Matthias

Doceert Ashtanga Yoga, Ashtanga Mysore

Zo’n 10 jaar geleden kwam yoga op m’n pad, nog in de eerste kleine YOC-studio aan de Kuiperskaai. Zonder het precies te kunnen benoemen, was het een openbaring om fysiek bezig te zijn, maar op een andere manier dan ‘sporten’: de aandacht voor de ademhaling brengt een andere focus.

Dynamische yoga had m’n voorkeur, later kwam de mix met Iyengar yoga. Zo kreeg yoga geleidelijk steeds diepere wortels in m’n leven. Intuïtief borrelde de nood naar ‘self practice’ op, toevallig of niet, kwam ik via Sitti Bamphen in aanraking met Ashtanga Yoga. Ondanks het ‘vaste systeem’, en de aan de oppervlakte puur fysieke practice, bracht deze traditionele yogastijl me juist meer vrijheid, een diepere beleving van yoga, zonder oordeel of een te bereiken doel, voorbij het fysieke: therapeutisch & meditatief.

Ashtanga Yoga heb ik intussen verweven met m’n leven als muzikant. Naast individuele lessen bij Sitti probeer ik op regelmatige basis workshops en intensives mee te pikken van ervaren & inspirerende Ashtangi’s: David Garrigues, Peter Sanson, Tim Miller, Lucy Scott…

Bij Yoga on Call sta ik op zeer regelmatige basis in als vervanger voor de reguliere Ashtanga lessen, alsook voor het Mysore programma.