Prijzen

€160,- voor de 5 lessen van telkens 3 uur

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op 'Registreer nu' onderaan
deze pagina en je wordt doorgelinkt naar ons
online registratie- en betaalsysteem. Je kunt
op verschillende manieren afrekenen, dus
je hoeft niet over een Credit Card te beschikken.

Locatie

YOC NOORD
Dok Noord 3B
(verdieping +0,5)
9000 Gent

Parkeren in de parking.
Anderhalf uur gratis parkeren!
Volg de bordjes YOC.

Klik hier voor een plannetje van het
gebouw!

Wegbeschrijving

Iyengar Yoga Intensive: ACTIES per lichaamsdeel (level 2)

Vrijdag 25/01, 22/02, 22/03, 10/05, 21/06 2019 telkens van 13u-16u

De Iyengar Yoga Intensives zijn bedoeld om je yogabeoefening op regelmatige basis te verdiepen en je kennis te verruimen. Ze zijn geen herhaling van de vorige intensive. Het Iyengar Yogavocabulaire is zo ruim, dat er veel afwisseling is. Ze hebben allemaal een thema zodat je iets specifieks hebt om aan te werken, ook met hetzelfde thema zijn meerdere intensives nodig om het hele repertoire te dekken. Door gericht met dit thema bezig te zijn en genoeg tijd te voorzien kunnen we dieper doordringen tot de essentie en doorwerking van de asana's.

ACTIES per lichaamsdeel

Tijdens elke sessie nemen we de acties van een bepaald lichaamsdeel onder de loep doorheen yogahoudingen uit verschillende groepen. De acties begrijpen, helpt ons veel sneller verder dan elke houding afzonderlijk begrijpen. Zo kan bijvoorbeeld de manier waarop we best op onze voeten staan, ons helpen om ondersteboven te staan. We kunnen zo telkens een link maken tussen de verschillende houdingen waarin dezelfde acties terugkomen. Op die manier verruim je zeer snel en effectief je yogavocabulaire.

25/01: Knieën
22/02: Buik
22/03: Onderrug
10/05: Armen
21/06: Nek

(we oefenen andere houdingen dan tijdens de intensives van 2018!)

Een meer gevorderde houding wordt toegankelijk, zonder overbelasting, door de juiste acties uit te voeren. Het is de bedoeling dat deze aanpak verhelderend is. Het is onderdeel van 'sequencing'. Zoals er een groep 'staande houdingen' bestaat, kun je ook een groep maken van 'houdingen met dezelfde beenacties'. Als je die beenacties onder de knie krijgt, is dat eigenlijk je toegang tot die hele groep houdingen met diezelfde beenacties. Zo gaan we de acties verder uitdiepen en eveneens het scala aan houdingen.

Als een actie niet lukt komt dit omdat we de actie (nog) niet begrijpen of omdat we de actie fysiek (nog) niet kunnen. Door uitleg en oefening krijg je inzicht en bouw je kracht en souplesse op om ze uiteindelijk wel te kunnen. Je ontdekt zowel de sterke als zwakke punten van jezelf, van je geest, je emoties en je fysieke mogelijkheden. Wat zo typisch is aan Iyengar Yoga: via de techniek dringen we dieper door tot onze kern en proberen we zo goed als we kunnen onszelf te kennen en te ondersteunen.

Deze Iyengar Intensive is voor level 2, het oefenniveau. Voor iedereen met minimum drie maanden ervaring. Heel geschikt voor iedereen die regelmatig level 2 lessen bij ons volgt en voor mensen die de Iyengar Yoga Fundamentals of eerdere intensives hebben gevolgd. Bij twijfel neem gerust contact op door Eva Kamala een e-mail te sturen of beter: vraag het haar even in de les!

Lesgever

Eva Kamala

Wanneer

25-01-2019 van 1.00 tot 16.00
22-02-2019 van 13.00 tot 16.00
22-03-2019 van 13.00 tot 16.00
10-05-2019 van 13.00 tot 16.00
21-06-2019 van 13.00 tot 16.00

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)