Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.

Giel

Doceert: Vinyasa Yoga

Rond de eeuwwisseling dienden de grenzen van mijn fysieke en mentale weerstand zich radicaal aan. Er moest ongetwijfeld een manier bestaan om hier beter mee om te kunnen gaan. Op zoek naar een manier om rust en iets meer structuur te brengen in een leven dat beheerst werd door onrust en stress, kwam ik bij yoga en het centrum Eric Gomez in Gent terecht.

Het bleek achteraf dat yoga me meer stabiliteit, meer weerstand en een solidere mentale basis zou brengen om met een vitaal deel licht lucht en liefde door dit aardse leven voort te bewegen. Een diepgaandere studie diende zich aan.

Na 11 jaar yoga en meditatie te hebben geoefend, startte ik met de lerarenopleiding aan het Instituut voor Patanjala Yoga onder het mentorschap van Johan De Backer. Die opleiding gaat uit van de Yogasutra van Patanjali en de Himalaya Yoga traditie, zoals onderwezen door Swami Rama en Swami Vedhabarathi. Uit dit deel van mijn vorming haal ik de inspiratie voor de spirituele en meditatieve essentie van mijn yogalessen.

Een voortzetting van de opleiding in de lijn van de Himalaya meesters vond ik bij Lalit Kumar, een directe leerling van Swami Vedhabarathi. Yogacharya Lalit leidde mij in 2012 (RYT200) en later in 2015 (RYT500) verder op en verdiepte mijn inzicht in de acht steunpunten (ashta-anga) van Patanjali’s filosofie. Lalit leerde mij de traditionele ashtanga-vinyasa yogastijl aan te vullen met de precisie van B.N.S. Iyengar waarbij zorg voor en het welzijn van de yogi centraal staan. Dit, met de opleiding Yoga Nidra o.l.v. Kamini Dessai (2018) heeft er voor gezorgd dat ik ondertussen 10 jaar voluit Vinyasa Yoga al dan niet in combinatie met Yoga Nidra doceer bij Yoga on Call.

Daarom. “There is no mystery about yoga – it’s easy, suitable for everyone, doable and brings enormous physical, mental and emotional wellbeing.”(Lalit Kumar- Stichter Himalaya Yoga Valley, India)