Workshops

Hieronder een overzicht van alle workshops en andere activiteiten die wij komende tijd organiseren! Houd deze pagina goed in de gaten want er worden regelmatig nieuwe activiteiten toegevoegd.

{ img_alt }
YOC Noord

Feedback Sessies Introductory Iyengar Yoga

vrijdag 6 sept, 4 okt en 20 dec 2019 telkens van 13.00-16.00 uur

Tijdens het beoefenen van de houdingen krijg je tijdens deze sessies veel feedback om je eigen beoefening te perfectioneren en je kennis te verscherpen.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Iyengar Yoga Trainingsdagen 2019

Vrijdag 13/09, 25/10, 22/11 en 13/12 2019 telkens van 10.30-16.30 uur

Tijdens deze trainingsdagen beoefenen we een reeks uit ‘Yoga in Actie’ de syllabus van Geeta Iyengar, introductieniveau (Introductory II). We verdiepen ons in de technische kant van asana: het begrijpen van ‘alignment’ en het uitdiepen van de ‘acties’. Je leert aanpassingen voor lichte fysische problemen en klachten. Aanpassingen bij menstruatie komen ook aan bod.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Iyengar Yoga Intensive: ACTIES (oefenen - level 2)

vrijdag 20/09, 15/11 en 6/12 2019 telkens van 13.00-16.00 uur

Tijdens deze intensive leggen de nadruk op alignment, de juiste acties en concentratie. Voor een optimale houding zijn er delen van je lichaam die je verlengt, fixeert, spreidt, draait en loslaat. Het is altijd een combinatie.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Familie Acro Yoga

Zaterdag 21 sept, 12 okt, 9 nov en 14 dec, telkens twee leeftijdsgroepen

Familie Acro Yoga is een unieke combinatie van yoga, acrobatisch ‘vliegen’, massage en spelletjes. Deze unieke combinatie biedt een wereld van mogelijkheden voor families om te ontdekken, te verbinden en om te zorgen voor elkaar. Familie Acro Yoga creëert verbinding aan de hand van beweging, speelsheid en vreugde. Hiermee hopen we zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar op te bouwen en communicatie technieken aan te leren die iedereen kan toepassen binnen en buiten de lessen.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Long Sunday Morning Class met Diana & Pieter

zondag 22 september van 10.30-12.30 uur

We nemen je graag mee op een creatieve en dynamische Vinyasa Flow met Diana onder begeleiding van hang drum, gebracht door Pieter De Wildeman. Dit instrument voert je mee op een meditatieve reis waarbij je ademhaling en bewegingen zich harmoniseren.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Wobbel Yoga Special op woensdag

Tweemaandelijks op woensdag van 14.00-16.00 uur

We bieden de Wobbel Yoga aan als ‘specials’ van 2 uur op woensdagnamiddag bij YOC ZUID, mét inschrijving. Wobbelyoga is kinderyoga voor kinderen tussen 5 en 9 jaar waarbij gebruik wordt gemaakt van het ‘Wobbel balance board’, een houten boogvorm met ontelbare mogelijkheden, een Waldorfklassieker.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Themareeks: Yoga voor algemeen welzijn met Michèle

vijf woensdagen van 09.30-11.00 uur, start 25 september

Tijdens deze vijf lessen leer je een vaste reeks Hatha yoga oefeningen. Een yogareeks voor algemeen welzijn. Eens je de reeks kent, kun je deze gemakkelijk en zonder begeleiding blijven oefenen. Wanneer je regelmatig wat tijd vrij maakt voor deze reeks, zul je al heel snel een positief resultaat ondervinden. Een goed gevoel in zowel lichaam als in geest.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Anatomietraining voor Yogi's

start september 2019

Voor een yogi is het van groot belang om kennis te hebben van de bouw en functie van het menselijk lichaam. Iedereen die zich op het yogapad begeeft, zal de behoefte voelen om meer over het lichaam te weten te komen. Vanuit deze vragen richten wij deze training in. Elke lesnamiddag begint met een yogales waarin het onderwerp vanuit de yoga wordt benaderd met aanvullende anatomie.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Full day of AcroYoga with Bart & Christina

Sunday October 6th, 10-17.30 h

Bart & Christina (aka Acroplay) are coming back to Yoga on Call for a day full of fun! Lots of exploration and playfulness are on the menu, while a gentle and relaxed practice will be offered to seal the day in the cosiest way.

