Prijzen

 • Proefles (éénmalig): € 10 / € 10*
 • Losse les: € 15 / € 10*
 • 5 beurtenkaart (6mnd): € 60 / € 50*
 • 10 beurtenkaart (1jr): € 110 / € 100*
 • 20 beurtenkaart (1jr): € 190 / € 170*
 • 1 maand onbeperkt (30d): € 90 / € 80*
 • 1 maand onbeperkt + Mysore (30d): € 120 / € 110*
 • 3 maand onbeperkt (90d): € 220 / € 200*
 • 3 maand onbeperkt + Mysore (90d): € 290 / € 270*
 • 1 jaar onbeperkt (13mnd): € 750 / € 650*
 • 1 jaar onbeperkt + Mysore (13mnd): € 950 / € 850 *

* Prijs voor studenten <26,
met een geldige studentenkaart

Betaalinfo

Ashtanga Mysore

Ideaal voor: mensen die een dagelijkse, persoonlijke, toegewijde yoga-practice willen opbouwen

Mysore? Een stad in India! De bakermat van Ashtanga Vinyasa Yoga. Tevens ook de benaming voor de traditionele wijze van yogabeoefening in het Ashtanga systeem. Hieronder krijg je een duidelijk beeld van wat zo'n 'les' inhoudt. Ontdek de magie van 'self-practice'! We raden aan dat je eerst een 3-5 tal Ashtanga Level 1 lessen volgt. Meer ervaring heb je niet nodig om deel te nemen aan de Mysore lessen!

We bieden de Ashtanga Mysore van maandag tot en met vrijdag aan van 06.30-08.30 uur (je mag starten tot 07.15 uur) én op vrijdag in de vroege avond van 17.30-19.00 uur (je mag starten tot 18.00 uur). Op zondag doen we van 08.00-09.30 uur gezamenlijk een 'Led Class' (iedereen start dus gelijktijdig om 08.00 uur). Op de zogenaamde moondays is er geen Mysore. Kijk hieronder zeker even wat moondays zijn!

Moondays

Traditioneel wordt er geen Ashtanga Yoga beoefend op de zogenaamde 'moondays', de dagen van volle of nieuwe maan. Klik hier voor een overzicht van alle moondays van dit jaar! Noteer deze alvast in je agenda want anders sta je voor een gesloten deur!

Beurtenkaarten / Onbeperkt Abonnementen

De Mysore kun je met alle meerbeurtenkaarten volgen. Wil je deze lessen onbeperkt kunnen volgen? Dan betaal je de prijs voor een 1 maand of 3 maand of 1 jaar onbeperkt + Mysore. Zie het overzicht hiernaast. De Mysore-les op vrijdagavond om 17.30 uur kun je volgen met eender welke YOC kaart.

Facebook

Blijf via de besloten groep Ashtanga Mysore Dok Noord op de hoogte van de laatste nieuwtjes, ons programma, moondays, activiteiten, welke koffie we lekker vinden...kortom een pagina voor alle vroege Ashtanga vogels!

Beginnen met Ashtanga Mysore?

Twee opties: Small of Large!

Small: De Mysore Beginnersmaand voor €80,- i.p.v. €120,-

Met deze optie kun je altijd en op eender welk moment starten. Ashtanga Mysore wordt traditioneel 6 dagen per week beoefend, maar we begrijpen dat dit niet voor iedereen meteen haalbaar is en daarom willen we beginners aanmoedigen om 2 á 3 keer in de week te komen voor dit speciale beginnerstarief. Het enige wat we verwachten is dat je tijdens deze maand je best doet om je te engageren voor 2 á 3 ochtenden in de week! Je bent welkom in de ochtendlessen Ashtanga Mysore van maandag tot en met donderdag én de les op vrijdagavond om 17.30 uur.

Als beginner ben je altijd welkom, onze vroege ochtendlessen zijn immers een heel veilige plek en manier om met Ashtanga Mysore te starten. Initieel zal 'je practice' (je persoonlijke yoga-beoefening) maar 30-45 minuten duren. Naargelang je meer ervaring krijgt en nieuwe houdingen leert kennen, zal je practice geleidelijk aan langer duren. Houding per houding leer je de vaste reeks van de Asthanga Primary Series.

Tijdens je eerste les mag je een tijdje observeren en krijg je de ademhaling aangeleerd. Vervolgens leer je zonnegroet A, zonnegroet B, het samenbrengen van adem en beweging (vinyasa) en een aantal afsluitenden houdingen. De docenten leren je de reeks langzaam aan zodat je deze makkelijk kunt memoriseren en vooral bewust kunt leren uitvoeren.

