Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Heb je een vraag?
Wil je ons iets vertellen?

Wij zijn een hele kleine organisatie en om niet te verdrinken in communicatie, bekijk hieronder even de veelgestelde vragen vooraleer je ons contacteert. Vaak lost dat jouw probleem al op! Heb je een hele gerichte of persoonlijke vraag? Uiteraard, schroom niet om ons een mailtje te sturen!

Veel gestelde vragen

Nieuw hier?

1
Ik ben nieuw! Hoe gaat het in zijn werk?
 1. Kies een les uit die jou aanspreekt, rekening houdend met je niveau. Kijk hiervoor naar het overzicht van onze verschillende [yogastijlen] én onze niveau’s. Als beginner heb je keuze uit de groene Level 1, de blauwe Gentle Level en de oranje No Level lessen.

 2. De proefles boeken doe je door te klikken op de les van jouw keuze in één van onze lessenroosters: ‘studiolessen’ of ‘livestream lessen’. Maak een persoonlijke account aan in Eversports, onze software partner, en klik bij het boeken de optie ‘proefles’ aan. Een proefles op locatie kost 10 euro. Een proefles via livestream kost 5 euro.

 3. Alle yogamateriaal (inclusief yogamat) is aanwezig in studio. Voor lessen die je thuis volgt via livestream staat er telkens bij vermeld wat je nodig hebt. Je trekt best gemakkelijk zittende kleding aan. Je volgt de les op blote voeten.

Weet dat je altijd naar de studio mag komen als je vrije plaatsen ziet! Op voorhand reserveren of boeken is zeker niet verplicht.

2
Wanneer kan ik instromen?

Het hele jaar door! Onze lessen worden doorlopend gegeven en zijn ingedeeld in verschillende niveau's. Je kunt op elk moment instromen. Het enige waar je dus rekening mee dient te houden is je niveau. Hier een overzicht: Levels. Beginners kunnen kiezen uit groene Level 1, de blauwe Gentle Level en de oranje No Level lessen.

3
Mag ik een proefles volgen?

Jazeker! Iedereen die nog nooit bij ons is geweest, heeft recht op een éénmalige proefles als kennismaking met de studio. Een proefles op locatie kost 10 euro, een proefles via livestream kost 5 euro. Hier lees je alles over het volgen van je eerste les.

4
Welke les volg ik best?

Dat hangt af van waar je naar op zoek bent. Wil je graag actief bezig zijn en werken aan kracht, uithouding en soupless? Of ben je meer op zoek naar volledige rust en ontspanning? Beide kan met Yoga!

Via ons menu Yoga krijg je een overzicht en de indeling van onze verschillende yogastijlen. Dit geeft jou een eerste indruk.

Wil je meer gericht op zoek naar de ideale les? Doe onze yogatest!

Als beginner kom je naar een Level 1 (groen), een Gentle Level (blauw) of No Level (oranje) les. Kom, probeer en ervaar! Dat is de enige manier om erachter te komen wat yoga voor jou kan betekenen en welke vorm van yoga jou het meeste ligt.

Bespreek voor of na je proefles met de docent ter plaatse wat jouw noden zijn en hoe de les jou bevallen is. Samen bekijken jullie welke lessen het meest geschikt zijn voor jou.

5
Ik ben heel fit en lenig, kan ik naar een Level 2 les komen?

Nee, helaas. We vragen je écht om eerst kennis te maken met de basis in onze level 1 lessen. Hier leer je basishoudingen, de juiste uitlijning van die houdingen en de termen die we gebruiken.

Als je dan een aantal Level 1 lessen hebt gevolgd, kun je doorstromen naar de All Levels en uiteindelijk de Level 2 lessen.

In de Level 1 lessen wordt alles goed uitgelegd. In de volgende niveau's verwachten we dat je de basis kent. We tonen minder voor en je weet welke houding we bedoelen als we Virabhadrasana 2 of Krijger 2 zeggen. In lessen als Vinyasa en Ashtanga ligt het tempo ook een stuk hoger waardoor het een hele uitdaging wordt als je de basis niet hebt meegekregen.

6
Moet ik reserveren voor de les?

Zeker niet! Je kunt altijd bij ons binnenstappen en een lesje meepikken. Kijk wél even op ons lessenrooster om te zien of er nog vrije plaatsen zijn of last-minute veranderingen.

Voor de drukkere lessen reserveer of boek je best je plaats op voorhand. Reserveren = je plek vrijhouden tegen een kleine kost, de les zelf betaal je ter plaatse. Boeken = je les op voorhand online betalen, je plaats is verzekerd en de les reeds betaald. De keuze tussen reserveren of boeken, maak je bij het afrekenen in Eversports.

7
Wat moet ik meebrengen?

Niets! Alle materiaal is aanwezig in de studio. Gebruik je liever je eigen yogamat, dan kan dat natuurlijk!