Meer info & registreer

{ img_alt }
Extern

Iyengar Yoga (lang) Weekend in Bois-le-Comte met Eva Kamala Rodenburg

11 tot en met 13 of 14 oktober 2019

Dompel jezelf drie of vier dagen lang onder in een bad van Iyengar Yoga met Eva Kamala Rodenburg! Deze dagen vinden plaats bij La Ferme du Bois-le-Comte. Dit is een honderd jaar oude, aan de rand van de forêt d’Orval, gelegen karakteristieke hoeve. Maximaal 30 deelnemers!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Asudra Teachings - 7 maanden verdieping in yoga, meditatie en healing met Johan Louncke

start 18 oktober 2019

Asudra Teachings; een reis van de herfst naar de lente. Wanneer je voor langere tijd en over een ruime periode, regelmatig kennis maakt met de diepte in jezelf, gebeuren er wondere dingen. De ratrace van het leven en het keurslijf der dingen voelen als zeer tegennatuurlijk. Er valt echter niet aan te ontkomen. Of toch?

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Starten met het geven van Kinderyoga door Mandy Claeys

Een inleidende workshop voor leerkrachten, opvoeders en ouders.

Je wilt heel graag yoga delen met je kinderen thuis of op het werk, maar je weet niet goed hoe je dit aanpakt? Deze praktijkgerichte workshop zal je enkele basistools meegeven om je eerste stappen te zetten in het geven van kinderyoga (voor kinderen van peuterleeftijd tot ongeveer 12 jaar). Vanuit Mandy’s ervaring als kleuteronderwijzeres, yogi en kinderyogadocente zal zij praktische tips delen die je direct in je klas, bij je thuis of op je werk kan toepassen.

Meer info & registreer

{ img_alt }
Extern

Yogaretreat: Herontdek de ultieme rust op Kos met Lyza Michiels > VOLZET

van 6 tot en met 13 oktober 2019

Verlang je ernaar om helemaal tot jezelf te komen? Om je zorgen even opzij te zetten, ver weg van de dagelijkse drukte? In samenwerking met Thomas Cook dompelt Lyza van Yoga on Call jou van 6 tot en met 13 oktober 2019 onder in één lang zen-moment. Geniet in het vijfsterrenhotel Casa Cook op Kos van een echte slow travel experience en beleef een innerlijke reis naar jezelf en de ultieme rust.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Dagworkshop Hormoonyoga met Ineke Van Nieuwenhove

Zondag 24 november van 09.30-17.30 uur

Ook vaak zin om een vakbondsactie tegen je hormonen te starten? Last van vermoeidheid, onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, PMS, burn-out? Nee, je bent niet gek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker. Hormoonyoga, ontwikkeld door Dinah Rodrigues, stimuleert de hormoonklieren waardoor de hormoonbalans in je lichaam wordt hersteld en je hormoonproductie op peil wordt gehouden.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

The path to Handstand for BEGINNERS - with Christina

zondag 8 december van 10.00-13.00 uur

This workshop will smoothly introduce you to the world of inverting, safely and progressively . We will revisit the classics (headstand/forearm stand) and use them as tools to study good foundation and understanding of the inverted body. Using the above as common ground we will lastly build our way up to handstand, paying attention on efficient alignment and technique to render the upside down experience effortless.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

The path to Handstand for INTERMEDIATE students - with Christina

zondag 8 december van 14.00-17.00 uur

This workshop is ideal for those of you who want to take their inversion practice to the next level. We will explore more advanced handstand variations against the wall and in space, ways of finding balance as well as different entries to handstand. Emphasis will be drawn on efficient alignment and technique, safety and clear communication.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Iyengar Yoga Opleiding met Eva Kamala Rodenburg als mentor

Bij Yoga on Call is het mogelijk om met Eva Kamala Rodenburg als mentor, je voor te bereiden op een examen voor het behalen van het Iyengar Yoga basislerarencertificaat Introductory II.

Meer info & registreer

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)