Prijzen

€ 150,- voor de week (5 dagen, 3 uur les)
losse dagen zijn enkel mogelijk
indien er bij aanvang nog vrije plaatsen
zijn

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op 'Registreer nu' onderaan
deze pagina en je wordt doorgelinkt naar ons
online registratie- en betaalsysteem. Je kunt
op verschillende manieren afrekenen, dus
je hoeft niet over een Credit Card te beschikken.

Locatie

YOC NOORD
Dok Noord 3B
(verdieping +0,5)
9000 Gent

Parkeren in de parking.
Eén uur gratis parkeren!
Volg de bordjes YOC.
Hier een plannetje
van de Dok Noord site!

Wegbeschrijving

Iyengar Yoga Summer Intensive 2018 met Eva Kamala

van ma 9 t/m vrij 13 juli, telkens van 13.30-16.30 uur

Kies voor een intensieve week met elke dag Iyengar Yoga:

Dag 1: Stabiliseren
Dag 2: Mobiliseren
Dag 3: Sensibiliseren
Dag 4: Ontspannen
Dag 5: Combineren

Geef je yogabeoefening een boost door de tijd te nemen om je in de yogahoudingen te verdiepen. We leggen de nadruk op alignment, de juiste acties en concentratie. Elke dag dezelfde reeks houdingen, elke dag een andere kwaliteit. Tijdens deze zomerweek Iyengar Yoga leggen we de focus op de kwaliteiten van de acties. Voor een optimaal effect van de houdingen zoeken we de juiste uitlijning van het lichaam via de acties die we oefenen. Deze acties zijn altijd een combinatie van plaatsen in het lichaam stabiliseren, mobiliseren, sensibiliseren en/of ontspannen. Het evenwicht hiertussen creëert de juiste spanning en vorm, waardoor het beoogde effect van de houding diep in ons doordringt.

Een vergelijking:

Als we een disbalans ervaren in ons leven, bijvoorbeeld als we te moe zijn, dan kan dat komen omdat er van iets teveel of te weinig was. Bijvoorbeeld te weinig slaap, teveel beweging of andersom: teveel slaap en te weinig beweging. Beiden kunnen de moeheid veroorzaken. Als we in een yogahouding te weinig spierspanning combineren met een te grote buiging, kan er druk op de gewrichten ontstaan. Andersom door teveel spierspanning en te weinig buiging, kan het spierweefsel te gespannen worden. Op die manier ontstaat er pijn en/of ongemak en een verstoorde energiestroom. Door de juiste kwaliteit van acties, de juiste soort acties op de juiste plaatsen in het lichaam te oefenen, versterken we de balans in ons lichaam met een positief gevolg voor onze mentale en emotionele gezondheid.

Elke yogahouding heeft een waaier aan soorten acties. Je leert waar de houding te stabiliseren of waar juist te mobiliseren. Welke delen van je houding juist te ontspannen en waar je aandacht naartoe te richten.

Om een laatste vergelijking te maken: je kunt elke houding zien als een gerecht. Om een gerecht subliem te maken moet je weten welke kruiden op welk moment en waar toe te voegen. De kruiden zijn de acties en die kunnen zeer pittig zijn of juist heel zoet. Dit gaan we oefenen, voor een hemelse nasmaak!

Maximaal 23 deelnemers, iedereen heeft dan een set touwen en genoeg hulpmiddelen. Niveau 2 (minimum 10 beginnerslessen gevolgd hebben, als je vragen hebt over je niveau kun je Eva contacteren via e-mail of het haar even vragen in de les.

Lesgever

Eva Kamala

Wanneer

09-07-2018 van 13.30 tot 16.30
10-07-2018 van 13.30 tot 16.30
11-07-2018 van 13.30 tot 16.30
12-07-2018 van 13.30 tot 16.30
13-07-2018 van 13.30 tot 16.30

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk het archief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)