Prijzen

€150,- euro voor het weekend

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op 'Registreer nu' onderaan
deze pagina en je wordt doorgelinkt naar ons
online registratie- en betaalsysteem. Je kunt
op verschillende manieren afrekenen, dus
je hoeft niet over een Credit Card te beschikken.

Locatie

YOC NOORD
Dok Noord 3B
(verdieping +0,5)
9000 Gent

Parkeren in de parking.
Anderhalf uur gratis parkeren!
Volg de bordjes YOC.

Klik hier voor een plannetje van het gebouw!

Wegbeschrijving

Opleidingsweekend: Therapeutische Kinderyoga

zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018

Met therapeutische kinderyoga willen we kinderen handvaten (uit Yoga en Ayurveda) aanreiken om zichzelf beter te leren kennen en daardoor zichzelf te kunnen sturen. In dit weekend leren we hoe we de individuele noden van een kind kunnen herkennen en hoe we een persoonlijk programma van yogahoudingen samenstellen.

Iedere ouder ziet zijn/haar kind het liefst blij en gelukkig, maar helaas loopt het niet altijd zo. Een blij en gezond kind is van nature in balans. Dit geeft een 'zuiver' gevoel. Door omstandigheden of gebeurtenissen kan het echter zijn dat dit zuiver gevoel niet meer wordt ervaren. Kinderen kunnen dan gevoelens hebben van angst, boosheid of verdriet, maar de oorzaak hiervan is niet altijd duidelijk. Ook kunnen kinderen soms moeilijk verwoorden waar dit gevoel vandaan komt. Tijdens therapeutische kinderyoga krijgen ze yogaoefeningen aangereikt die helpen om rust in zichzelf te vinden en helpen te uiten wat er onbewust in hen leeft. Therapeutische kinderyoga leert kinderen ook om structuur en discipline in het dagelijks leven te integreren. Het kind wordt telkens in zijn totaliteit benaderd en wordt bevestigd in zijn 'natuurlijk helende spel' waarin plezier voorop staat. Dit bevordert bewustwording en het zelf herstellend vermogen bij kinderen.

Er komt in deze tijd veel op kinderen af, waardoor het van belang is om kinderen een juiste volgorde van yogahoudingen aan te bieden om deze input te filteren en op die manier gemakkelijker bij zichzelf te blijven. Zo ondersteunen we kinderen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en het ontwikkelen van hun zintuigen. Ze het verschil te voelen tussen spanning en ontspanning. Door stiltespel, visualisatie en ontspanningshoudingen leren kinderen rust te ervaren. Door krachthoudingen en berghoudingen kunnen ze zichzelf versterken en verstevigen.

Je krijgt praktische methodeds aangereikt om leerlingen met zorg ‘goede gewoontes’ aan te leren en deze in de verf te zetten in het dagelijks leven, waardoor andere gewoontes (van 'lijden') langzaam vervagen. Ook leren we welke yogahoudingen we kunnen gebruiken om eventuele lichamelijke en mentale 'klachten' te ondersteunen en te begrijpen welk effecten yogahoudingen op je lichaam en geest kunnen hebben.

Zaterdag van 15.00-20.00 uur (met een uur pauze)
Zondag van 11.00-17.00 uur (met een uur pauze)

Dit opleidingsweekend is toegankelijk voor iedereen die reeds de Professionele opleiding tot kinderyogadocent bij Yoga on Call volgde, alsook voor mensen die beroepsmatig kinderen coachen, therapeuten die met kinderen werken en kinderpsychologen.   Het weekend gaat door vanaf 8 inschrijvingen. Zeg het voort!

                    

Lesgever

Mieke

Wanneer

03-03-2018 van 15.00 tot 20.00
04-03-2018 van 11.00 tot 17.00

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)