Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
yoc zuid > floor

Ashtanga Yoga oefenreeks - Half Primary Series

met Ulrike Verconck

start zaterdag 6 mei

Leer de volgorde en de houdingen van het eerste deel van de Primary Series.

Wie

Wanneer?

zaterdag 6, 13, 20, 27. mei en 3 juni
telkens van 09.15-10.30 uur

Prijs

€ 70,- voor de reeks
(of via beurtenkaart,
lees hiernaast)

Locatie

YOC Zuid > Floor
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

De Ashtanga primary series (‘eerste reeks’) bestaat uit een 45-tal houdingen die we altijd in dezelfde volgorde beoefenen. De reeks start met een aantal zonnegroeten en fundamentele houdingen, gaat verder met staande en zittende houdingen en eindigt met de afsluitende houdingen.

In deze lessenreeks oefenen we de zogenaamde ‘half primary series’: het eerste deel van de primary series, bestaande uit de houdingen tot en met ‘navasana’ (de boothouding) en een aantal van de afsluitende houdingen.

We focussen in deze lessen op het creëren van een onafgebroken ‘flow’, waarbij we de traditionele vinyasa count (de tel waarop we bewegen) zoveel mogelijk respecteren. Dynamische bewegingen en statische houdingen wisselen elkaar in een vlot tempo af, steeds in interactie met onze ademhaling. Je bouwt aan je conditie, lenigheid en kracht. Voor uitdagende houdingen krijg je verschillende variaties aangereikt, zodat je altijd werkt binnen de mogelijkheden van jouw lichaam.

Hoewel we iedere les dezelfde houdingen oefenen, zal je merken dat geen twee lessen ooit identiek zijn. We werken steeds met de dingen die op dat moment in onze 'practice' en in ons leven spelen. Doordat we de houdingen iedere les herhalen zal je merken dat je lichaam geleidelijk aan ruimte en opening vindt, en dat je ook mentale kracht opbouwt.

Zonder haast of druk blijven we iedere les verder oefenen. En misschien leer je de houdingen uiteindelijk wel zo goed kennen dat je yogabeoefening de lichamelijke beleving overstijgt en een meditatief karakter krijgt.

Voor deze reeks is het aangeraden dat je al een eerste ervaring hebt gehad met Ashtanga Yoga of een andere actieve yogavorm. Twijfel je nog? Doe eens mee met de oefenvideo’s uit onze videotheek (filter op Ashtanga Yoga).

-------------

Je kunt deze reeks op volgende manieren boeken/reserveren:

• je boekt voor de prijs van 70 euro. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

• je boekt met 5 beurten van je 10- of 20-beurten Digikaart. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

• je reserveert een plek met 5 beurten van je '10 x reserveringskaart'. Je lessen zijn nog niet betaald, dit doe je bij aanvang van de eerste les met vijf stempels op je Flexkaart!

Meer uitleg over Flexkaart / Digikaart vind je hier.

De reeks gaat door bij 6 inschrijvingen. Indien niet voldoende deelnemers, krijg je je inschrijfgeld uiteraard integraal terug.