Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Welkom!

Lees hieronder alles over je eerste les! Wekelijks bieden we zo'n 40 lesmomenten, er is dus altijd wel een moment dat voor jou past. Neem hier alvast een kijkje op ons lessenrooster.

Hoe werkt het?

Op twee manieren:

Old Skool: Kom naar onze studio en volg meteen een proefles*. Je vindt vast een moment dat jou past in ons lessenrooster. Hier zie je ook hoeveel beschikbare plaatsen er zijn. Zit de les bijna vol, kies dan de tweede optie:

Digital: Klik op een les van jouw keuze in het lessenrooster en maak een account aan. Bij het afrekenen kies je de optie ‘Proefles’ of ‘3 beurten Intro’.

Let op! Hou rekening met de niveaus. Als beginner kies je uit de groene (Level 1), de blauwe (Gentle Level) of de oranje (No Level) lessen.

Geen idee welke yoga het beste bij je past? Doe onze yoga-test!

Na je proefles kun je kiezen voor een beurtenkaart of een abonnement. Onze Old Skool kartonnen ‘Flexkaarten’ koop je ter plaatse. Betaal je met contant geld dan krijg je ze aan studententarief. Onze Digikaarten en Abonnementen koop je online, vanuit je account. Bekijk hier onze prijzen.

* Een proefles kost 10 Euro. Betaal met gepast geld aan de docent. Dat maakt het voor jou én voor ons vlot en gemakkelijk.

Neem alvast een kijkje!

Wat heb je nodig?

Gemakkelijk zittende, soepele kleding. That's it!

Wij zorgen voor yogamatten en props (riemen, blokken, dekens, etc.).

Je volgt de les op blote voeten.

Yoga levels

BeginnenBeginnen – Level 1

Matig intensieve lessen waarin je kennis maakt met de basis, met de nadruk op staande houdingen. Wissel gerust af tussen Vinyasa, Ashtanga en Iyengar Yoga, ze vullen elkaar mooi aan. Volg zeker een tiental Level 1 (Beginnen) lessen voor je doorstroomt naar Level 2 (Oefenen). Dit hangt uiteraard af van persoon tot persoon. Bij twijfel, bespreek het met je docent ter plaatse.

Verkennen – All Levels > niet voor complete beginners!

Veelzijdige lessen voor iedereen die al een beetje ervaring heeft. Verken je grenzen, maar respecteer je eigen niveau. Stap in nadat je een 5-tal level 1 lessen in de specifieke yogastijl (Iyengar / Vinyasa / Ashtanga) hebt gevolgd. De leerkracht reikt voor ieder niveau verschillende opties aan.

Oefenen – Level 2

Meer intensieve lessen nadat je zeker een tiental Level 1 (Beginnen) en/of All Levels (Verkennen) lessen hebt gevolgd. Je beschikt over de basiskennis en wil iets meer. Oefen omgekeerde houdingen als hoofdstand en schouderstand. Je hoeft de eindhouding nog niet te kunnen om deze lessen te volgen!

Verdiepen – Level 3

Gevorderde lessen voor yogi's met minstens een jaar ervaring. Verdiep je verder in de wondere wereld van de yoga en werk, aan de hand van uitdagende reeksen en houdingen, aan meer kracht, souplesse en uithouding, maar vooral ook aan een diepere concentratie!

Herbronnen – Gentle Level

Deze lessen zijn voor iedereen, zowel beginnende als doorwinterde yogi’s. Herbron in een zachte les die traag is van tempo, met als filosofie: 'stretch the body, relax the mind'.

Specifiek – No Level

Deze lessen zijn heel specifiek qua inhoud en/of doelgroep. Iedereen kan meedoen. De intensiteit van de les bepaal je zelf. Weet dat je nooit alles hoeft mee te doen in een yogales!

Geen idee welke yoga te doen?

Geen idee welke yogastijl jou het meeste ligt? Krijg een eerste indruk via onze yoga-test. Kom vooral een aantal lessen proberen om te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen!

Veel gestelde vragen

Nieuw hier?

1
Ik ben nieuw! Hoe gaat het in zijn werk?
  1. Kies een les uit die jou aanspreekt, rekening houdend met je niveau. Kijk hiervoor naar het overzicht van onze verschillende [yogastijlen] én onze niveau’s. Als beginner heb je keuze uit de groene Level 1, de blauwe Gentle Level en de oranje No Level lessen.

