Online

Videolessen

Komt het niet altijd uit om naar de studio te komen of lessen op de specifieke momenten via livestream te volgen? Pik dan een lesje mee vanuit onze uitgebreide videotheek!

Hoe werkt het?

Doe je graag mee met een yogales op je eigen moment? Dan kan je voor een opname van onze lessen terecht in onze uitgebreide videotheek.

 • Je kunt filteren op docent, yogastijl, niveau en tijdsduur.

 • Na aankoop van een losse video blijft de opname 3 weken beschikbaar in je account en kun je deze zo vaak gebruiken als je wil.

 • Bij ons maandabonnementje kun je onbeperkt gebruik maken van alle video's (behalve workshops en videoreeksen).

 • Je kunt de aangekochte video's telkens terugvinden bij 'mijn videos' in je account van Eversports.

 • Koop je een workshop of videoreeks, dan dien je elke video even afzonderlijk te ontgrendelen vanuit de videotheek. Vanaf dan staan alle video's van de betreffende reeks in je account bij 'mijn video's'.

Wat heb je nodig?

 • een yogamat

 • een yogariem (of sjaal, ceintuur)

 • 2 yogablokjes (of een paar boeken)

 • een dekentje (voor Iyengar Yoga leg je meerdere dekens en/of badhanddoeken klaar)

 • voor Iyengar yoga heb je best ook een stoel bij de hand

Professioneel yogamateriaal is natuurlijk het beste, maar je kunt ook creatief zijn spullen die je thuis liggen hebt. We raden je wél aan om te investeren in een goede yogamat voor thuis. Bij deze Gentse webwinkel kun je een goede mat (en ander materiaal) aanschaffen.

Je persoonlijke Eversports account

Je beheert de aankoop van je videolessen volledig zelf. Hiervoor maak je eerst een account aan in Eversports, onze software partner. 

Dit kan op drie manieren:

 1. via de videotheek op onze eigen website > YOC Online

 2. via de website Eversports.be > je zoekt Yoga on Call Online

 3. via de app van Eversports > download de app in de App Store voor je iPhone of via Google Play voor Android smartphone. Zet Yoga on Call Zuid bij je favorieten, dan heb je ons rooster altijd bij de hand. Zet de 'meldingen' voor app aan! Zo krijg je bericht als je op de wachtlijst staat en er een plaats vrijkomt.

maandelijks hernieuwd
€18

1 Maand Onbeperkt

 • hiermee maak je onbeperkt gebruik van onze videotheek
 • alle lessen (behalve workshops en minireeksen)
 • maandelijks opzegbaar
12 maanden geldig
€6

Losse Video

 • hiermee ontgrendel je een videoles naar keuze
 • de video blijft 3 weken geldig na ontgrendeling
 • je kunt de les zovaak beoefenen als je wil
 • let op: andere prijzen voor worskhops/minireeksen > zie videotheek helemaal onderaan
12 maanden geldig
€30

5 video's

 • hiermee ontgrendel je vijf video's naar keuze
 • elke video blijft 3 weken geldig na ontgrendeling
 • je de les zo vaak beoefenen als je wil
 • let op: andere prijzen voor worskhops/minireeksen > zie videotheek helemaal onderaan

Veel gestelde vragen

Nieuw hier?

1
Ik ben nieuw! Hoe gaat het in zijn werk?
 1. Kies een les uit die jou aanspreekt, rekening houdend met je niveau. Kijk hiervoor naar het overzicht van onze verschillende [yogastijlen] én onze niveau’s. Als beginner heb je keuze uit de groene Level 1, de blauwe Gentle Level en de oranje No Level lessen.

 2. De proefles boeken doe je door te klikken op de les van jouw keuze in één van onze lessenroosters: ‘studiolessen’ of ‘livestream lessen’. Maak een persoonlijke account aan in Eversports, onze software partner, en klik bij het boeken de optie ‘proefles’ aan. Een proefles op locatie kost 10 euro. Een proefles via livestream kost 5 euro.

 3. Alle yogamateriaal (inclusief yogamat) is aanwezig in studio. Voor lessen die je thuis volgt via livestream staat er telkens bij vermeld wat je nodig hebt. Je trekt best gemakkelijk zittende kleding aan. Je volgt de les op blote voeten.

