Workshops

Hieronder een overzicht van alle workshops en andere activiteiten die wij komende tijd organiseren! Houd deze pagina goed in de gaten want er worden regelmatig nieuwe activiteiten toegevoegd.

{ img_alt }
YOC Zuid

De wijsheid van het lichaam - een Iyengar Yoga reeks met Alexandra

woensdag 22 en 29 september en 6 en 13 oktober van 19.00-20.15 uur

Op een fijne, zachte manier maak je kennis met basishoudingen en oefenprincipes van de Iyengar Yogamethodiek. Je leert mét en niet tegen je lichaam werken. Eenvoudige, voorbereidende oefeningen verduidelijken de opbouw van de yogahoudingen.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Anatomietraining voor Yogi's 2021-2022 > start september 2021

start september 2021

Voor een yogi is het van groot belang om kennis te hebben van de bouw en functie van het menselijk lichaam. Iedereen die zich op het yogapad begeeft, zal de behoefte voelen om meer over het lichaam te weten te komen. Vanuit deze vragen richten wij deze training in. Elke lesnamiddag begint met een yogales waarin het onderwerp vanuit de yoga wordt benaderd met aanvullende anatomie.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Trainingssessie Iyengar Yoga met Eva Kamala

zaterdag 25 september van 13.00-15.00 uur en/of zaterdag 9 oktober van 13.00-15.00

Net als voor Corona pikken we de trainingssessies Iyengar Yoga weer op. Wat is dit? De houdingen worden 1 per 1 Iyengar stijl gedaan, met een minimum aan hulpmiddelen en het gebeurt aan een redelijk snel tempo (snel, in de zin van alles achter elkaar, de tijdsduur om houdingen aan te houden, blijft behouden) zodat we een reeks volledig kunnen uitvoeren.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Dagworkshop Hormoonyoga met Ineke Van Nieuwenhove

zondag 26 september en 17 oktober van 09.30-17.30 uur

Ook vaak zin om een vakbondsactie tegen je hormonen te starten? Last van vermoeidheid, onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, PMS, burn-out? Nee, je bent niet gek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker. Hormoonyoga, ontwikkeld door Dinah Rodrigues, stimuleert de hormoonklieren waardoor de hormoonbalans in je lichaam wordt hersteld en je hormoonproductie op peil wordt gehouden.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Long Sunday Morning Yin & Yang Yoga met Mathieu

zondag 3 oktober van 10.30-12.30 uur

Onze lange lessen op zondag zijn terug! Mathieu zal je 2 uur lang begeleiden doorheen een zalige, doch uitdagende, Vinyasa & Yin Yoga reeks. In deze extra lange les is er wat meer tijd voor het uitdiepen van de yogahoudingen, het aanreiken van alternatieven én voor een extra lange Savasana! It’s a yoga treat!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Starten met Yoga - een introductiereeks met Hannah

zat 9, 16, 23 en 30 oktober van 09.30-10.30 uur

Wil je graag kennismaken met yoga of ben je door Corona (of omwille van andere redenen) je routine kwijt geraakt? Dan is deze korte intro reeks ideaal om (terug) te starten! Onze yogadocente Hannah dompelt je graag vier lessen lang onder in de wondere wereld van de yoga.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

A Celebration Day for Girls > nieuwe datum bekend!

zaterdag 23 en zondag 24 oktober (moeders en dochters samen en apart)

Een Celebration Day for Girls is een workshop voor meisjes van 10-12 jaar en hun moeder of verzorgster. De workshop heeft als doel de schaamte weg te nemen over de lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit, en met name over het thema menstruatie. De emotionele band tussen moeder en dochter wordt tijdens deze dag versterkt. Het is een dag vol leuke activiteiten, levendige gesprekken, vrouwen verhalen en een klein feestje om de magische drempel van puberteit en menarche te vieren. Zowel meisjes die hun maandstonden nog moeten krijgen als meisjes die het al hebben, zijn van harte welkom

