Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.

Alexander

Ontmoet Alexander De Waele, inspirerend yogaleraar, auteur en wereldreiziger.

Mijn reis naar yoga begon maar als een noodzakelijke stap in de richting van herstel en innerlijke rust na een ernstige sportblessure. Ik ontdekte Pilates en yoga, maar al snel werd duidelijk dat yoga mijn ware passie was, door de impact die het had op mijn lichaam en geest.

Yoga heeft me niet alleen geholpen bij mijn lichamelijke herstel, maar heeft ook een duidelijke impact gehad op mijn geedst. Er kwam meer rust en focus. Het bracht me meer bewustzijn, meer flexibiliteit en balans, zowel fysiek als mentaal. Yoga werd voor mij een ware transformerende kracht die langzaam alle aspecten van mijn leven is gaan beïnvloeden.

Mijn passie voor yoga heeft me over de hele wereld gevoerd, waar ik de kans kreeg om in verschillende yogastudio's les te volgen bij diverse leraren. Deze ervaringen stelden me bloot aan een breed scala aan yogastijlen, waaronder Vinyasa, Iyengar, Ashtanga, Hatha en Anusara, en verdiepten mijn begrip en waardering voor de diversiteit van de yogapraktijk.

Een belangrijk keerpunt in mijn yogareis was mijn ontmoeting met David Lurey in Barcelona. Lureys unieke stijl van lesgeven inspireerde me om me in te schrijven voor een lerarenopleiding in Brazilië, wat de basis legde voor mijn pad als yogaleraar. Mijn leerervaring werd verder verrijkt door mijn studie bij Svaha Yoga in Amsterdam en mentorship onder Jason Crandell.

Als auteur van 'Yoga voor Sporters' put ik uit mijn rijke ervaringen met het geven van yogalessen aan voetballers en atleten. Hierdoor heb ik meer inzicht in de uitdagingen en behoeften van sporters op het gebied van fysieke training en mentale voorbereiding. Mijn boek is ontstaan uit de overtuiging dat yoga een essentiële rol speelt in het verbeteren van sportprestaties, het voorkomen van blessures en het versnellen van herstel. Het biedt praktische inzichten en oefeningen voor iedereen die zijn fysieke en mentale capaciteiten wil verbeteren. Mijn aanpak benadrukt hoe yoga bijdraagt aan meer lichaamsbewustzijn, flexibiliteit, kracht, en mentale scherpte, essentieel voor zowel amateurs als professionele sporters.

Inmiddels geef ik al zo'n 15 jaar les bij Yoga on Call en tracht ik een omeving te creëeren waar iedereen, ongeacht niveau, zich welkom en ondersteund voelt. Ik streef ernaar om lessen aan te bieden die zowel uitdagend als verrijkend zijn, die die persoonlijke groei en zelfkennis bevorderen.

Ik heb een passie voor het delen van mijn levensstijl met anderen en kijk ernaar uit om mijn passie en kennis met jou te delen, ongeacht of je op zoek bent naar fysieke genezing, mentale helderheid of spirituele groei.

Tot op de mat.