Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.

Michèle

Michèle neemt even een pauze van het lesgeven. Yoga voor een gezonde geest in een gezond lichaam; we kennen het allemaal. We zijn pas geneigd om aandacht te schenken aan evenwicht wanneer pijn en lijden zich voordoen in ons leven. Dan kan dit ‘zero-punt’ het begin zijn van een wonderlijk veranderingsproces. Yoga is de poort, de tool en de filosofie.

Mijn zero-punt kwam in 2008, toen chronisch fysiek en mentaal lijden een hoogtepunt bereikten. Ik kende niks van Yoga en haar brede waaier aan stijlen, maar toen een docent bij YOC me zei om te focussen op de ademhaling en om naar ‘binnen’ te voelen, kwam er licht aan de oppervlakte. Yoga werd van de ene dag op de andere mijn leven.

Ik ronde mijn 500hYTT af in Bali bij Louisa Sear en Rose Boudin (Vinyasa, yogatherapie en Ayurveda); trok naar India om er het ashram leven te verinnerlijken en startte een reeks andere opleidingen. Onder andere Iyengar Yoga bij Eva Kamala, biomechanica (Eric Franklin), klinische somatiek in de traditie van Thomas Hanna, energetische QiGong bij Master Chunyi Lin en Acupressuur bij Michael Reed.

In 2024 studeer ik af in de 800H Svastha Yogatherapie & Ayurveda opleiding met de familie Mohan (India). Zij zijn rechtstreekse studenten van Krishnamacharya en geven deze bijzondere leer door aan hun studenten.

Met Traditionele Yoga en yogatherapie ging ik meer focussen op stressmangement, trauma & chronische pijn, goed ademen, spirituele groei, enz. Mantra, pranayama en meditatie zijn hierin essentiële Yogatools.

Dankzij mijn grootmeester Sadhguru heb ik heel wat Hatha/Kriya Yoga programma’s afgerond. Hij is mijn inspiratie voor dagelijkse Sadhana en satsang.

Ik geef Yoga door als tool voor balans, herstel en innerlijke zelftransformatie.