Prijzen

€ 150,- voor de intensive (5 vrijdagen, 3 uur les)
Losse dagen zijn enkel mogelijk indien er bij aanvang nog vrije plaatsen zijn.

Betaalinfo

Om je in te schrijven, klik je hieronder op
'Registreer nu', vul je het formulier in
ÉN vink je de juiste reeks(en) aan.
Je krijgt na enkele dagen een e-mail met
bevestiging van inschrijving en uitnodiging
tot betaling (via overschrijving).
In de nabije toekomst zal dit weer gaan via
directe online registratie en betaling. Wij zijn
momenteel aan het overschakelen naar nieuwe
software.

Locatie

YOC NOORD
Dok Noord 3B
(verdieping +0,5)
9000 Gent

Parkeren in de parking.
Anderhalf uur gratis parkeren!
Volg de bordjes YOC.

Klik hier voor een plannetje van het
gebouw!

Wegbeschrijving

Iyengar Yoga Intensives 2018 met Eva Kamala

De Iyengar Yoga Intensives worden aangeboden voor verschillende niveaus!

De Iyengar Yoga Intensives zijn bedoeld om je yogabeoefening op regelmatige basis te verdiepen en je kennis te verruimen. De verschillende thema's zorgen ervoor dat we heel specifiek te werk kunnen gaan. Door gericht met een thema bezig te zijn en genoeg tijd te voorzien kunnen we dieper doordringen tot de essentie en doorwerking van de asana's.

De Iyengar Yoga Intensives worden aangeboden voor verschillende niveaus:

Intensive 1 is voor level 1, specifiek voor beginners. Dit wil zeggen dat we ons beperken tot houdingen voor beginners zoals onderwezen in de Iyengar Yoga Beginnerslessen. Deze vormen een goede basis en zijn veilig voor iedereen. Ze bouwen de conditie van het lichaam langzaam op en zorgen voor een groter lichaamsbewustzijn.

Intensive 2 en 3 zijn voor level 2, het oefenniveau. Voor iedereen met minimum zes maanden ervaring. Heel geschikt voor ieder die regelmatig naar onze level 2 lessen komt en voor mensen die de Iyengar Yoga Fundamentals hebben gevolgd. Bij twijfel, vraag het even aan Eva Kamala in de les of stuur een e-mailtje.

INTENSIVE 1: HOUDINGEN PER GROEP (BEGINNEN - level 1)

26/1, 23/2, 23/3, 4/5, 15/6 2018, dit zijn 5 vrijdagen telkens van 13u-16u

Dag 1: Staande houdingen
Dag 2: Voorwaartse buigingen en zittende houdingen
Dag 3: Balancings en Omgekeerde houdingen
Dag 4: Achterwaartse buigingen
Dag 5: Buikhoudingen en twists

De herstellende houdingen doen we telkens aan het einde van de les.

Geef je yogabeoefening een boost door de tijd te nemen om je in elke groep yogahoudingen te verdiepen. We leggen de nadruk op alignment, de juiste acties en concentratie. Je zult het effect van een bepaalde groep houding dieper ervaren doordat we telkens maar één groep tegelijk beoefenen. Elke groep houdingen beoogt een bepaald effect en de combinatie van alle groepen brengt de juiste balans. Je kunt voor jezelf ontdekken in welke groep houdingen je je beter voelt of niet en waarom.

INTENSIVE 2: ACTIES PER LICHAAMSDEEL (OEFENEN - level 2)

