yoc zuid > hall

108 Zonnegroeten - Suryanamaskar

met Johan Louncke

zondag 19 maart

Laten we samen de lente inluiden met 108 zonnegroeten!

Wie

Wanneer?

zondag 19 maart van 14.00-17.00 uur

Prijs

€45,- voor de workshop van 3 uur

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Suryanamaskar of de zonnegroet is één van de bekendste bewegingscyclussen in de yogatraditie.

Zoals je wellicht weet, betekent yoga fusie of verbinding. Met de zonnegroet verbinden we ons innerlijk vuur (agni) met het vuur van de zon. Alles wat door het vuur gaat wordt gezuiverd.

Ons innerlijk vuur bevindt zich op het niveau van onze spijsvertering, wat een alchemistisch proces is. Fysiek, maar ook mentaal. Het is een beproeving van onze wilskracht, van onze manipura chakra. Het is de plaats waar angst verandert in moed. Om onze doelen te realiseren, ambities te materialiseren, ons doorzettingsvermogen te ontwikkelen en zodoende te transformeren naar een leven dat beter en beter aansluit met onze mooiste dromen en opperste vermogens.

De diameter van de Zon is 108 keer de diameter van de aarde. De afstand van de zon tot de aarde is 108 keer de diameter van de zon.

We beoefenen de zonnegroeten op de klanken van de Gayatri Mandra. Deze mantra is een van de oudste mantra's ter wereld. Gayatri is de vrouw van Brahma en staat symbool voor ritme en bescherming. Het zingen van de Gayatri Mantra beïnvloedt het fysieke lichaam, zuivert het emotionele lichaam en brengt je bij je hartsgevoel. Het is een mantra voor vrede, wijsheid, licht en vertrouwen. Je krijgt uitleg over ieder woord van de mantra én bij het initiëren van de correcte bewegingen.

Met dank aan Francis voor de muzikale montage van de mantra, zullen we op 2 uur, 1 minuut en 56 seconden afsluiten met precies 108 Surianamaskars!

Kom, laten we samen de lente inluiden!

Niveau: Verkennen - All Levels > een minimum van een 10-tal lessen ervaring, niet geschikt voor complete beginners.