Prijzen

€ 200,- voor de week voor vijf dagen,
drie uur les

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online registreren.
Klik op 'Registreer nu' onderaan deze pagina en je wordt
doorgelinkt naar onze boekingssoftware Eversports.
Je kunt op verschillende manieren afrekenen,
dus je hoeft niet over een kredietkaart te beschikken.
Veel lessen/workshops kun je ook altijd direct via
ons lessenrooster boeken!

Locatie

Deze workshop gaat door bij YOC Zuid. De deuren openen 20 minuten voor aanvang van de workshop. 

YOC ZUID
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Dichtbij parkeren in parking Zuid en Reep of
goedkoper in parking Sint-Pietersplein.
Beste met de fiets of openbaar vervoer!

Wegbeschrijving

Iyengar Yoga zomerweek voor de rug met Eva Kamala

ma 22 t/m vrij 26 augustus van 14.00-17.00 uur

Neem deze zomer tijd voor een week yoga. Dit geeft tijd om alle facetten van het thema uit te werken: Iyengar yoga voor de rug. bijna iedereen krijgt op een gegeven moment in zijn/haar leven wel te maken met last van de rug. Met yoga kunnen we hier heel vaak een oplossing bieden.

Deze week bekijken we wat de verschillende oorzaken zijn van rugklachten: verzwakking, letsel, stijfheid, hypermobiliteit etc... Naargelang de oorzaak zijn er verschillende oplossingen, dus niet iedereen is gebaat bij dezelfde aanpak!!

De basisaanpak van Iyengar Yoga bij een zwakke plek in het lichaam is als volgt:

  1. Houdingen aannemen die de pijn en het ongemak verlichten/wegnemen. Dit noemen we herstellende houdingen. De intensiteit is laag, we blijven steeds meerdere minuten in een houding om die te laten werken.
  2. Techniek: werken aan houdingcorrectie, plaatsing, uitlijning, zodat er een betere balans komt tussen kracht en lenigheid. Bewustwording van foute patronen. Trainen van aandacht. Dit kan alleen als punt 1 mogelijk is en de houdingen zijn een combinatie van souplesse en versteviging/stabilisatie, de intensiteit is gemiddeld.
  3. Krachtopbouw. We noemen het niet voor niets een ´zwakke´ plek. Er treed krachtverlies op bij irritatie, zeker na langdurige last. Ook een evenwichtig lichaam kan kracht verliezen door slechte gewoontes of te weinig beweging. Dan komt er pijn door gebrek aan tonus. Dus de houdingen in dit hoofdstuk zijn zwaarder qua intensiteit en zullen alleen een positief resultaat hebben als punt 1 en 2 goed gaan.

Naargelang de conditie van je rug heb je meer van het één of het ander nodig. Tijdens deze week passen we de oefeningen individueel aan zodat je altijd mee kunt en de variaties leert.

Je krijgt een schematisch overzicht mee van de inhoud van de workshop en we zorgen voor foto's die je achteraf doorgestuurd krijgt.

We oefenen verschillende manieren om rugproblemen te verhelpen: ontspanning, juiste uitlijning, ondersteuning, juiste acties, verlenging, versterking, versoepelen, effect van ademhaling, hydratatie, herstellen.... Deze waaier aan manieren om met de rug te werken leren je welke houdingen op welk moment nuttig zijn voor jou of voor je leerlingen, als je les geeft. De bedoeling is dat je een duidelijk inzicht krijgt in welke methodes kunnen helpen op welk moment en wat je wel of niet mag doen met yoga naargelang de rugklacht

Maximaal 15 deelnemers! Alle niveaus, ook beginners. (Als je vragen hebt over je niveau, kun je Eva contacteren via e-mail of het haar even vragen in de les.) En interessant voor leraars (in opleiding).

Lesgever

Eva Kamala

Wanneer

22-08-2022 van 14.00 tot 17.00
23-08-2022 van 14.00 tot 17.00
24-08-2022 van 14.00 tot 17.00
25-08-2022 van 14.00 tot 17.00
26-08-2022 van 14.00 tot 17.00

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)