yoc zuid > floor

Ashtanga Yoga - oefenen, oefenen, oefenen!

met Ulrike

start zaterdag 25 februari

"Practice and all is coming" zei Pattabhi Jois, de grondlegger van Ashtanga Yoga in de vorm zoals wij deze nu kennen. Yoga komt neer op: oefenen, oefenen, oefenen. In deze reeks komen we vijfmaal samen om te oefenen én krijg toegang tot online content om thuis mee verder te oefenen.

Wie

Practice and all is coming! - Sri. K. Pattabhi Jois

In ashtanga yoga werken we met een vaste reeks houdingen, die telkens in dezelfde volgorde terugkomen. Zo leer je de sequentie op den duur goed kennen, en wordt je yogabeoefening een bewegende meditatie op je adem. Met tijd en regelmatige oefening zal je merken hoe je ruimte en opening vindt in je lichaam, en hoe je kracht en conditie opbouwt. Naast de fysieke voordelen kan ashtanga yoga je ook mentale rust en stabiliteit bieden. Bovendien heb je je ashtanga yogabeoefening overal ter beschikking: ook als je weinig tijd hebt, niet naar een groepsles kan komen of in het buitenland bent, kan je op je mat komen staan. 

In deze oefenreeks bouw je in een groepssetting aan je eigen practice. Zowel volledige beginners als mensen die al wat ervaring hebben met ashtanga zijn welkom. Je leert de zonnegroeten, de fundamentele houdingen, de staande houdingen en een aantal zittende houdingen kennen en ontdekt hoe je ze kan aanpassen aan jouw lichaam. We delen de energie met de groep, motiveren elkaar en blijven tegelijk dicht bij onszelf en ons lichaam. En hoewel we actief aan iedere asana (houding) en vinyasa (beweging) blijven werken, is het ‘slagen in’ een bepaalde houding nooit het doel op zich. We leren ons open te stellen voor de weg ernaartoe zonder te hechten aan het eindresultaat. 

De reeks bestaat uit vijf begeleide groepslessen op zaterdagochtend. Je krijgt verbale en fysieke instructies van de docent, die je zullen helpen om de houdingen en bewegingen correct en op maat van jouw lichaam uit te voeren. Je krijgt ook ruimte om vragen te stellen. 

Daarnaast krijg je toegang tot twee korte video’s die je zullen helpen om ook thuis een korte yogasessie in je dag te integreren:

• Zonnegroeten - +/-15 min:

De zonnegroeten vormen de basis van iedere Ashtanga yogabeoefening. Je bouwt er aan de kracht, conditie en lenigheid die je zullen helpen om de rest van de eerste reeks (‘primary series’) te beoefenen. Een aantal zonnegroeten A en B integreren in je ochtendroutine is een uitstekende manier om aan de dag te beginnen. Deze video begeleidt je om vijf zonnegroeten A en drie zonnegroeten B te oefenen op de juiste tel (vinyasa count).

• Oefenreeks - +/-30 min:

Heb je wat meer tijd? Dan kan je deze oefenvideo gebruiken die je langs een aantal van de fundamentele, staande en zittende houdingen gidst. Je krijgt variaties van de houdingen, en leert om je ademhaling op de juiste manier te verbinden met de bewegingen.

Je kan de video’s thuis op je eigen tempo en op een moment naar keuze bekijken en ze gebruiken als hulpmiddel tijdens je 'practice'. 

Graag tot op de mat, en blijf oefenen!

-------------

Je kunt deze reeks op volgende manieren boeken/reserveren:

• je boekt voor de prijs van 70 euro. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

• je boekt met 5 beurten van je 10- of 20-beurten Digikaart. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

• je reserveert een plek met 5 beurten van je '10 x reserveringskaart'. Je lessen zijn nog niet betaald, dit doe je bij aanvang van de eerste les met vijf stempels op je Flexkaart!

Meer uitleg over Flexkaart / Digikaart vind je hier.

De reeks gaat door bij 6 inschrijvingen. Indien niet voldoende deelnemers, krijg je je inschrijfgeld uiteraard integraal terug.