Krist'l

Doceert Kundalini Yoga

Ik ben in 1959 geboren onder sterrenbeeld Vissen in Menen op de grens met Frankrijk. Als kind hield ik van dansen. We woonden afgelegen, dus balletlessen in de stad zaten er niet in. Dan maar balletdansen met mijn drie broers, maar helaas deelden ze mijn passie niet… In 1973 volgde mijn moeder een yogales en bracht een boek voor me mee. Wat een verademing, nu kon ik alleen aan de slag!

Mijn interesses waren breed. Er volgden jaren van studies: verpleegkunde, vroedkunde, tropische geneeskunde, gitaar en Spaans! Op 24-jarige leeftijd trok ik naar Afrika om te werken in Rwanda. Het bezorgde me zowel een cultuurschok als een gevoel van thuiskomen. Na een paar jaar Afrika kwam ik terug naar België om te studeren aan de VUB, een masters in Communicatiewetenschappen. Omdat mijn interesses nog steeds even breed waren, volgde ik lessen Portugees, Arabisch, Turks, Flamenco dans én buikdansen.

In 1995 trok ik naar India om er als journaliste aan de slag te gaan. Ik verzeilde echter in Laos en ging er werken in een medische school. Dit was het begin van mijn zestien jaar lange avontuur in Zuid-Oost Azië. Ik was gefascineerd door het Boeddhisme, door meditatie en simpelweg de Aziatische ‘way of life’. Ik leerde Lao en Thai en kreeg meer en meer inzicht in hun manier van voelen en denken. Ik werkte in afgelegen dorpen, vluchtelingenkampen maar evenwel in grootstad Bangkok.

Hier ontmoette ik mijn man en werd ik in 2002, aan het begin van mijn 43e levensjaar, moeder. Tijdens mijn zwangerschap en de maanden erna miste ik een goede begeleiding. Ik verzeilde in een postpartum depressie. Dit bleek een enorme drijfveer te zijn. Ik volgde opleidingen Kundalini Yoga (bij Tonie Nooyens), Concious Pregnancy Kundalini Yoga, Thai Massage en Craniosacrale Therapie. We verhuisden naar Cambodja en hier heb ik mijn droom om een holistische praktijk rondom zwangerschap, geboorte en postpartum op te zetten waar gemaakt. Van 2008 tot 2015 runde ik mijn praktijk ‘Pregnancy, Birth & Beyond’ in Phnom Penh. Ik gaf er Child Birth Education, Pre en Postpartum Yoga, Mommy & Baby Massage, Baby Swimming, etc.

In 2015 kwam ik in aanraking met Hypnobirthing. Dit wekte mijn interesse dermate, dat het me terug naar België bracht en ik de opleiding Hypnobirthing bij Mucha Mama in Nederland volgde.

Ik ben gefascineerd door de helende krachten in de natuur en in ons lichaam. Die kracht, ook wel de Breath of Life genoemd, vind ik overkoepelend terug in Kundalini Yoga, Craniosacrale Therapie, Hypnobirthing en zelfs in Massage.

Ik ben zo blij dat ik u mag begeleiden in de lessen Kundalini Yoga op donderdagavond en mijn levenservaring met u kan delen.

Sat nam!