Sophie

Doceert Ashtanga Yoga, Ashtanga Mysore

Tijdens een mooie warme zomer in 79 kwam ik aan land op Brussels grondgebied. Verhuisde op m’n achttiende naar Gent en waagde me daar aan m’n eerste yogareeks. Na veel wierook en Ohm gezangen op een klein zoldertje hield ik het voor bekeken. In het buitenland ging ik reizen en werken en kwam er geregeld in contact met interessante en leuke yogi’s. De nieuwsgierigheid bleef en tijdens een bezoek van een aantal maanden aan Gent ging ik opnieuw opzoek naar yoga. Zo vond Dolly en Francis in hun klein studio aan de Kuiperskaai. Het klikte! Vinyasa boeide me maar ik wou me ook meer verdiepen in de precisie van de houdingen en zo kwam ik ook bij Eva Kamala terecht. De verloving vond plaats met Vinyasa en Iyengar.

Er volgde een eerste TTC in Vinyasa yoga bij Jaqueline Heisel (US). Later kwam ik in India in aanraking met Ashtanga Vinyasa. Nu is Ashtanga een onmisbaar onderdeel in m’n leven. Het huwelijk vond plaats en zoals in elk goed huwelijk zijn er goede en minder goede momenten maar je gaat voor elkaar. Zo is ook mijn relatie met Ashtanga yoga. M’n mat is m’n spiegel en de plek waar ik mezelf dagelijks tegenkom, mijn practice m’n dynamische meditatie.

Deze passie wil ik graag met jullie delen. Je kan me regelmatig vinden in Mysore, de bakermat van Ashtanga yoga (KPJAYI). Ik volgde een TTC in Ashtanga Vinyasa bij Ajay Kumar (Mysore) en David Swenson (US). Studeerde met Laruga Glacer (Stockholm), Peter Sanson (NZ), Anand Zorzo (Spain) en Vijay Kumar (Mysore). Leraars die me in België begeleiden en inspireren zijn Nuno Vintem, Nick Evans en Damien De Bastier. Veel dankbaarheid naar de leraars en studenten die ik op dit yogapad ontmoet.

Naast yoga heb ik ook een sterke connectie met de zee. Werkte meerdere jaren in Azië waar ik duiken en yogacombineerde. Je kan me ook elk jaar terugvinden in Frankrijk voor een paar Surf&Yoga vakanties!

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en wees niet bang van m’n Ohm! :-)

Namasté! ॐ