Pregnancy Yoga

Ideaal voor: vrouwen in elk stadium van hun zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra aandacht en zorg nodig om het nieuwe leven dat je draagt te voeden, én om jezelf energiek en ontspannen te blijven voelen. Zwangerschapsyoga kan je helpen aan deze behoefte tegemoet te komen.

Tijdens de lessen staat het bewust worden van je eigen lichaam en van het baby’tje in je buik centraal. Door het luisteren naar je eigen lichaam word je je sneller bewust van eventuele spanningen of ongemakken, die je door het toepassen van yogahoudingen vaak kunt verlichten. De yogahoudingen die we toepassen tijdens de zwangerschap zijn erop gericht het lichaam soepel en krachtig te houden. We besteden aandacht aan het meer bewust worden van de bekkenbodemspieren en het diep invoelen van de ganse bekkenruimte. Pijn en spanningen kunnen evolueren naar intensiteit en kracht, waardoor ons lichaam goed wordt voorbereid op ‘geboorte geven’.

Samen met yogahoudingen vormen ademhalingsoefeningen een belangrijk onderdeel van zwangerschapsyoga. De ademhaling staat onlosmakelijk verbonden met een gevoel van ontspanning. Je leert hoe je door een optimaal gebruik van je ademhaling meer ruimte creëert in je lichaam, je innerlijk rust (her)vindt en hoe je je adem kan gebruiken tijdens de bevalling.

Zwangerschapsyoga vertrekt volledig van het zwangere lichaam en de veranderende behoeften die dan op de eerste plaats komen. Het is dan ook meer dan een yogales aangepast aan het zwangere lichaam. Verschillende yogatechnieken worden op dusdanige wijze gebundeld dat ze de zwangere vrouw ondersteunen tijdens de zwangerschap en voorbereid op een natuurlijke bevalling.

Lesgever(s)

Annelies

Wanneer & waar?

Bekijk ons lessenrooster

Ben je nieuw?

Wil je naar de les komen? Fijn!
Je kan op eender welk moment tijdens het
jaar instromen. Maak een keuze uit ons
lessenrooster rekening houdend met je niveau.
Inschrijven kan via het lessenrooster om je plaats
te verzekeren, maar het is niet verplicht. Op het
rooster zie je altijd hoeveel vrije plaatsen er nog
zijn. Alle yogamateriaal (inclusief mat)
is aanwezig in studio. Je trekt best gemakkelijk
zittende kleding aan of je kleedt je bij ons om.
Je volgt de les op blote voeten.

Overtuigd?

Leuk! Kom voor een proefles!

Bekijk ons volledige aanbod aan yoga

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
Je inschrijving werd verzonden! We sturen zo snel mogelijk een bevestiging met uitnodiging tot betaling. Heb geduld, dit kan soms tot een week duren, afhankelijk van de startdatum van de workshop.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)