Prijzen

1 Reeks: 330 euro
2 Reeksen: 550 euro
3 Reeksen:750 euro
4 Reeksen: 950 euro

Losse sessies binnen een reeks zijn
mogelijk onder voorbehoud en in overleg
met Eva. De prijs bedraagt dan 65 euro
per sessie.

Als je ingeschreven bent in één van deze reeksen krijg je
voor Eva's andere workshops 10% korting tijdens de reeks
waarvoor je ingeschreven bent. Stuur ons dan een e-mailtje om je kortingscode (voor betreffende workshop) te krijgen.

Het is aanbevolen om één privésessie met Eva te
volgen. Dit is niet inbegrepen in de prijs, wel aan
25 % korting: 45 euro i.p.v. 60 euro.

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op 'Registreer nu' onderaan deze pagina en vul de gevraagde gegevens in.

Je ontvangt van ons een bevestiging met
uitnodiging tot betaling. Neem zeker een
week in acht vooraleer je antwoord krijgt.

Locatie

YOC NOORD
Dok Noord 3B
(verdieping +0,5)
9000 Gent

Parkeren in de parking.
Eén uur gratis parkeren!
Volg de bordjes YOC.
Hier een plannetje
van de site!

Wegbeschrijving

Iyengar Yoga Fundamentals (96 u) met Eva Kamala

verdiepingsworkshops van 96 uur opgedeeld in 4 reeksen

Voor het tweede jaar bieden we deze bijzondere Iyengar Yoga verdiepingscursus aan. Een diepe duik in de wondere wereld van Iyengar Yoga onder de kundige begeleiding van Eva Kamala! Deze workshops bieden je de kans om meer tijd en aandacht te besteden aan je eigen groeiproces en om onder Eva's begeleiding (én die van je medestudenten) je yogapad te verkennen en je kennis te verruimen.

VOOR WIE?

Je bent gebeten door yoga, je wil meer weten over yoga en je wil je yogabeoefening uitbreiden. Deze training is niet voor beginners, wel voor iedereen met minstens een jaar ervaring met Iyengar Yoga of een andere stijl van yoga. Je bent toe aan een klankbord. Verder studeren binnen een groep en onder begeleiding is een stevige motivatie.

Je bent geïnteresseerd in Iyengar Yoga. De typische kenmerken zoals alignment (uitlijning), precies en gedetailleerd werken in de houding, lang in een houding blijven en het gebruik van hulpmiddelen worden in deze training uitgebreid verkend.

WAT?

REEKSEN

Onderstaande geeft een overzicht van waarop de nadruk zal liggen in welke module. Natuurlijk kunnen veel zaken niet zo gescheiden worden van elkaar en overlappen de onderwerpen. Het geeft wel een richtlijn en een houvast.

Marichi Reeks 1:

 • Asana's: Prop your Yoga. Alignment met hulpmiddelen in asana's.
 • Pranayama: Voorbereidende asana's. De kunst van het liggen. Ujjayi,Viloma.
 • Yogafilosofie en theorie: Geschiedenis van Yoga. Geschiedenis van Iyengar Yoga.
 • Yogaänatomie en fysiologie: Voeten, Knieën. Ademhaling.

Hanuman Reeks 2:

 • Asana's: Zelf oefenen, je eigen 'practice'. (De energetische cyclus.)
 • Pranayama: De kunst van het zitten. Ujjayi,Viloma.
 • Yogafilosofie en theorie: Yogasutra's van Patanjali volgens B.K.S.Iyengar.
 • Yogaänatomie en fysiologie: Heupen, Wervelkolom, buik en centrum, Schouders en Armen.

Garuda Reeks 3:

 • Asana's: Iyengar sequencing.
 • Pranayama: Voorbereidende asana's. De kunst van het ligen. Ujjayi, Viloma.
 • Yogafilosofie en theorie: Yogafilosofie volgens Prashant Iyengar.
 • Yogaänatomie en fysiologie: Organen, Spijsvertering, klieren. Nadi's, Chakra's.

Nataraja Reeks 4:

 • Asana's: Alignment. De juiste acties kennen.
 • Pranayama: Pranayama in Asana.
 • Yogafilosofie en theorie: Het Iyengar Yoga systeem.
 • Yogaänatomie en fysiologie: Handen, Hoofd. Zenuwstelsel.

TOELICHTING

ASANA'S
Het voornaamste deel van de modules zal bestaan uit het beoefenen van Asana's. De kracht van Iyengar Yoga alignment via juiste acties en werken met hulpmiddelen staan centraal. Er bestaat echt een balans in uitlijning. Je houding staat juist of niet, zeer simpel. Hoe tot een beste houding komen leren we door in elke houding de juiste plaatsing, acties, aandacht en ademhaling te kennen. Dit oefenen we keer op keer. Wanneer we weten wat we moeten doen, moeten we ook in staat zijn dit toe te passen. Als ons lichaam op zichzelf te kort schiet, kunnen we de hulpmiddelen inschakelen. Zo is de houding toegankelijk op elk moment en voor iedereen. Door te verbeteren in de houdingen merk je op een steeds dieper niveau het effect van de houding. We ervaren hoe de Iyengar methode opgebouwd is: laag per laag dringen we door in de diepte van ons lichaam en wat ons fysiek raakt, raakt ons als mens. Wat eerst als een voornamelijk fysieke oefening voelt, ontluikt in een contact met wie we zijn diep vanbinnen. We zullen een groot vocabulaire aan houdingen beoefenen. Preliminary Course van Geeta Iyengar nemen we grondig door. We staan ook stil bij de verschillende groepen houdingen met ieder hun specifieke eigenschappen en effect. Je leert over sequencing (volgorde van houdingen) en hoe je eigen beoefening te structureren en te optimaliseren. Je leert om te gaan met pijn en je sterke en zwakke punten te balanceren.

