Michèle

Doceert Yin Yoga, Easy Yoga, Relax & Renew, Vinyasa Yoga, Hatha Yoga, Adem!

In ’66, te midden van de prachtige Ardennen en met sneeuw bedekte boomtoppen, zag ik het daglicht. Spelenderwijs bewegen in de natuur was mijn eerste liefde. Vogels, bomen en bloemen waren een zee van rust voor mijn introverte karakter. Maar al snel riep de plicht. En de stadslucht en de stress van alsmaar ‘moeten - moeten - moeten’ eisten hun tol.

In de zomer van 2007 was ik fysiek en mentaal totaal uitgeput. Mijn lichaam wilde zich nog amper verplaatsen en in mijn geest was alle kleur verdwenen. Door een ontmoeting met een onbekende, ben ik jaren later Yoga on Call verlegen binnen gestapt en belandde er op een matje helemaal achteraan de zaal. Die eerste les was keihard voor mijn zieke lijf, maar de focus op de ademhaling en het naar ‘binnen kijken’ bracht opnieuw wat licht aan de oppervlakte. Ik ging eerst wekelijks en daarna bijna dagelijks naar de les. Yoga komt ook met een geweldige filosofie en kennis van het universum waar ik mij volledig in herkende. Yoga werd ‘a way of life’.

In 2015 behaalde ik het Alignment-Orientated Flow Yoga teaching certificaat (RYT 200) bij Joachim Meire. Verder verdiep ik mij in zachtere yogastijlen zoals Yin Yoga en Restoritive Yoga. In maart 2017 ben ik vijf weken naar Bali getrokken om te studeren met Louisa Sear van Yoga Arts, Australië en behaalde ik mijn E-RYT 500 certificaat in Vinyasa Yoga en Yoga Therapie.

Iedereen is op zoek naar een leven zonder lijden, naar vrijheid en gezondheid. Yoga delen en doorgeven geeft zin aan mijn leven en ik hoop als yogadocente zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hoe meer Yoga, hoe minder ellende! Het achtvoudig pad van Patanjali staat centraal in mijn lessen. Je zal dus niet enkel asana’s doen maar ook ademhalingsoefeningen en korte meditatiemomenten. Ik durf al eens enkele zinnen voorlezen en ja hoor, af en toe wordt er eens goed gelachen!