Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.
workshop

Backbend Clinic

met Alexander De Waele

zondag 3 december

Wil je achterwaartse buigingen veiliger en efficienter leren uitvoeren?
Dan is deze workshop voor jou. We mobiliseren onze schouders, rug, dijen en heupen en staan af en toe stil bij de essentiele acties van de schouders en heupen in onze backbends.

Wie

Wanneer?

zondag 3 december
van 15.00-17.00 uur

Prijs

35 euro voor de
workshop van 2 uur

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Kortom, we doen een diepe yogapractice en leren de uitvoering van onze backbends te verfijnen.

Achteroverbuigingen hebben veel voordelen. Ze stimuleren het centrale zenuwstelsel, versterken het immuunsysteem, herschikken en vergroten de mobiliteit in de wervelkolom, openen de heupen, versterken en strekken de benen. Andere voordelen zijn het masseren van de vitale organen en klieren en het losmaken van de gewrichten. Backbends verhogen het energieniveau en verlichten de spanningen die in de spieren zijn opgeslagen. Mentaal kunnen ze ons leren om moedig te zijn en onze angsten los te laten.

Om dus alles uit onze backbends te halen, zullen we de fundamentele technieken om ze te oefenen nader bekijken. We openen bepaalde gebieden in het lichaam die de neiging hebben om achteroverbuiging te beperken, zoals onze quadriceps, psoas, bovenrug en schouders.

We zullen ook de uitlijning van de achteroverbuigingen nader bekijken en werken met de positionering van heupen en schouders om meer ruimte en gemak te creëren.

Deze les is ontworpen om je achteroverbuigingen veiliger en efficiënter te maken, zodat we kunnen genieten van de vele fysieke en mentale voordelen die ze te bieden hebben.

Open voor niveau: All Levels (vanaf een 5-tal lessen ervaring met Vinyasa Yoga)