8
Wat trek ik aan?

Gemakkelijk zittende (sport)kleding. Je hebt geen sportschoenen nodig, je volgt de les op blote voeten.

9
Hoeveel op voorhand moet ik in de les zijn?

10-15 minuten is ruim voldoende! Kom niet veel te vroeg, maar zeker ook niet te laat. Als de les begint, wordt de deur gesloten en kun je helaas niet meer binnen.

We zijn hier redelijk streng in want een rustige, kalme start van een yogales is essentieel. Het geeft ieder de tijd/ruimte om te 'arriveren' en de dagelijkse besognes even los te laten. Het zet de toon voor de rest van de les, ook voor jouw eigen ervaring en beleving.

Mensen die te laat komen verstoren die essentiële eerste momenten voor zowel de groep als de docent.

10
Kan ik bij jullie betalen met Bancontact?

Nee helaas, bij ons op locatie kun je terecht met: contant geld, Payconiq én je eigen bankapp (overschrijving).

Praktisch

1
Wanneer is Yoga on Call open?

Yoga on Call is enkel open tijdens / rondom de lesuren. De deuren openen 20 minuten voor aanvang van de les. De lessen beginnen stipt op tijd! De deuren sluiten bij aanvang van de les. Je kunt dan helaas niet meer binnen.

Wil je binnenspringen om iets te vragen of een cadeaubon te kopen? Dat kan rondom de lesuren. Dus vanaf 20 minuten voor een les tot 15 minuten na een les.

2
Gaan de lessen door op zon en feestdagen en in de vakanties?

Speciale regelingen vanwege feestdagen worden altijd aangekondigd in het lessenrooser.

Op een feestdag gaan er meestal één of meerdere ochtendlessen door, de rest van de dag is de studio gesloten.

Aanpassingen vanwege evenementen, internationale workshops, etc. worden eveneens aangekondigd in het lessenrooster, via de nieuwsbrief én onze Facebook groep.

3
Ik ben mijn bril, schoenen, armband, horloge vergeten… Hebben jullie deze gevonden?

Wellicht wel, er blijft immers veel liggen! We gaan echter niet actief zoeken na iedere les. Kom dus best zo snel mogelijk terug om je vergeten item te zoeken / op te halen!

Alle gevonden voorwerpen worden verzameld in een plastic box in de betreffende zaal. Na enkele weken worden de spullen verzameld op de mezzanine in de grote zaal. Na enkele maanden worden de spullen naar de kringloopwinkel gebracht.

Juwelen worden in de kassa bewaard, andere kleine, waardevolle spullen achter de balie.

4
Welke kaart/abonnement kan ik best nemen?

Een vijf- of tienbeurtenkaart is ideaal om mee te beginnen. Je geeft jezelf op deze manier de kans om verschillende lessen uit te proberen en te zien welke yogastijl en/of docent jou het meeste ligt.

Momenteel bieden we geen abonnementen voor onbeperkte deelname, maar check altijd de prijzenpagina voor eventuele aanbiedingen.

Onze prijzen vind je hier.

5
Flexkaar of Digikaart?

Sinds 2020 werken we op twee manieren: via een Flexkaart of Digikaart.

Een flexkaart is een kartonnen meerbeurtenkaart die je ter plaatse koopt.

Een digikaart is een digitale meerbeurtenkaart die je online aankoopt bij het boeken van een les.

Meer uitgebreiden info vind je hier: https://yoga-on-call.be/studiolessen

6
Hoelang blijft mijn kaart geldig?
 • 5-beurtenkaart: 6 maanden
 • 10-beurtenkaart: 12 maanden
 • 20-beurtenkaart: 12 maanden
7
Hoe betaal ik?

In de studio kun je contant betalen, via Payconiq of via je eigen bankapp een overschrijving doen. We hebben geen bancontact.

Online wijst het betaalproces zichzelf. Betalen kan via je Bancontact, Credit Card of PayPal.

8
Kan ik een cadeaubon kopen?

Jazeker, je kunt altijd ter plaatse een cadeaubon kopen in de vorm van een mooi kaartje in een envelopje. De ontvanger kan deze gebruiken voor de aankoop van een Losse Les of Flexkaart.

Je kunt echter ook via onze webshop een digitale cadeaubon kopen. De ontvangeer kan deze gebruiken voor de aankoop van een Losse Les of Digikaart

Lees hier alles over het verschil tussen een Flexkaart en een Digikaart.

Volgt diegene die je een cadeau wilt geven enkel lessen via livestream of lessen uit onze videotheek? Geef hem/haar dan een cadeaubon van Yoga on Call Online.

9
Hoe schrijf ik in voor workshops?

Door op de workshoppaginabij de betreffende workshop te klikken op 'nu boeken' en het registratie/beaalproces te doorlopen.

