Prijzen

€ 60,00 euro voor de reeks van 5 lessen. Bij aanvang van
de reeks krijg je hiervoor een 5-beurtenkaart. Kun je een
keertje niet komen, dan ben je de beurt niet kwijt, maar
kun je een andere les bij ons volgen!

Deze lessen behoren dus niet tot ons reguliere lessenrooster
(waarvoor eender welke beurtenkaart geldig is), maar worden
speciaal ingelast en voor- bereid volgens een specifiek thema.

Volgde je reeds eerder een Iyengar Thema Reeks
dit schooljaar? Dan betaal je slechts €55,00 euro
voor deze reeks! Klik bij het afrekenen de juiste
prijsoptie (KORTING) aan.

Deze reeks gaat door vanaf 12 deelnemers.

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op 'Registreer nu' onderaan
deze pagina en je wordt doorgelinkt naar ons
online registratie- en betaalsysteem. Je kunt
op verschillende manieren afrekenen, dus
je hoeft niet over een Credit Card te beschikken.

Locatie

YOC NOORD
Dok Noord 3B
(verdieping +0,5)
9000 Gent

Parkeren in de parking.
Anderhalf uur gratis parkeren!
Volg de bordjes YOC.

Klik hier voor een plannetje van het
gebouw!

Wegbeschrijving

Thema Reeks 5: Herstellen met Iyengar Yoga > VOLZET!

woensdagen 18/04, 25/04, 02/05, 09/05, 16/05 telkens van 09.45-11.15 uur

Op woensdagochtenden organiseren we Thema Reeksen bij YOC Noord. Vijfde thema dat aan bod komt: Iyengar Yoga voor herstel. Deze reeks geeft je de mogelijkheid om de specifieke houdingen die Iyengar Yoga biedt om te herstellen van vermoeidheid en stress, stelselmatig in te oefenen. We werken dus aan een vaste reeks, maar uiteraard wel met een aantal individuele aanpassingen, indien nodig.

Een complete Iyengar Yoga beoefening omvat actieve asana's, surya namaskar (zonnegroet), pranayama (ademhalingsoefeningen) en een reeks herstellende houdingen. Naargelang de conditie van de yogi(ni) verschuift de verhouding tussen dynamische asana's en de meer herstellende, restoratieve houdingen, maar geen enkele beoefenaar doet het zonder 'herstel'.

Redenen om vaker herstellende houdingen te oefenen: vermoeidheid, stress, regelmatig ziek zijn, het hebben van allerhande kwaaltjes, concentratieproblemen, slaapproblemen, moeilijke spijsvertering, lage- hoge bloeddruk, emotionele moeilijkheden, etc. Met andere woorden: iedereen ervaart wel momenten waarin herstellen in meer of minder een behoefte is.

De herstellende houdingen vragen minder energie, maar geven juist meer energie. Ze zijn voornamelijk liggend, zittend en ondersteboven, meestal met meer steun en hulpmiddelen voor meer comfort en meer rust. Ze werken door op het zenuwstelsel door de fysieke uitwerking op de bloedstroom en het effect op de organen. Ze brengen de aandacht naar binnen, zelfreflectie wordt gestimuleerd door langer in de houdingen te blijven en het voorhoofd regelmatig te steunen. Ze bevorderen het goed functioneren van de organen door op de juiste plaatsen ruimte te maken in het lichaam. De ademhaling wordt verbeterd door de posities van de borstkas en door de mentale rust. De werking van de zwaartekracht in de houdingen brengt verlichting voor gewrichten en spieren.

Uitlijning en plaatsing van het lichaam blijven een manier om het doel te bereiken: stress wegnemen en herstel bevorderen. Door het lichaam zeer precies in een bepaalde vorm, de houding, te plaatsen, wordt het effect groter, effectiever, subtieler. Ook al vragen de houdingen minder kracht, de aandacht en precisie zijn even scherp als in krachtige houdingen.

De reeks die we inoefenen zal bestaan uit de meest gebruikte Iyengar yogahoudingen voor herstel. De populairste. Niet voor niets zijn ze het populairst. We zullen de reeks ook analyseren, zodat je begrijpt welk effect welke houding heeft en waarom een bepaalde volgorde belangrijk is. Door samen herhaaldelijk te oefenen kunnen we bijsturen waar nodig en ervoor zorgen dat je het herstellende effect van de yogahoudingen echt ervaart.

Tijdens de eerste sessie maak je kennis met de reeks en maken we foto's die je per mail ontvangt. Vanaf de tweede sessie bekijken we welke aanpassingen voor jou nodig zijn, zodat je een reeks op maat hebt. Je leert de houdingen kennen en je krijgt inzicht in de reeks.

In de volgende sessies oefenen we de reeks, zodat je ze uiteindelijk volledig zelfstandig en correct kunt uitoefenen. Het doel is dat je je na vijf sessies zeker genoeg voelt om thuis verder te oefenen en zo je klachten blijvend kunt verminderen of helemaal verhelpen! Je krijgt inzicht in wat je nodig hebt, welke oefeningen je daarbij kunnen helpen en hoe je ze best uitvoert.

Deze reeks is geschikt voor iedereen! Je hebt geen voorkennis of yoga-ervaring nodig.

We werken met een beperkt aantal inschrijvingen (maximaal 23 deelnemers) om iedereen te voorzien van voldoende hulpmiddelen en aandacht. Graag bij inschrijving de reden van deelname toelichten door Eva Kamala een kort e-mailtje te sturen, om een zo goed mogelijke opvolging te kunnen bieden. Graag enkel per e-mail! Opmerkingen bij de reservatie kunnen niet doorgestuurd worden.

Deze reeks gaat door vanaf 10 deelnemers.

Lesgever

Eva Kamala

Wanneer

18-04-2018 van 9.45 tot 11.15
25-04-2018 van 9.45 tot 11.15
02-05-2018 van 9.45 tot 11.15
09-05-2018 van 9.45 tot 11.15
16-05-2018 van 9.45 tot 11.15

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)