Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
yoc zuid > hall

Ashtanga Yoga - een gratis kennismaking

tijdens de Gentse Feesten!

zondag 16 juli van 14.00-15.15 uur

Maak kennis met Ashtanga Yoga en onze docenten Sophie en Ulrike! Ashtanga is de meest actieve vorm van yoga. Typerend is de ononderbroken flow van adem en beweging én de vaste reeks van yogahoudingen. Elke les is hierdoor gelijkend waardoor je de reeks goed leert kennen!

Wie

Wie

Wanneer?

zondag 16 juli
van 14.00-15.15 uur

Prijs

€1 om je plaats te reserveren,
de les zelf is volledig gratis.

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Ashtanga Vinyasa is de meer traditionele vorm van Vinyasa Yoga. In deze lessen creëren we ook een ononderbroken flow van adem en beweging, maar we beoefenen telkens een vaste reeks van yogahoudingen. We putten uit de Primary Series (First Series) van Ashtanga Yoga. Lessen binnen een bepaald niveau zijn dus vrijwel identiek. Voordeel hiervan is dat je de reeks goed leert kennen, dat je je eigen vooruitgang ziet en dat je de reeks overal mee naar toe kunt nemen!

Kenmerken van Ashtanga Yoga

 • Er wordt een flow gecreëerd van ademhaling en beweging. Een vaste reeks yogahoudingen vloeien in elkaar over op het ritme van de ademhaling. Alle aandacht gaat naar dit ritme, je creëert meditatie in beweging. We putten uit de Primary Series (First Series) van Ashtanga Yoga. Afhankelijk van de tijdsduur van de les zul je dus meer of minder houdingen van deze vaststaande opeenvolging beoefenen.

 • Er wordt altijd gestart met zonnegroet A en B. Ze worden gebruikt als algehele opwarming van het lichaam en het opbouwen van de concentratie. Delen van zonnegroet A, de zogenoemde 'Vinyasa's' worden telkens weer gebruikt om de verschillende yogahoudingen aan elkaar te rijgen.

 • De yogaleraar geeft verbale, visuele en 'hands-on' instructies, corrigeert waar nodig.

 • De ademhaling vormt de rode draad doorheen een les Asthanga Yoga. We maken specifiek gebruik van de Ujjayi ademhaling (overwinnings ademhaling / oceaanademhaling). Deze ademhaling laat ons toe warmte te creëren vanbinnen uit en zorgt ervoor dat we meer optimaal gebruik maken van onze longcapaciteit, deze kan zelfs vergroten op termijn. Tevens produceert de Ujjayi ademhaling een meditatief geluid, wat de concentratie/gerichtheid naar binnen toe ondersteunt.

 • Naast de ademhaling besteden we veel aandacht aan Drishti, een gerichte, geconcentreerde blik in iedere yogahouding die ervoor zorgt onze aandacht zo goed mogelijk bij onszelf en de yoga beoefening te houden.

 • Naast Ujjayi en Drishti, hebben we aandacht voor de Bandha's. De zogenaamde (fysieke) 'energie sloten' waarbij we leren specifieke spieren in verschillende delen van het lichaam (hoofdzakelijk perineum en buik) te activeren tijdens de beoefening van yogahoudingen en / of Pranayama (ademhalingsoefeningen).

 • De beoefening van Ashtanga Yoga resulteert in een krachtig en soepel lichaam en een heldere geest.

Kijk hier naar ons filmpje, voor een nog beter beeld van een les Ashtanga Yoga.

Praktisch

 • Je hoeft niets mee te brengen, alle yogamateriaal is aanwezig in onze studio en vrij om te gebruiken!

 • Trek gemakkelijk zittende, soepele kleding aan of kleed je bij ons om.

 • De les gaat door op blote voeten.

 • Je betaalt 1 euro om je plaats te reserveren, de les zelf is volledig gratis.

LET OP! ASHTANGA YOGA IS EEN ACTIEVE VORM VAN YOGA DIE EEN ZEKERE FYSIEKE CONDITIE VEREIST. EEN KENNISMAKINGSLES ALS DEZE IS NIET GESCHIKT VOOR MENSEN MET BLESSURES, EEN BEPERKTE MOBILITEIT OF MEDISCHE AANDOENINGEN. TWIJFEL JE? STUUR EEN E-MAILTJE NAAR INFO@YOGA-ON-CALL.BE