Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Diana

Zo’n 15 jaar geleden kwam Yoga op mijn pad op een moment dat externe factoren zoals mijn job hun tol begonnen te eisen aan mijn lichaam en geest. Zelfs sporten - wat ik altijd graag deed - was een opgave. Na mijn eerste yogales ruilde ik al snel mijn fitnessschoenen in voor een yogamat.

Yoga haalde me uit mijn hoofd en bracht me in contact met mijn lichaam. Het was meditatie in beweging. Weg van het denken, van het mentale ‘geruis’. Ik besefte hoe gescheiden we leven van ons lichaam en haar signalen. Hoewel ik altijd graag sport heb beoefend was het yoga die mij de connectie van lichaam en geest liet zien. Yoga leerde mij ook hoe belangrijk onze ademhaling hierbij is. Vrij snel kwam ik in contact met Rusty Wells uit San Francisco en zijn stijl van Bhakti Flow, waarbij intense, dynamische yoga wordt gecombineerd met toewijding, ademhaling en gezang. Hij was degene die me aanmoedigde om een opleiding (teacher training) te volgen. Zo volgden een reeks opleidingen bij Rusty Wells en David Lurey. Na een tijdje merkte ik de behoefte aan meer vrouwelijke energie en zo kwam ik terecht bij Janet Stone en Elena Brower. Yin yoga heb ik vooral bestudeerd onder Mirjam Wagner. Ik had het geluk om kort na mijn opleiding les te kunnen geven bij Yoga on Call. Daar geef ik intussen al meer dan 10 jaar les.

Mijn hart gaat uit naar Vinyasa yoga waar beweging, ademhaling en een creatieve flow voor mij samen komen. Daarnaast merk ik ook de nood om te verstillen in de houdingen van Yin yoga. Als ik zelf met blokkades zit, is Yin yoga een toevluchtsoord. De twee stijlen vormen voor mij een prachtige combinatie.