PRANAYAMA
Pranayama maakt onderdeel uit van het pakket. We behandelen verschillende ademhalingstechnieken en leren hun effect en nut. Het bijzondere aan onze ademhaling is dat we deze zowel bewust als onbewust kennen. Bij pranayama leren we bewust de brug te maken tussen doen en laten gebeuren. Met andere woorden, we scheppen via onze aangepaste houdingen veel ruimte en observeren dan hoe de adem zich daarin een weg kan banen. Via pranayama leer je subtiliteit, geduld, precisie en overgave. Je stelt je open voor finesse en zult energie beter leren kennen.

YOGAFILOSOFIE
Je krijgt een kort overzicht van de geschiedenis van Yoga en van de voornaamste geschriften en stromingen. We lichten het leven van B.K.S. Iyengar toe en halen inspiratie uit zijn persoonlijke ervaringen met yoga. We duiden het Iyengar Yoga systeem. Je kunt Iyengar's visie op de yogafilosofie leren kennen. Zijn visie is zeer praktijkgebonden. We linken op die manier de filosofie aan de praktijk. Je kunt zo ontdekken hoe zowel het beoefenen van asana's en pranayama, als het handelen in je dagelijks leven een spiegel zijn van hoe je je voelt of hoe je over zaken denkt. We leren Iyengar Yoga beter kennen door de theorie van Prashant Iyengar te verkennen: hoe werken lichaam, geest, aandacht en adem in de houdingen en hoe is hun interactie? Het is de bedoeling dat je je eigen overtuigingen en handelingen onder de loep neemt en toetst aan de waarden van yoga. Je zult merken dat de materie zeer toegankelijk is en stimuleert om liefdevol, krachtig en openminded door het leven te gaan. De yogafilosofie zet positief in: in onze basis zijn wij in staat om vreugde, liefde en rust te kunnen ervaren. We zullen duiden wat ons hierbij in de weg kan zitten en hoe we dit kunnen transformeren.

ANATOMIE
Om onszelf beter te kennen en onze ervaringen in een asana te verdiepen is anatomische kennis een groot voordeel. We verkennen de bewegingen van ons skelet, spieren, organen, bloed en vloeistof in onze yogahoudingen. Op die manier wordt het effect van houdingen op lichaam en op onze fysiologische processen duidelijk en kunnen we de invloed van asana's op ons functioneren en op onze gezondheid beter begrijpen. Alignment wordt verduidelijkt door te zien welke lichaamsdelen ook diep vanbinnen staan en bewegen in asana's. We gaan verder dan de klassieke anatomie en zien wat chakra's en nadi's zijn en waar ze zich bevinden in ons lichaam. Deze holistische benadering maakt geen onderscheid tussen ons fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele toestand. Zo leren we kijken naar onze asana's vanuit al deze facetten om het 'aanwezig zijn' in de asana's zo compleet mogelijk te kunnen maken.

VRAGENRONDES, INDIVIDUELE BEGELEIDING EN HUISWERK
Elke sessie zal er tijd zijn voor een vragenronde zodat jou noden en vragen beantwoord kunnen worden of dat je kunt leren van wat de anderen bezighoudt. Ook geeft dit een beeld van waar iedereen staat en kan het tempo of het accent van de cursus worden aangepast aan de deelnemers. Binnen de vastgelegde structuur en onderwerpen is het de bedoeling om genoeg vrijheid te laten voor een organisch proces zodat hetgeen we oefenen en leren iedereen op een diep niveau bereikt. Je zult als individu de nodige begeleiding krijgen doordat er wordt gewerkt met een kleine groep en door op geregelde momenten tijd te krijgen voor vragen voor en/of na de sessie. Binnen beperkte mate zal ook via email opvolging gebeuren. Het is de bedoeling dat je je gesteund voelt en merkt dat je met je vragen, opmerkingen en of twijfels terecht kunt en snel weer verder kunt. We willen je een boost geven op je yogapad. Af en toe is huiswerk mogelijk. Dit zal gaan over thuis oefenen, een oefening maken of iets lezen. Je zal ook gevraagd worden om het boek van Geeta Iyengar: Prelimanary Course, aan te schaffen.

WANNEER?

Tijdens de zomer - Reeks 3 en 4

2018:
Reeks 3: ma 2 t/m za 7 juli 2018, telkens van 13.30-17.30 uur
(tijdstippen kunnen per dag lichtjes variëren afhankelijk van reguliere lessenrooster YOC)

Reeks 4: ma 20 t/m za 25 augustus 2018, telkens van 13.30-17.30 uur
(tijdstippen kunnen per dag lichtjes variëren afhankelijk van reguliere lessenrooster YOC)

Momenteel is nog niet bekend of reeks 1 en 2 herhaald zal worden in het najaar van 2018. Je kunt op dit moment dus voor hoogstens voor 2 reeksen registreren.

De reeksen zijn niet chronologisch opgedeeld! Elke module is ook op zichzelf te volgen. De komende jaren worden deze reeksen herhaald. Elke reeks is opgebouwd volgens de 5 onderdelen zoals hierboven beschreven.

Het aantal deelnemers per reeks is maxium 20! Op deze manier ben je gegarandeerd van een voldoende individuele aandacht, voldoende ruimte en voldoende props (incl. muurtouwen) om van gebruik te maken.

Lesgever

Eva Kamala

Wanneer

01-01-1970 van 0.00 tot 0.00

Registreer nu

Registreer hier

1 reeks (specifieer bij opmerking welke reeks én wanneer) / Kostprijs: €330 euro
2 reeksen (specifieer bij opmerking welke reeksen én wanneer) / Kostprijs: €550 euro
Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk het archief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)