Je begeeft je in een ruimte met yogi's van verschillende niveau's, iedereen doet zijn/haar practice op eigen tempo en naargelang zijn/haar niveau zonder enige vorm van competitie. Geen enkel lichaam is immers vergelijkbaar!

Inschrijven? Stuur een e-mail naar Caroline & Sophie met vermelding van SMALL!

Large: De Mysore Beginnersmaand + 1 privéles van 75 minuten voor €155,-

Met deze optie kun je altijd en op eender welk moment starten nadat je een moment voor je privéles hebt vastgelegd. Je begint dus met een privéles (één op één) met een van onze Mysore docenten Caroline of Sophie. Tijdens deze les leer je alle ins en outs van Ashtanga Mysore Yoga. De docent heeft de volledige aandacht voor jou en leert je de fundamenten van Ashtanga Yoga, de ademhaling, zonnegroet A en zonnegroet B, het samenbrengen van adem en beweging (vinyasa), de eerste staande houdingen en een aantal afsluitende houdingen. Verder is er ruimte om vragen te stellen en meer specifiek op jouw wensen en noden in te gaan.

Na de privéles kun je met een zeker gevoel starten aan je beginnersmaand. Je bent welkom in de ochtendlessen Ashtanga Mysore van maandag tot en met donderdag én de les op vrijdagavond om 17.30 uur. We raden je aan om je te engageren voor 2 á 3 ochtenden in de week!

Inschrijven? Stuur een e-mail naar Caroline & Sophie met vermelding van LARGE!

Nóg een optie!

Regelmatig organiseren we een Intro Ashtanga Yoga / Ashtanga Mysore workshop van 2,5 uur. Dé ideale manier om met Ashtanga Yoga en/of Ashtanga Mysore van start te gaan. Kijk even bij onze WORKSHOPS wanneer de eerstvolgende workshop gepland is.

Meer info

Wil je meer informatie over het Ashtanga Mysore programma of contact opnemen met de docenten? Stuur dan een e-mail naar: mysore@yoga-on-call.be. Kom je voor de allereerste keer naar YOC en wil je als ervaren Mysore Ashtangi een proefles doen? Stuur dan ook eerst even een e-mailtje naar bovenstaand e-mail adres.

Kenmerken van Ashtanga Mysore:
(lees ook eens de uitleg van Ashtanga Yoga!)

 • Je beoefent, aangereikt door je leraar, (delen van) de Primary Series in groep, maar dan op je eigen tempo. De serie wordt je langzaam aangeleerd door je leraar, dus je hoeft de volgorde op voorhand nog niet te kennen!
 • De leraar loopt rond, begeleidt, helpt en corrigeert je waar nodig.
 • Wanneer je genoeg kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie hebt ontwikkeld, krijg je een nieuwe yogahouding aangereikt.
 • Je herhaalt deze houdingen zodat je lichaam ze leert kennen en met de tijd ga je zo verder en dieper evolueren in elke houding.
 • De volgorde van de reeks zit zo in elkaar dat elke houding verder bouwt op de vorige. Eerst leer je de zonnegroeten en staande houdingen, na verloop van tijd bouw je verder op naar de zittende en afsluitende reeks.
 • Elke houding (asana) is gelinkt aan de ademhaling (vinyasa) en een bepaald punt van focus (dristhi). We noemen dit de Tristhana methode.
 • Je oefent je persoonlijke routine in een gemengde groep van beginners en meer gevorderde yogi’s.
 • Hoe regelmatiger je de practice beoefent, hoe minder dat je hoeft na te denken over de volgorde van de houdingen en hoe meer het een dynamische meditatie wordt. Het meeste effect wordt bereikt vanaf 3 tot 6 keer per week.
  • Yoga, op deze manier aangeleerd, geeft je de mogelijkheid om overal 'je practice' te doen. Je hebt 'm altijd bij de hand, hij zit immers in je hoofd en in je lijf!
  • Je bent in deze lessen vrij om te starten tot 30-45 min na het 'aanvangsuur' (zie lessenrooster)
 • Geen proefles mogelijk (tenzij ervaring elders). Kies uit bovenstaande mogelijkheden om te starten met Ashtanga Mysore!

Lesgever(s)

Sophie, Caroline

Wanneer & waar?

Bekijk ons lessenrooster

Bekijk ons volledige aanbod aan yoga

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)