Weet dat je altijd naar de studio mag komen als je vrije plaatsen ziet! Op voorhand reserveren of boeken is zeker niet verplicht.

2
Wanneer kan ik instromen?

Het hele jaar door! Onze lessen worden doorlopend gegeven en zijn ingedeeld in verschillende niveau's. Je kunt op elk moment instromen. Het enige waar je dus rekening mee dient te houden is je niveau. Hier een overzicht: Levels. Beginners kunnen kiezen uit groene Level 1, de blauwe Gentle Level en de oranje No Level lessen.

3
Mag ik een proefles volgen?

Jazeker! Iedereen die nog nooit bij ons is geweest, heeft recht op een éénmalige proefles als kennismaking met de studio. Een proefles op locatie kost 10 euro, een proefles via livestream kost 5 euro. Hier lees je alles over het volgen van je eerste les.

4
Welke les volg ik best?

Dat hangt af van waar je naar op zoek bent. Wil je graag actief bezig zijn en werken aan kracht, uithouding en soupless? Of ben je meer op zoek naar volledige rust en ontspanning? Beide kan met Yoga!

Via ons menu Yoga krijg je een overzicht en de indeling van onze verschillende yogastijlen. Dit geeft jou een eerste indruk.

Wil je meer gericht op zoek naar de ideale les? Doe onze yogatest!

Als beginner kom je naar een Level 1 (groen), een Gentle Level (blauw) of No Level (oranje) les. Kom, probeer en ervaar! Dat is de enige manier om erachter te komen wat yoga voor jou kan betekenen en welke vorm van yoga jou het meeste ligt.

Bespreek voor of na je proefles met de docent ter plaatse wat jouw noden zijn en hoe de les jou bevallen is. Samen bekijken jullie welke lessen het meest geschikt zijn voor jou.

5
Ik ben heel fit en lenig, kan ik naar een Level 2 les komen?

Nee, helaas. We vragen je écht om eerst kennis te maken met de basis in onze level 1 lessen. Hier leer je basishoudingen, de juiste uitlijning van die houdingen en de termen die we gebruiken.

Als je dan een aantal Level 1 lessen hebt gevolgd, kun je doorstromen naar de All Levels en uiteindelijk de Level 2 lessen.

In de Level 1 lessen wordt alles goed uitgelegd. In de volgende niveau's verwachten we dat je de basis kent. We tonen minder voor en je weet welke houding we bedoelen als we Virabhadrasana 2 of Krijger 2 zeggen. In lessen als Vinyasa en Ashtanga ligt het tempo ook een stuk hoger waardoor het een hele uitdaging wordt als je de basis niet hebt meegekregen.

6
Moet ik reserveren voor de les?

Zeker niet! Je kunt altijd bij ons binnenstappen en een lesje meepikken. Kijk wél even op ons lessenrooster om te zien of er nog voldoende vrije plaatsen zijn of last-minute veranderingen.

7
Wat moet ik meebrengen?

Niets! Alle materiaal is aanwezig in de studio. Gebruik je liever je eigen yogamat, dan kan dat natuurlijk!

8
Wat trek ik aan?

Gemakkelijk zittende (sport)kleding. Je hebt geen sportschoenen nodig, je volgt de les op blote voeten.

9
Hoeveel op voorhand moet ik in de les zijn?

10-15 minuten is ruim voldoende! Kom niet veel te vroeg, maar zeker ook niet te laat. Als de les begint, wordt de deur gesloten en kun je helaas niet meer binnen.

We zijn hier redelijk streng in want een rustige, kalme start van een yogales is essentieel. Het geeft ieder de tijd/ruimte om te 'arriveren' en de dagelijkse besognes even los te laten. Het zet de toon voor de rest van de les, ook voor jouw eigen ervaring en beleving.

Mensen die te laat komen verstoren die essentiële eerste momenten voor zowel de groep als de docent.

10
Kan ik bij jullie betalen met bancontact?

Nee helaas, bij ons op locatie kun je terecht met: contant geld, Payconiq én je eigen bankapp (overschrijving).