Giel

Doceert Vinyasa Yoga

Begin 2000 startte ik met yoga. Op zoek naar een manier om rust en iets meer structuur te brengen in een leven dat beheerst werd door een stressvolle job, kwam ik bij yoga terecht. Het bleek dat yoga me meer stabiliteit, meer weerstand en een solidere mentale basis brachten. Graag wilde ik meer te weten komen over de achterliggende redenen van deze positieve evolutie! Bovendien groeide het verlangen om mijn ervaring te delen met anderen.

Ik startte met een lerarenopleiding aan het Instituut voor Patanjala Yoga onder het mentorschap Johan De Backer. Die opleiding gaat uit van de Yogasutra van Patanjali en de Himalaya Yoga traditie, zoals onderwezen door Swami Rama en Swami Vedhabarathi. Uit dit deel van mijn vorming haal ik de inspiratie voor de spirituele en meditatieve essentie van mijn yogalessen.

Een voortzetting van die opleiding in de lijn van de Himalaya meesters vond ik bij Lalit Kumar, een directe leerling van Swami Vedhabarathi. Yogacharya Lalit leidde mij in 2012 verder op (RYT200) en verdiepte mijn inzicht in de acht steunpunten van Patanjali’s filosofie. Lalit leerde mij de traditionele ashtanga-vinyasa yogastijl aan te vullen met de precisie van B.N.S. Iyengar.

Lalit’s motto is: “There is no mystery about yoga – it’s easy, suitable for everyone, doable and brings enormous physical, mental and emotional wellbeing.” Bij die visie sluit ik mij volmondig aan. Begin 2015 zal ik mijn opleiding bij Lalit vervolledigen (RYT500) in Goa, India.