Prijzen

Deze lessen van 2 uur kun je volgen voor
2 beurten op je kaart of voor 25 euro als
je geen kaart hebt.

Betaalinfo

Reserveer je plaats online door op
'registreer nu' te klikken.

Locatie

Deze les gaat door bij YOC Zuid.
De deuren openen 20 minuten voor aanvang. 

YOC Zuid
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Dichtbij parkeren in parking Zuid en Reep of
goedkoper in parking Sint-Pietersplein.
Beste met de fiets of openbaar vervoer!

Wegbeschrijving

Long Sunday Morning: Herfst Yin Yoga met Mathieu

zondag 28 november van 10.30-12.30 uur

In de herfst neemt het grote yang van de zomer afscheid en bereidt de natuur zich voor op de grote yin van de winter. Dorre bladeren vallen, het wordt koeler en donkerder. Mensen, dieren en platen trekken zich terug, verzamelen en bundelen hun krachten. ‘Wie nu nog geen huis heeft’, wordt er gezegd in het gedicht van Rilke, ‘bouwt er geen meer’. Een stemming van afscheid nemen, van verdriet en isolatie kan in deze tijd over de mensen komen. Verdriet is de natuurlijke gevoelsreactie op het in het niets verdwijnen van warmte, overvloed en het pulserende leven. Maar als men voldoende voorraden heeft aangelegd, kan de aanstaande winter met vertrouwen en onverschrokken, de zielskwaliteiten van het metaal element, tegemoet worden gezien.

Tijdens deze, op het metaalelement geïnspireerde, lange yinles staan we stil bij de kwaliteiten van het metaalelement en houden we yinhoudingen aan die helpen met het metaalelement te ondersteunen en terug in balans te brengen. Omdat in het metaal, het element van de herfst, een sterke spirituele en religieuze kwaliteit huist, kan een mens wiens metaal is verstard, een strenge maar in wezen levensontkennende religiositeit ontwikkelen. Ook fanatiek bezig zijn met zuiverheid, een schoon lichaam en een vlekkeloos leven kan een teken zijn van diepe onevenwichtigheid. Ook mensen met een rigide gedrag, het metaal is verroest en buigt niet meer mee, creëren een onevenwicht door té fanatiek en rigide in het leven te staan. Op lichamelijk niveau kan dit klachten met zich meebrengen van de longen en dikke darm, opname- en uitscheidingsorganen. De longen werken om de puurste, meest waardevolle component van de buitenwereld in te nemen: het Ki (levenskracht) van het universum. De dikke darm werkt om lichaam en geest van alles te ontdoendat niet langer van waarde is voor het levensproces van het individu. Op deze manier werken long en dikke darm meridiaan samen aan een uitwisseling.

Overmatig verdriet is slecht voor de longen, zegt de Nei Tsjing (het standaardwerk van de klassieke Chinese heelkunde). Neem maar eens een verdrietige houding aan en voel hoe je ademhaling is. De ademhaling staat in een nauwe relatie tot het gevoelsleven: zij wordt oppervlakkig en snel bij angst, diep en intens bij seks en stokt bij inspanningen. Langdurig verdriet leidt vaak tot ademhaling- en spijsverteringsproblemen, omdat het inademen, dus de energie-opname, te zwak is. Naast de metaalelement ondersteunende yinhoudingen besteden we tijdens deze les extra aandacht aan onze ademhaling. Het ritme van onze ademhaling is de meest betrouwbare gebeurtenis in ons leven. Met dit vast ritme als ons vetrekpunt kunnen we voortgaan om symmetrie en voorspelbaarheid te herkennen en te creëren, en onze realiteit structuur te geven. Metaalenergie geeft ons het vermogen om sterke, maar flexibele overtuigingen te vormen om ons leven te ondersteunen en te ordenen.

(Bronnen: Vuurman & watervrouw, Dr. Silvana Schwitzer ; Shiatsu in theorie en praktijk, Carole Beresford-Cooke)

Deze les is voor niveau Gentle.

Deze lange les kun je volgen voor 2 beurten op je kaart (Flex of Digi) óf je betaalt 25 euro als je geen beurtenkaart hebt/wil. Je bent welkom om gewoon te komen als je vrije plaatsen ziet. Ben je liever zeker van je plaats? Reserveer of boek je plaats online!

Lesgever

Mathieu

Wanneer

28-11-2021 van 10.30 tot 12.30

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)