Prijzen

 • Proefles (éénmalig): € 10 / € 10*
 • Losse les: € 15 / € 10*
 • 5 beurtenkaart (6mnd): € 60 / € 50*
 • 10 beurtenkaart (1jr): € 100 / € 90*
 • 20 beurtenkaart (1jr): € 190 / € 170*
 • 1 maand onbeperkt (30d): € 90 / € 80*
 • 1 maand onbeperkt + Mysore (30d): € 120 / € 110*
 • 3 maand onbeperkt (90d): € 220 / € 200*
 • 3 maand onbeperkt + Mysore (90d): € 290 / € 270*
 • 1 jaar onbeperkt (13mnd): € 750 / € 650*
 • 1 jaar onbeperkt + Mysore (13mnd): € 950 / € 850 *
 • Iyengar Special Needs: € 100 / € 100*

* Prijs voor studenten <26,
met een geldige studentenkaart

Betaalinfo

Ashtanga Mysore

Ideaal voor: mensen die een dagelijkse, persoonlijke, toegewijde yoga-practice willen opbouwen

Mysore? Een stad in India! De bakermat van Ashtanga Vinyasa Yoga. Tevens ook de benaming voor de traditionele wijze van yogabeoefening in het Ashtanga systeem. Hieronder krijg je een duidelijk beeld van wat zo'n 'les' inhoudt. Ontdek de magie van 'self-practice'! We raden aan dat je eerst een 3-5 tal Ashtanga Level 1 lessen volgt. Meer ervaring heb je niet nodig om deel te nemen aan de Mysore lessen!

We bieden de Ashtanga Mysore ALLE weekdagen van 06.30-08.30 uur en op zondag van 08.00-09.30 uur aan! Van maandag tot en met vrijdag mag je starten tot 07.15 uur. Op zondag vinden we het fijn als je er om 08.00 uur bent. Op de zogenaamde moondays is er geen ochtend MysoreKijk hieronder zeker even wat moondays zijn!

Kenmerken van Ashtanga Mysore:
(lees ook eens de uitleg van Ashtanga Yoga!)

 • Je beoefent, aangereikt door je leraar, (delen van) de Primary Series in groep, maar dan op je eigen tempo. De serie wordt je langzaam aangeleerd door je leraar, dus je hoeft de volgorde op voorhand nog niet te kennen!
 • De leraar loopt rond, begeleidt, helpt en corrigeert je waar nodig.
 • Wanneer je genoeg kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie hebt ontwikkeld, krijg je een nieuwe yogahouding aangereikt.
 • Je herhaalt deze houdingen zodat je lichaam ze leert kennen en met de tijd ga je zo verder en dieper evolueren in elke houding.
 • De volgorde van de reeks zit zo in elkaar dat elke houding verder bouwt op de vorige. Eerst leer je de zonnegroeten en staande houdingen, na verloop van tijd bouw je verder op naar de zittende en afsluitende reeks.
 • Elke houding (asana) is gelinkt aan de ademhaling (vinyasa) en een bepaald punt van focus (dristhi). We noemen dit de Tristhana methode.
 • Je oefent je persoonlijke routine in een gemengde groep van beginners en meer gevorderde yogi’s.
 • Hoe regelmatiger je de practice beoefent, hoe minder dat je hoeft na te denken over de volgorde van de houdingen en hoe meer het een dynamische meditatie wordt. Het meeste effect wordt bereikt vanaf 3 tot 6 keer per week.
 • Yoga, op deze manier aangeleerd, geeft je de mogelijkheid om overal 'je practice' te doen. Je hebt 'm altijd bij de hand, hij zit immers in je hoofd en in je lijf!
 • Je bent in deze lessen vrij om te starten tot 30-45 min na het 'aanvangsuur' (zie lessenrooster)

Moondays

Traditioneel wordt er geen Ashtanga Yoga beoefend op de zogenaamde 'moondays', de dagen van volle of nieuwe maan. Klik hier voor een overzicht van alle moondays in 2017! Noteer deze alvast in je agenda want anders sta je voor een gesloten deur!

Beurtenkaarten / Onbeperkt Abonnementen

De Mysore kun je met alle meerbeurtenkaarten volgen. Wil je deze lessen onbeperkt kunnen volgen? Dan betaal je de prijs voor een 1 maand of 3 maand onbeperkt + Mysore. Zie het overzicht hiernaast. De 'Start to Ashtanga Mysore' op vrijdag om 17.30 uur kun je volgen met eender welke YOC kaart.

Facebook

Blijf via de besloten groep Ashtanga Mysore Dok Noord op de hoogte van de laatste nieuwtjes, ons programma, moondays, activiteiten, welke koffie we lekker vinden...kortom een pagina voor alle vroege Ashtanga vogels!

Intro to Mysore

Maandelijks organiseren we een Intro to Mysore workshop van 2,5 uur. Dé ideale manier om met Mysore van start te gaan. Kijk even bij onze WORKSHOPS wanneer de eerstvolgende is. Dit is overigens geen 'must' om op voorhand aan mee te doen. Je bent ook zonder het volgen van deze workshop welkom in onze Mysore lessen. Heb je 3-5 tal Ashtanga Level 1 lessen gevolgd? You're ready to go! Meer ervaring heb je niet nodig om deel te nemen aan de Mysore lessen!

Meer info

Wil je meer informatie over het Ashtanga Mysore programma of contact opnemen met de docenten? Stuur dan een e-mail naar: mysore@yoga-on-call.be. Kom je voor de allereerste keer naar YOC en wil je een proefles Mysore doen? Stuur dan ook eerst even een e-mailtje naar dit e-mail adres.

Lesgever(s)

Sophie, Caroline

Wanneer & waar?

Bekijk ons lessenrooster

Ben je nieuw?

Wil je naar de les komen? Fijn!
Je kan op eender welk moment tijdens het
jaar instromen, zónder vooraf in te schrijven
(tenzij uitdrukkelijk vermeld).
Maak een keuze uit ons lessenrooster rekening
houdend met je niveau. Alle yogamateriaal (inclusief mat)
is aanwezig in studio. Je trekt best gemakkelijk
zittende kleding aan of je kleedt je bij ons om.
Je volgt de les op blote voeten.

Overtuigd?

Leuk! Kom voor een proefles!

Download dit formulier en breng het mee voor een proefles

Bekijk ons volledige aanbod aan yoga

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)