Prijzen

€150,- voor de 5 namiddagen
Trainingssessies: 2 beurten van je kaart
of 10 euro bijbetalen indien je een abonnement
hebt.

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op 'Registreer nu' onderaan
deze pagina en je wordt doorgelinkt naar ons
online registratie- en betaalsysteem. Je kunt
op verschillende manieren afrekenen, dus
je hoeft niet over een Credit Card te beschikken.

Locatie

Deze workshop gaat door bij YOC Noord. De deuren openen 20 minuten voor
aanvang van de workshop. 

YOC NOORD
Dok Noord 3B
(verdieping +0,5)
9000 Gent

Parkeren in de parking.
Anderhalf uur gratis parkeren!
Volg de bordjes YOC.

Klik hier voor een plannetje van het
gebouw!

Wegbeschrijving

Iyengar Yoga Trainingsweek zomer 2019 met Eva Kamala

maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus

Tijdens deze trainingsweek beoefenen we een reeks van het introductieniveau (Introductory II). We verdiepen ons in de technische kant van asana: het begrijpen van 'alignment' en het uitdiepen van de 'acties'. We beoefenen herstellende houdingen en Pranayama. Je leert o.a. aanpassingen voor lichte problemen ivm spieren/gewrichten van de voeten/knieën/lage rug/schouders en nek. Aanpassingen bij menstruatie komen ook aan bod.

Een Iyengar Yoga Trainingsweek ziet er als volgt uit:

maandag, woensdag en vrijdag:

10.30-12.30 Trainingsessie

13.30-14.30 Herstellende houdingen en pranayama

14.30-16.30 Remedial work/Minor Ailments/Special needs

dinsdag en donderdag:

13.30-14.30 Herstellende houdingen en pranayama

14.30-16.30 Techniek: alignment en acties.

10.30-12.30 uur: Trainingssessie

We starten die dagen van 10.30-12.30 uur met een trainingssessie van het introductieniveau (Introductory II). Dit is het niveau waarop het eerste lerarencertificaat in Iyengar Yoga kan worden behaald. Een deel van deze houdingen vormen onderdeel van het examen. De trainingssessie gebeurt aan een redelijk snel tempo (snel, in de zin van alles achter elkaar, de tijdsduur om houdingen aan te houden, blijft behouden) zodat we de reeks volledig kunnen uitvoeren. Het gebruik van hulpmiddelen beperken we tot de noodzakelijke dingen, aangepast aan jou persoonlijke noden.

Je kunt zo een sessie zien als een soort evaluatiemoment: welke houdingen heb je reeds onder de knie? Welke kun je goed of minder goed uitvoeren? Over welke heb je veel/weinig kennis? Welke doe je graag, minder graag? Hoe is het gesteld met je fysieke conditie en je fysieke mogelijkheden? Ben je in staat je te concentreren? Pik je correcties snel op? Wat is het effect op jou van zo een intensieve reeks? Voor studenten met ambities om leraar of lerares te worden geeft het een beeld van waarin je jezelf o.a. zult moeten trainen en waar je op dit moment staat in je beoefening.

13.30-14.30 uur: Herstellende Houdingen en Pranayama

14.30-16.30 uur: Minor ailments, remedial work: aanpassingen bij lichte kwetsuren en/of kwalen

In Iyengar Yoga wordt de term Minor Ailments gebruikt voor veel voorkomende minder ernstige gezondheidsklachten. Iedereen die yoga doet krijgt weleens te maken met kwetsuren of gezondheisdproblemen in minder of meerdere mate. Het is heel belangrijk om je yogabeoefening hieraan aan te passen en dus te weten hoe je dat moet doen.

In deze sessies leer je aanpassingen voor lichte problemen ivm spieren/gewrichten van de voeten/knieën/lage rug/schouders en nek. Tevens leer je wat te doen bij veel voorkomende klachten als vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Aanpassingen bij menstruatie komen ook aan bod.

Het gaat over hoe je de basishoudingen met de juiste aanpassingen kunt doen en er bijgevolg geen (extra) last is of ontstaat door de kwetsuur of de klacht. Zo kunnen de yogahoudingen, mits aanpassingen, toch beoefend worden met een positief effect als gevolg. Als klachten niet te ernstig zijn, mogen ze niet in de weg staan om aan yoga te doen. Vaak is er veel meer mogelijk dan we denken, ook met een zwakke plek. Dit is eigenlijk één van de grote krachten van yoga: het kan bijna altijd beoefend worden, alleen moet je weten hoe, wat en wanneer.

14u30-16u30 Techniek: alignment en acties.

Deze uren werken we aan techniek: het begrijpen van alignment en het uitdiepen van de acties van de houdingen uit de syllabus op het Introductory II niveau.

Tijdens elke sessie nemen we de acties van een paar basishoudingen onder de loep. De acties begrijpen, helpt ons veel sneller verder dan elke houding afzonderlijk begrijpen. Zo kan bijvoorbeeld de manier waarop we best op onze voeten staan, ons helpen om ondersteboven te staan. We kunnen zo telkens een link maken tussen de verschillende houdingen waarin dezelfde acties terugkomen. Op die manier verruim je zeer snel en effectief je yogavocabulaire.

Een moeilijke houding wordt toegankelijk, zonder overbelasting, door de juiste acties uit te voeren. Het is de bedoeling dat deze aanpak verhelderend is. Als een actie niet lukt komt dit omdat we de actie (nog) niet begrijpen of omdat we de actie fysiek (nog) niet kunnen. Door uitleg en oefening krijg je inzicht en bouw je kracht en souplesse op om ze uiteindelijk wel te kunnen. Je ontdekt zowel de sterke als zwakke punten van jezelf, van je geest, je emoties en je fysieke mogelijkheden. Wat zo typisch is aan Iyengar Yoga: via de techniek dringen we dieper door tot onze kern en proberen we zo goed als we kunnen onszelf te kennen en te ondersteunen.

Je wordt gestimuleerd om de acties die we die dag behandelen te noteren in je boek(*) bij de bijbehorende houdingen. Op die manier bouw je je kennis van de houdingen op en krijg je een beter overzicht. De bedoeling is dat je voor elke houding in het boek de basisacties onder de knie krijgt.

Iyengar Yoga Trainingsweek is voor level 2, het oefenniveau. Voor iedereen met minimum zes maanden ervaring. Heel geschikt voor iedereen die regelmatig level 2 lessen bij ons volgt en voor mensen die de Iyengar Yoga Fundamentals of Iyengar Intensives volgen / hebben gevolgd. Bij twijfel, neem gerust contact op door Eva Kamala een e-mail te sturen of beter: vraag het haar even in de les!

(*) Om deel te nemen heb je het boek 'Yoga in Actie - introductiecursus door Geeta Iyengar' nodig. Dit kun je voor €20,- bij YOC Noord aanschaffen tijdens eender welke les (contante betaling).

19-08-2019 van 10.30 tot 16.30 20-08-2019 van 13.30 tot 16.30 21-08-2019 van 10.30 tot 16.30 22-08-2019 van 13.30 tot 16.30 23-08-2019 van 10.30 tot 16.30

Prijs: 150 euro voor alle 5 namiddagen Trainingssessies: 2 beurten van je kaart of 10 euro bijbetalen indien je een abonnement hebt. ??

Lesgever

Eva Kamala

Wanneer

19-08-2019 van 10.30 tot 16.30
20-08-2019 van 13.30 tot 16.30
21-08-2019 van 10.30 tot 16.30
22-08-2019 van 13.30 tot 16.30
23-08-2019 van 10.30 tot 16.30

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)