Inschrijven kan enkel via de website, niet via telefoon of email.

10
Ik/mijn vriend spreekt geen Nederlands… Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem! De meeste anderstaligen kunnen onze lessen uitstekend volgen.

Daar waar nodig mengen onze docenten wat Engels doorheen hun les, de ene al wat meer dan de andere. De persoon in kwestie wordt altijd in het Engels aangesproken.

Een docent heeft echter altijd het recht om de les volledig in het Nederlands te geven, als hij/zij dat nodig acht.

Workshops worden altijd in het Nederlands gegeven tenzij anders vermeld en de tekst van de workshop in het Engels is geschreven.

Online lessen

1
Ik het nog nooit een livestream les gevolgd. Hoe gaat het in zijn werk?

Een deel van onze lessen kun je gelijktijdig van thuis uit meevolgen via livestream. Je doet mee met een les die op dat moment in onze zaal plaatsvindt. Je maakt dus echt deel uit van de groep. Kijk op ons livestream lessenrooster voor een les die in jouw schema past.

Je boekt een les naar keuze, naargelang je niveau.

Betalen doe je direct bij de boeking, dat wijst zichzelf. Ben je volledig nieuw? Bij het boeken kun je de optie 'proefles' aanklikken.

Een kwartier voor aanvang van de les wordt de knop 'naar de livestream' zichtbaar. Je vindt een overzicht van je geboekte lessen altijd terug in je account bij 'mijn boekingen'.

De les wordt gegeven via Zoom. Je kunt de software van Zoom downloaden op je computer, laptop, tablet of smartphone.

Je kunt tot één uur voor aanvang van de livestream de les kosteloos annuleren. Het tegoed blijft beschikbaar voor het reserveren van een andere les. Annuleer je later, dan wordt de les helaas in rekening gebracht.

2
Wat heb ik nodig?

Bij iedere livestream les staat erbij wat je ongeveer nodig hebt. Professioneel yogamateriaal is natuurlijk het beste, maar je kunt ook creatief zijn met boeken, kussens, dekentjes, etc., kortom spullen die je thuis liggen hebt

We raden je wél aan om te investeren in een goede yogamat voor thuis. Bij deze Gentse webwinkel kun je een goede mat (en ander materiaal) aanschaffen.

3
Mag ik een proefles volgen?

Jazeker! Voor 5 euro volg je een poefles via livestream. Bekijk het lessenrooster en boek een les naar keuze, rekening houdend met je niveau. Bij het afrekenen van de winkelmand kun je als nieuweling de optie 'proefles' aanklikken.

4
Hoeveel op voorhand moet ik inloggen?

Je kunt vanaf 15 minuten voor aanvang van de les inloggen. Afhankelijk of onze docent ter plaatse al klaar is met alle technische handelingen om de livestream op te starten, zie je het livebeeld van onze zaal of het bericht 'Please wait for the host to start this meeting'. Het kan tot het aanvangsuur van de les duren vooraleer je de zaal ziet.

Vaak maakt onze docent even contact met jou door te zwaaien naar de camera en/of iets tegen je te zeggen. Wil je dat hij/zij jou ziet? Zet je camera (even) aan!

Gebeurt er niets? Af en toe zijn er technische problemen die we helaas niet altijd tijdig kunnen verhelpen. Heel vervelend! Zeker als je helemaal klaar zit om de les mee te volgen. Vergeef ons hiervoor! Het ligt niet altijd binnen onze macht. We vergoeden de les zeker! Gebeurt dit niet automatisch en/of hoor je niets van ons? Stuur zeker een mailtje naar info@yoga-on-call.be

5
Ik zit klaar, maar er gebeurt niets.

Een kwartier op voorhand wordt de knop 'naar de livestream' zichtbaar in je account. De les waarvoor je ingeschreven bent, vind je altijd terug via 'mijn boekingen' in je persoonlijke proefiel van Eversports.

Gebeurt er nog niets? Af en toe zijn er technische problemen die we helaas niet altijd tijdig kunnen verhelpen. Heel vervelend! Zeker als je helemaal klaar zit om de les mee te volgen. Vergeef ons hiervoor! Het ligt niet altijd binnen onze macht. We vergoeden de les zeker! Gebeurt dit niet automatisch en/of hoor je niets van ons? Stuur zeker een mailtje naar info@yoga-on-call.be

6
Wanneer kan ik instromen?

Het hele jaar door! Onze lessen worden doorlopend gegeven en zijn ingedeeld in verschillende niveau's. Je kunt op elk moment instromen. Het enige waar je dus rekening mee dient te houden is je niveau. Hier een overzicht: Levels. Beginners kunnen kiezen uit groene Level 1, de blauwe Gentle Level en de oranje No Level lessen.

