Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Johan

Doceert: Hatha Yoga

Creativiteit, Inspiratie, Spiritualiteit. Het één vloeit over in het ander. Ik ben altijd een zoeker geweest. Mijn leven als kunstenaar veranderde in 1998 door deelname aan vier Vipassana retraites, waarin telkens tien dagen aaneen, tien uur per dag in stilte gemediteerd werd. Zo werd mediteren een dagelijkse routine.

Rond de millenniumwissel brachten een krachtige droom en het toeval me bij het energetische werk van Michael Barnett, die me de spirituele naam Asudra (balancing the forces) gaf. Ik volgde de jaartraining, reisde naar India en ontmoette een astroloog die zei dat ik yogalessen moest volgen omdat ik een yogaleraar en healer ben. Ik had hier oor naar, volgde mijn hart en schreef me in voor een opleiding in Rishikesh. Kort daarna gaf ik mijn eerste intuïtie-trainingen, die bestonden uit verschillende methodes die ons dichter bij ons bewustzijn brengen. Meditaties, geleide visualisaties, mandalatekeningen, droomonderzoek, schrijftechnieken, ander innerlijk werk, en yoga. Dat was 2003.

Sindsdien volgden meer reizen, cursussen, opleidingen en massagetechnieken.

Mijn Asudra-lessen (Hatha Yoga op het lessenrooster) zijn een synthese van yoga en meditatief energetisch werk, vertrekkende vanuit het organisme waarin we leven (ons lichaam), waarmee we de wereld en de mystieke velden van ons innerlijk universum kunnen ontdekken.

We leren de taal van ons lichaam te begrijpen door te bewegen op het ritme van onze ademhaling en te ademen op het ritme van de beweging. We brengen ons lichaam in verschillende houdingen waarin we ons af en toe ook overgeven aan de zwaartekracht, die de stretches verder uitdiept.