Mieke

Doceert Iyengar Yoga, Tiener Yoga, Relax & Renew

Paschimottanasana was mijn eerste houding, want zo ben ik geboren. Een moeilijke bevalling weliswaar voor mijn mama, van wie ik reeds op vijfjarige leeftijd mijn eerste yogaboek kreeg. Zo ontdekte ik als kind op speelse wijze de beginselen van yoga. Als dochter van een imker-bioloog groeide ik op in een gezin waar ook veel aandacht werd geschonken aan een ecologische levensstijl en gezonde voeding.

Bewegen was mijn ding. Als kind danste ik door het leven. Dansen werd een ware passie, die ik vandaag nog steeds uitdraag in de verschillende dansstijlen die doceer. Wat me naast zelfexpressie hierin ten zeerste aanspreekt, is het leren beheersen van je lichaam en zo het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Op veertienjarige leeftijd kwam ik in contact met wushu. In diezelfde periode verslond ik tevens boeken over yogafilosofie.

In 2003 kwam ik via Eva Kamala Rodenburg in contact met Iyengar Yoga. Iedere les voelde voor mij aan als thuiskomen, groeien en genieten. De weldaad die deze vorm van yoga mij intussen heeft geschonken, deed mij beslissen om mij verder te verdiepen in deze vorm van yoga.

Ik heb mijn Iyengar Introductory 2 certificaat behaald bij Berber Schönholzer. Daarnaast mocht ik ook onderricht genieten van andere docenten zoals Pauline Daniëls, Cristina Libanori, Patrizia Semperboni en Lois Steinberg. In 2015 trok ik naar het Iyengar Yoga Instituut in Puna, India voor Yoganushasanam, de intensieve Pranayama workshop bij Geeta Iyengar.

Ik ben dankbaar voor de groei die deze weg mij heeft geboden en nog steeds biedt; een weg die ik graag met jullie deel!

Meer over Mieke op haar eigen website! http://yogaveda.be