12/1, 2/2, 2/3, 20/4, 1/6 2018, dit zijn 5 vrijdagen telkens van 13u-16u

DAG 1: Voeten
DAG 2: Benen
DAG 3: Heupen
DAG 4: Rug/buik
DAG 5: Armen

Elke sessie nemen we de acties van een bepaald lichaamsdeel onder de loep doorheen asana's uit verschillende groepen. De acties begrijpen helpt ons veel sneller verder dan elke houding afzonderlijk begrijpen. Zo kan bijvoorbeeld de manier waarop we best op onze voeten staan, ons helpen om ondersteboven te staan. We kunnen zo telkens een link maken tussen de verschillende houdingen waarin dezelfde acties terugkomen. Op die manier verruim je zeer snel en effectief je yogavocabulaire. Een meer gevorderde houding wordt toegankelijk, zonder overbelasting, door de juiste acties uit te voeren. Het is de bedoeling dat deze aanpak verhelderend is. Het is onderdeel van 'sequencing'. Zoals er een groep 'staande houdingen' bestaat, kun je ook een groep maken van 'houdingen met dezelfde beenacties'. Als je die beenacties onder de knie krijgt (haha) dan is dat eigenlijk je toegang tot die hele groep houdingen met diezelfde beenacties. Zo gaan we de acties verder uitdiepen en eveneens het scala aan houdingen. Als een actie niet lukt komt dat omdat we de actie (nog) niet begrijpen of omdat we ze fysiek (nog) niet kunnen. Door uitleg en oefening krijg je inzicht en bouw je kracht en souplesse op om ze uiteindelijk wel te kunnen. Je ontdekt zowel de sterke als zwakke punten van jezelf, van je geest, je emoties en je fysieke mogelijkheden. Wat zo typisch is aan Iyengar Yoga: via de techniek dringen we dieper door tot onze kern en proberen we zo goed als we kunnen onszelf te kennen en te ondersteunen.

INTENSIVE 3: GEBRUIK VAN HULPMIDDELEN (OEFENEN - level 2)

19/1, 9/2, 9/3, 27/4, 8/6 2018, dit zijn 5 vrijdagen telkens van 13u-16u

Eén zelfde reeks houdingen met:
DAG 1: Riemen
DAG 2: Blokken
DAG 3: Muur
DAG 4: Touwen
DAG 5: Stoelen

Tijdens deze intensive exploreren we het gebruik van de hulpmiddelen: Prop your Yoga! Het typische gebruik bij Iyengar Yoga van props, oftewel hulpmiddelen, leggen we onder de loep. Elke dag beoefenen we dezelfde identieke reeks asana's, maar telkens met het gebruik van andere hulpmiddelen. Het is de bedoeling om in deze asana's elke dag een andere dimensie te ontdekken, ze te verdiepen, ze beter te kunnen, ze anders te kunnen en het effect te verruimen. De hulpmiddelen bieden ondersteuning aan het lichaam, verbeteren de juiste uitvoering van een houding , corrigeren de uitlijning van het lichaam zodat spanning wordt vermeden. Het gebruik van props helpt asana's beter te begrijpen en maakt yoga toegankelijker voor elk lichaam omdat alle vereiste bewegingen veilig en doeltreffend kunnen worden uitgevoerd. Een uitspraak van B.K.S. Iyengar: 'Laat het hulpmiddel jouw leraar zijn'.

LET OP!

Om je in te schrijven, klik je hieronder op 'Registreer nu', vul je het formulier in ÉN vink je de juiste reeks(en) aan. Je krijgt na enkele dagen een e-mail met bevestiging van inschrijving en uitnodiging tot betaling (via overschrijving). In de nabije toekomst zal dit weer gaan via directe online registratie en betaling. Wij zijn momenteel aan het overschakelen naar nieuwe software.

Lesgever

Eva Kamala

Wanneer

12-01-2018 van 13.00 tot 16.00
19-01-2018 van 13.00 tot 16.00
26-01-2018 van 13.00 tot 16.00

Registreer nu

Registreer hier

Iyengar Yoga Intensive 1 (beginnen), start vrijdag 26 januari 2018 / Kostprijs: €150 euro
Iyengar Yoga Intensive 2 (oefenen), start vrijdag 12 januari 2018 / Kostprijs: €150 euro
Iyengar Yoga Intensive 3 (oefenen), start vrijdag 19 januari 2018 / Kostprijs: €150 euro
Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)