Lyza

Doceert Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Relax & Renew, Yoga Nidra, Yin Yoga

Op mijn twintigste startte ik met yoga als wekelijks rustpunt. Vandaag vormt het een onmisbaar deel van mijn dagelijkse routine, en geef ik les in Vinyasa en Yin yoga en Relax & Renew.

Op zoek naar meer balans en rust besloot ik - na meer dan vijftien hectische jaren als professioneel haarstyliste - dagelijks yoga te beoefenen, zelfs al was het maar voor een korte sessie. Op drukke dagen gaf dat kleine, gefocuste moment me verrassend veel rust. De aandacht die naar de houdingen en het moment zelf ging, maakte mij niet alleen lichamelijk flexibeler en mentaal sterker, maar ook oprecht gelukkiger.

Ik wilde dit positieve gevoel graag delen met anderen en besloot een teacher training te volgen. In 2016 behaalde ik het Alignment-Orientated Flow Yoga teaching certificaat (E-RYT 400) bij Joachim Meire. Gedurende twee jaar volgde ik intensief les (400 uur) bij hem in Anusara yoga. De afgelopen jaren voltooide ik ook de teacher training Yin Yoga & Anatomy (E-RYT 50) bij Yoga Garden, de advanced teacher training Find Balance Greenpath Yoga (E-RYT 150) en de Integrative Restoration iRest Level 1 Yoga Nidra Training (33 uur). Ik ontmoet graag andere yoga lesgevers omdat ze mij aanmoedigen te blijven groeien.

Ik heb geleerd te luisteren naar mijn innerlijke stem, niet die van omstanders. Door mijn gevoelens en emoties niet langer weg te duwen, verwierf ik stap voor stap meer inzicht in mezelf. Via Yin Yang yoga vond ik balans en de kracht mijn lichaam en geest te omarmen. Vandaag sta ik hier zoals ik echt ben.

Yoga gaat voor mij verder dan een reeks oefeningen, het is een levensstijl waarbij je jezelf aanvaardt zoals je bent. Deze gedachte vormt de basis voor mijn manier van lesgeven. Altijd vanuit het hart en op een eigen, inspirerende manier. Ik geloof in de mentale kracht van yoga als pauze in de ruis. Als een moment voor jezelf, waarbij je geest en lichaam aan kracht herwinnen; je respectvol thuiskomt in het nu met zorgzaamheid voor jezelf.