7
Hoe volg ik een les uit de videotheek?

Zoek een lesje uit, klik erop, reken af en je kunt de video direct afspelen! Een les zoals in de studio, maar dan op een moment dat het jou uitkomt!

Losse video's blijven drie weken lang in je account staan. Je kunt ze dus meerdere malen beoefenen.

Met een abonnementje heb je toegang tot de volledige videotheek van reguliere lessen. Onze workshops en minireeksen vallen hier buiten, deze reken je apart af.

8
Waarom zijn video's van workshops / reeksen anders geprijsd?

In tegenstelling tot de 'gewone' video's (deze worden direct opgenomen terwijl de les/livestream plaatsvindt) zijn de workshops en reeksen apart opgenomen. Dit vergt meer voorbereiding en tijd. Door deze anders te prijzen kunnen onze docenten hier een kleine vergoeding uithalen.

9
Ik heb een reeks aangekocht, maar enkel de 1e video staat in mijn account.

Als je een reeks hebt aangekocht, dien je alle lessen van die reeks even afzonderlijk te 'ontgrendelen' vanuit de videotheek. Vanaf dat moment staan ze allemaal bij 'mijn video's' in je persoonlijke profiel van Eversports.

Andere vragen

1
Ik heb: een blessure / een hernia / een operatie gehad / miskraam gehad, kan ik aan yoga doen?

Dit is afhankelijk van de soort blessure / aandoening. Best overleg je eerst met je arts. Overleg ook met je arts hoe lang na de blessure / operatie je terug mag sporten of een inspanning mag leveren.

Na een miskraam kun je in principe 2 weken later terug beginnen met sporten. Voor alles geldt: geef je lichaam voldoende de tijd om te herstellen.

Yoga wordt soms verkeerd omschreven als een zeer zachte vorm van bewegen, volledig gericht op ontspanning. Dit geldt voor sommige vormen van yoga, maar niet voor Vinyasa Yoga, Iyengar Yoga en Ashtanga Yoga, onze actieve vormen van Yoga.

Wil je zachtjes aan beginnen met yoga? Kom dan naar onze les Hatha Yoga of Relax & Renew. Ter plaatse kun je met de docent je mogelijkheden bespreken. Licht de docent vóór de les altijd in over blessures!

2
Ik ben zwanger en wil met yoga beginnen, naar welke les kom ik?

In het algemeen wordt aangeraden om tijdens je zwangerschap (en dan vooral de eerste 14 weken) niet te beginnen met een nieuwe fysieke activiteit, tenzij deze is aangepast voor zwangeren.

Bij Yoga on Call bieden we wekelijks twee lessen Pregnancy Yoga. Je bent ook welkom in onze lessen Hatha Yoga, Relax & Renew en Yin Yoga. Vermeld vooraf altijd aan de docent dat je zwanger bent!

Wat betreft onze actieve Yoga (Vinyasa / Iyengar / Ashtanga) hanteren we volgende richtlijnen i.v.m. zwangerschap / vruchtbaarheidsbehandeling:

Geen ervaring met onze actieve yogalessen vóór je zwanger werd:

 • Wens om zwanger te worden: je mag onze Beginner en vervolgens onze All Levels lessen volgen.
 • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, geen andere yoga.
 • Zwanger: enkel Pregnancy Yoga

3-6 maanden ervaring met onze actieve yogalessen vóór je zwanger werd:

 • Wens om zwanger te worden: de les die je normaal volgt, mag je blijven volgen.
 • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, Beginner en All Levels lessen mits op voorhand vermeld aan de docent. Bij inplanting van de vrucht raden wij aan enkele dagen geen yoga / sport te doen
 • Zwanger: de eerste 3 maanden mag je Beginner en All Levels lessen volgen met aanpassingen (vraag aan de docent!), in het 2de en 3de trimester enkel Pregnancy Yoga!

6 -12 maanden ervaring met onze actieve yogalessen vóór je zwanger werd:

 • Wens om zwanger te worden: de les die je normaal volgt, mag je blijven volgen.
 • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, Beginner en Open lessen mits op voorhand vermeld aan de docent. Bij inplanting van de vrucht raden wij aan enkele dagen geen yoga / sport te doen.
 • Zwanger: je kunt je gebruikelijke lessen volgen in overleg met je docent en met de nodige aanpassingen!
3
Ik ben herstellende van kanker. Kan ik bij jullie terecht?

Ja, je mag meedoen met onze lessen Relax & Renew Yoga. Deze zijn puur op ontspanning gericht.

Overleg met de docente ter plaatse welke mogelijkheden je evntueel nog hebt.

Geen antwoord gevonden?

Klik dan hier om een bericht te sturen. Weet wel, het kan tot 48 u duren eer je een antwoord krijgt.