Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Sylvia

Doceert: Iyengar Yoga

Congo was mijn eerste levensplek. Na België volgden niet enkel Portugal en Italië, maar ook een grote internationale familie als uitvalsbasis en aanleiding voor omzwervingen in vele uithoeken van de wereld. Als linguïst ben ik gefascineerd door taal, en ik spreek en geef les in flink wat talen.

Mijn vader was een boeddhist en tekende zelfontworpen figuurtjes in yoga houdingen. Yoga kwam terug op mijn pad op het eiland Sardinië, tijdens een opleiding ayurvedische massage bij Govindanji uit Kerala (Indië), ooit masseur van Mahatma Gandhi. Jarenlang verdiepte ik me in Taixiwuxigong bij Shen Jin uit Shanghaï, tot ik in 2010 Iyengar yoga ontdekte bij Eva Kamala Rodenburg … en thuiskwam.

Begin 2022 behaalde ik, na 4 jaar mentorship bij Eva in Gent, mijn lerarencertificaat Iyengar yoga (level 1) en sindsdien geef ik les bij Ayoga in Brussel. Bij David Meloni nam ik deel aan een zomerstage in Firenze en momenteel volg ik lessen in Keulen bij Rita Keller. Binnenkort ga ik naar Pune om bij het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) les te volgen.

अनित्य of ‘anitya’ betekent ‘impermanence’ in het Sanskriet. In het licht van mijn yoga practice vertaal ik het graag als ‘doing yoga we observe change’. Het raakt de kern van wat yoga me leert en wat ik graag met anderen wil delen.

Een aantal mensen bij wie ik deelnam aan workshops zijn Zubin Zarthoshtimanesh, Uday Boshale, Firooza Ali Razvi, Manouso Manos, Willy Bok, Gustavo Miranda, Les Smith (Bangkok).