Prijzen

€45,- voor de workshop van 3,5 uur

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online registreren.
Klik op 'Registreer nu' onderaan deze pagina en je wordt
doorgelinkt naar onze boekingssoftware Eversports.
Je kunt op verschillende manieren afrekenen,
dus je hoeft niet over een kredietkaart te beschikken.
Veel lessen/workshops kun je ook altijd direct via
ons lessenrooster boeken!

Locatie

Deze workshop gaat door bij YOC Zuid.
De deuren openen 20 minuten voor aanvang van de workshop. 

YOC ZUID Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Dichtbij parkeren in parking Zuid en Reep of
goedkoper in parking Sint-Pietersplein.
Beste met de fiets of openbaar vervoer!

Wegbeschrijving

Workshop: Yoga bij angstgevoelens

zaterdag 19 maart van 14.00-17.30 uur

Traditionele Yogapraktijk bij angstgevoelens

De kerneigenschap van angst wordt in de yogafilosofie omschreven als svarasavāhi – "dat wat uit z’n eigen essentie of subtiele herinneringen stroomt”. Het heeft dus maar zelden een tastbare oorzaak nodig (gevaar). Angst is rechtstreeks verwant met ‘verlies’; het verlies van onze levensenergie, bezittingen of dierbaren. Het is dus een vorm van diepe gehechtheid en is daarom de wortel van nare emoties zoals woede en afgunst.

Angst houdt ons gevangen in de wereldlijke, materiële wereld en dit is meteen ook zijn kracht. Het is immers volgens de Yogafilosofie één van de vijf Klesha’s of oorzaken van lijden. Angst port ons daardoor aan om op zoek te gaan naar het innerlijk ervaren van kalmte en het overstijgen van de louter zintuiglijke geest.

De Indiase geleerde Patanjali omschreef het zo’n 2000 jaar geleden als ‘Visoka va jyotismati’, wat zoveel betekent als sereen, kalm of lichtend zijn. De onzekerheid voor het ongekende omruilen voor het innerlijk licht van bewustzijn dat vrij is van lijden.

En dan hier het goede nieuws: angst belichaamt zich in allerlei fysieke sensaties. Het infiltreert zich in het lichaam, de zintuigen en de geest. Dat betekent dat we via een specifieke yogapraktijk zoals het beoefenen van lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en klanken, angst rechtstreeks kunnen aanpakken en zo transformeren naar kalmte, moed, veerkracht en zelfvertrouwen. Het is niet zozeer de Yoga op zich dan wel de (dagelijkse) herhaling die chronische, onbewuste angstgevoelens overschrijven naar kalme contemplatie en standvastigheid.

In deze workshop leer je:

Werken met het lichaam

  • Asana of lichaamshoudingen die het zenuwstelsel herstellen naar rust. Staande oefeningen, inversies en zittende houdingen die de geest en ademhaling tot rust brengen.
  • Somatische oefeningen die chronische patronen zoals hyperventilatie ontmantelen. Met deze oefeningen ga je dagelijks aan de slag om het aspect ‘chronisch’ aan te pakken. Ook weerstand of spierspanning ontspannen.
  • Inzicht en de ervaring om stressresponsen af te bouwen naar rust. Leer jouw lichaam en haar persoonlijke stressresponsen kennen. Zo kan je bewustere keuzes maken.

Werken met de ademhaling

  • Ademhalingsoefeningen die de ademhaling vertragen en verlengen. Zij kunnen de beoefenaar naar een ruimte begeleiden van diepe rust. Het herhaaldelijk beoefenen reguleert en doorbreekt eveneens chronische patronen.

Werken met klanken en energie

  • Klanken die de vibratie van het bio-energetisch veld verhogen. Angst is een energievreter. Door de vibraties in het lichaam te verhogen bouw je een soort barrière waar angst alsmaar minder invloed op heeft.
  • Mantra die appèl doen op het 'hogere' als veilige, altijd aanwezige metgezel. Ontdek de gloed die immer aanwezig is in jouw hart. Door hiermee te verbinden ontdek je alsmaar meer het illusionaire karakter van angst.

Werken met klankbeweging

  • Mantra en beweging voor het doorbreken van onbewuste patronen. De Yogi’s gebruiken de combinatie klank en beweging al duizenden jaren. De wetenschap heeft intussen aangetoond dat deze methodiek toelaat het onbewuste beter en sneller te 'herprogrammeren'. Een mantra kan in dit geval ook een ‘affirmatie’ naar keuze zijn. We combineren de affirmaties met krachtige, staande oefeningen. Je ontwikkelt moed, veerkracht en een hoger energieveld.

Deze workshop is voor iedereen, geen ervaring nodig.

Lesgever

Michèle

Wanneer

19-03-2022 van 14.00 tot 17.30

Registreer nu

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)