Prijzen

€775,- voor de opleiding van 50 uur (Yoga Alliance Registered)

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op 'Registreer nu' onderaan
deze pagina en je wordt doorgelinkt naar ons
online registratie- en betaalsysteem. Je kunt
op verschillende manieren afrekenen, dus
je hoeft niet over een Credit Card te beschikken.

Chair-Up Teacher Training met Bart Adins 50h (Yoga Alliance Certified)

Een therapeutische benadering van yoga

Word gecertificeerd Chair-Up docent en leer stoelen te gebruiken als een middel om beter en gezonder te bewegen. Chair-Up bewegingen helpen om nieuwe manieren van bewegen met meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Het gebruik van stoelen maakt Chair-Up toegankelijk voor mensen met een zittend beroep, senioren en personen met fysieke beperkingen. Op die manier hoeft niemand meer een ontspannende of pittige yogales missen.

In deze Teacher Training van 50 uur leer je stoelen als een multifunctioneel instrument met een waaier aan toepassingen te gebruiken: een manier om houdingen en zonnegroeten aan te passen, om lichamelijke bewustwording te ontwikkelen. Je oefent, ontdekt en ontwikkelt doordachte reeksen houdingen om als variatie op de meer traditionele yogahoudingen aan te bieden. Hiermee kan je jouw lessen zo aanpassen zodat iedereen van de talrijke voordelen van yoga kan genieten. Integreer Chair-Up in jouw lessen en verbeter hoe de deelnemers zich in hun lichaam voelen, alsook hun dagelijkse houding en bewegingsvrijheid.

INHOUD

• Embodied Anatomie en Alignment
• Somatische benadering van zonnegroeten, zittende en staande houdingen met stoel
• Therapeutische bewegingsreeksen (liggend, zittend en staand)
• Leermethodiek voor yoga op kantoor en met senioren

Embodied Anatomy and Alignment
In het eerste deel van de training verken je anatomie en alignment in jouw eigen lichaam. Efficiënt ademen en bedachtzaam zitten en staan zijn de belangrijkste thema’s. Je ontdekt hoe je te orienteren en stabiliseren met de intelligentie van het lichaam. Chair-Up werkt op een somatische en lichaamsbewuste wijze die verder gaat dan je gewoon rechtop houden. Met behulp van perceptie en waarneming leer je op een diepgaande en gebalanceerde manier omgaan met de zwaartekracht. Je leert ook hoe anderen te helpen om een aangename en efficiente houding te vinden bij het zitten en staan

Chair-Up op kantoor
Mensen op de werkvloer klagen vaak over pijn geassocieerd aan langdurig zitten. Hoe kunnen we best omgaan met deze fysiek schadelijke effecten van ons sedentaire realiteit? Met de juiste begeleiding kunnen mensen met een zittend beroep terug leren hoe ze een stoel als een instrument voor beweging en verhoging van lichaamsbewustzijn kunnen gebruiken in plaats van enkel passief erop te zitten. Het integreren van stoelen speelt een hoofdrol maar we bekijken ook staande en liggende mogelijkheden in de kantooromgeving.

Chair-Up voor senioren
Je leert hoe Chair-Up kan helpen bij de verschillende gezondheidsuitdagingen van senioren. Senioren zijn een omvangrijke bevolkingsgroep waarvoor vaak weinig aandacht is binnen de yoga wereeld. Door het gebruik van stoelen kunnen we op een veilige manier lessen aan te bieden aan deze generatie en hun zo helpen om hun fysieke onafhankelijkheid alsook verhoogde mentale en fysieke mogelijkheden te behouden.

VOOR WIE?

• Yogadocenten
• Lichaamswerkers
• Ergonomen
• Fysiotherapeuten
• Fitnessexperten

CERTIFICAAT

Bij deelname aan het volledige programma:
• ontvang een uitgebreide Chair-Up manual • ontvang je een Chair-Up certificaat
• kun je deze training als 50 uur bijscholing (Continuous Education) bij Yoga Alliance registreren

Bart Adins

Bart is een gecertificeerd Rolfer™, Rolf Movement Practitioner ™ en yoga leraar. Al van jonge leeftijd was hij gefascineerd door de connectie van lichaam en geest en studeerde aan de Universiteit van Gent een Bachelordiploma Psychologie gevolgd door een Masterdiploma Sport en Bewegingspsychologie met specialisatie Mindfulness.

Hij is de stichter van Chair-Up, een bewegingstoepassing die stoelen als een instrument gebruikt om nieuwe bewegingsmogelijkheden en bewustwording te ontdekken. Hij ziet deze therapeutische bewegingspraktijk als een middel om gezonde lichaamshoudingen en gewoontes toe te passen in ons dagdagelijks leven, niet enkel tijdens de yogales.

Wanneer

03-05-2019 van 14.00 tot 21.00
04-05-2019 van 12.30 tot 19.30
05-05-2019 van 9.00 tot 18.00
24-05-2019 van 14.00 tot 21.00
25-05-2019 van 12.30 tot 19.30
26-05-2019 van 9.00 tot 18.00

Registreer nu

Registreer hier

Ja, ik schrijf mij graag in voor de Chair Up Teacher Training! Ik krijg binnen enkele dagen bevestiging. / Kostprijs: €775,- euro
Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)