  2. De proefles boeken doe je door te klikken op de les van jouw keuze in één van onze lessenroosters: ‘studiolessen’ of ‘livestream lessen’. Maak een persoonlijke account aan in Eversports, onze software partner, en klik bij het boeken de optie ‘proefles’ aan. Een proefles op locatie kost 10 euro. Een proefles via livestream kost 5 euro.

  3. Alle yogamateriaal (inclusief yogamat) is aanwezig in studio. Voor lessen die je thuis volgt via livestream staat er telkens bij vermeld wat je nodig hebt. Je trekt best gemakkelijk zittende kleding aan. Je volgt de les op blote voeten.

Weet dat je altijd naar de studio mag komen als je vrije plaatsen ziet! Op voorhand reserveren of boeken is zeker niet verplicht.

2
Wanneer kan ik instromen?

Het hele jaar door! Onze lessen worden doorlopend gegeven en zijn ingedeeld in verschillende niveau's. Je kunt op elk moment instromen. Het enige waar je dus rekening mee dient te houden is je niveau. Hier een overzicht: Levels. Beginners kunnen kiezen uit groene Level 1, de blauwe Gentle Level en de oranje No Level lessen.

3
Mag ik een proefles volgen?

Jazeker! Iedereen die nog nooit bij ons is geweest, heeft recht op een éénmalige proefles als kennismaking met de studio. Een proefles op locatie kost 10 euro, een proefles via livestream kost 5 euro. Hier lees je alles over het volgen van je eerste les.

4
Welke les volg ik best?

Dat hangt af van waar je naar op zoek bent. Wil je graag actief bezig zijn en werken aan kracht, uithouding en soupless? Of ben je meer op zoek naar volledige rust en ontspanning? Beide kan met Yoga!

Via ons menu Yoga krijg je een overzicht en de indeling van onze verschillende yogastijlen. Dit geeft jou een eerste indruk.

Wil je meer gericht op zoek naar de ideale les? Doe onze yogatest!

Als beginner kom je naar een Level 1 (groen), een Gentle Level (blauw) of No Level (oranje) les. Kom, probeer en ervaar! Dat is de enige manier om erachter te komen wat yoga voor jou kan betekenen en welke vorm van yoga jou het meeste ligt.

Bespreek voor of na je proefles met de docent ter plaatse wat jouw noden zijn en hoe de les jou bevallen is. Samen bekijken jullie welke lessen het meest geschikt zijn voor jou.

5
Ik ben heel fit en lenig, kan ik naar een Level 2 les komen?

Nee, helaas. We vragen je écht om eerst kennis te maken met de basis in onze level 1 lessen. Hier leer je basishoudingen, de juiste uitlijning van die houdingen en de termen die we gebruiken.

Als je dan een aantal Level 1 lessen hebt gevolgd, kun je doorstromen naar de All Levels en uiteindelijk de Level 2 lessen.

In de Level 1 lessen wordt alles goed uitgelegd. In de volgende niveau's verwachten we dat je de basis kent. We tonen minder voor en je weet welke houding we bedoelen als we Virabhadrasana 2 of Krijger 2 zeggen. In lessen als Vinyasa en Ashtanga ligt het tempo ook een stuk hoger waardoor het een hele uitdaging wordt als je de basis niet hebt meegekregen.

6
Moet ik reserveren voor de les?

Zeker niet! Je kunt altijd bij ons binnenstappen en een lesje meepikken. Kijk wél even op ons lessenrooster om te zien of er nog voldoende vrije plaatsen zijn of last-minute veranderingen.

7
Wat moet ik meebrengen?

Niets! Alle materiaal is aanwezig in de studio. Gebruik je liever je eigen yogamat, dan kan dat natuurlijk!

8
Wat trek ik aan?

Gemakkelijk zittende (sport)kleding. Je hebt geen sportschoenen nodig, je volgt de les op blote voeten.

9
Hoeveel op voorhand moet ik in de les zijn?

10-15 minuten is ruim voldoende! Kom niet veel te vroeg, maar zeker ook niet te laat. Als de les begint, wordt de deur gesloten en kun je helaas niet meer binnen.

We zijn hier redelijk streng in want een rustige, kalme start van een yogales is essentieel. Het geeft ieder de tijd/ruimte om te 'arriveren' en de dagelijkse besognes even los te laten. Het zet de toon voor de rest van de les, ook voor jouw eigen ervaring en beleving.

Mensen die te laat komen verstoren die essentiële eerste momenten voor zowel de groep als de docent.

10
Kan ik bij jullie betalen met bancontact?

Nee helaas, bij ons op locatie kun je terecht met: contant geld, Payconiq én je eigen bankapp (overschrijving).