vinyasa Yoga

Van kinds af aan ben ik in de ban van water. Geen wonder dat ik als hobby synchroonzwemmen koos. Het ogenblik dat ik in het water dook, smolten we samen. Ik voelde dat het water mij en mijn gevoelens begreep. Jarenlang nam ik deel aan nationale en internationale competities en pushte mezelf tot het uiterste. Maar op een dag knakte er iets in mij en werd de prestatiedruk te veel. Mijn verbondenheid met het water was plots verdwenen en ik besloot te stoppen met synchroonzwemmen.

Jarenlang doolde ik rond met een gevoel van gemis, namelijk bewegen. Mijn zoektocht begon met opleidingen zoals sportverzorger, fitness instructeur, functional trainer en pilates instructeur. Het doel was terug beweging in mijn leven te brengen, maar toch bleef ik voelen dat er iets ontbrak.

Op een zonnige ochtend belande ik op een yogamat in yoga- en pilatesstudio Body Atelier. De combinatie van ademhaling en beweging herinnerde me aan het gevoel van samensmelten met mezelf en een ander element. Voor ik het wist, had ik me ingeschreven voor een 200-uren teacher training ‘Alignment Flow’ bij Benny Demeulenaere en Christel Meulebroeck. Aanvankelijk was mijn doel mezelf beter leren kennen en connecteren met mijn diepste zelf, maar al gauw werd ik gebeten door het creëren en teachen van flows.

Momenteel verdiep ik me in Tantra en Pranayama (ademhaling). Het liefst van al zou ik nog talloze opleidingen willen volgen en me verdiepen in deze prachtige oceaan van de yoga.

“Ik kijk er naar uit jullie persoonlijk op de mat te ontmoeten en te begeleiden.”

Namasté.