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Workshop: het lichaamsgeheugen

zaterdag 30 oktober van 14.00-17.00 uur

Welkom in de fascinerende wereld van het lichaamsgeheugen! Jazeker, het is de geest die de herinneringen opslaat maar het is je lichaam die de sporen van jouw levensverhaal naar buiten brengt. Al heel vroeg groeit het lichaam volgens de bewegingen en houdingen die het zich eigen heeft gemaakt. Dat bepaalt hoe je staat, zit, wandelt en yogahoudingen beoefent.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

The path to Handstand for INTERMEDIATE students - with Christina

zondag 7 november van 15.30-18.00 uur

This workshop is ideal for those of you who want to take their inversion practice to the next level. We will explore more advanced handstand variations against the wall and in space, ways of finding balance as well as different entries to handstand. Emphasis will be drawn on efficient alignment and technique, safety and clear communication.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

The path to Handstand for BEGINNERS - with Christina

zondag 7 november van 12.30-15.00 uur

This workshop will smoothly introduce you to the world of inverting, safely and progressively . We will revisit the classics (headstand/forearm stand) and use them as tools to study good foundation and understanding of the inverted body. Using the above as common ground we will lastly build our way up to handstand, paying attention on efficient alignment and technique to render the upside down experience effortless.

Meer info & registreer

{ img_alt }
Extern

Iyengar Yoga (lang) Weekend met Eva Kamala Rodenburg

donderdag 11 of vrijdag 12 november tot zondag 14 november 2021

Dompel jezelf een (lang) weekend onder in een bad van Iyengar Yoga met Eva Kamala Rodenburg! Deze dagen vinden plaats bij La Ferme du Bois-le-Comte. Dit is een honderd jaar oude, aan de rand van de forêt d’Orval, gelegen karakteristieke hoeve. We bekijken momenteel hoeveel deelnemers we mogen toelaten n.a.v. COVID-19!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Long Sunday Morning Yin & Yang Yoga met Thip

zondag 14 november van 10.30-12.30 uur

Thip zal je 2 uur lang begeleiden doorheen een zalige, doch uitdagende, Vinyasa & Yin Yoga reeks. In deze extra lange les is er wat meer tijd voor het uitdiepen van de yogahoudingen, het aanreiken van alternatieven én voor een extra lange Savasana! It’s a yoga treat!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Reeks Mama & Baby Yoga

start vrij 19 november

Het beoefenen van yoga heeft voordelen voor mensen van alle leeftijden. Een gezonde levensstijl kan dan ook niet vroeg genoeg worden meegegeven. Vanuit dit oogpunt bieden wij yogalessen aan voor de allerjongsten. Kinderen reageren zeer positief op de stimulerende, actieve handelingen. Dit is niet alleen leuk voor baby en ouder, het bevordert ook het gevoel van veiligheid en welzijn bij je baby.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Iyengar Yoga Rugschool met Eva Kamala & Gustavo

Kies jouw persoonlijke traject!

Met dit programma werk je 5 weken aan je rug met Iyengar Yoga. Een groot percentage mensen heeft wel eens last van de rug, soms tijdelijk, soms begint het op een bepaalde leeftijd en wordt het langzaam sterker of frequenter. Met onze levensstijl is dit niet vreemd, accidenten kunnen gebeuren en slijtage met ouder worden is onvermijdelijk, maar Yoga kan wel helpen om dit proces te vertragen. Daardoor kun je, mits oefenen, je rug of beter maken of onderhouden.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Iyengar Yoga Lerarenopleiding met Eva Kamala Rodenburg als mentor

Bij Yoga on Call is het mogelijk om met Eva Kamala Rodenburg als mentor, je voor te bereiden op een examen voor het behalen van het Iyengar Yoga lerarencertificaat Introductory II.

Meer info & registreer

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)