Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.
yoc zuid > hall

Iyengar Summer Intensive - week 1: Reset

met Eva Kamala Rodenburg

ma 10 juli t/m vrij 14 juli

Neem deze zomer tijd voor een week Iyengar yoga reset van je lichaam: alle delen krijgen een namiddag aandacht!

Wanneer?

ma 10 t/m vrij 14 juli
telkens van 13.30-16.30 uur

Prijs

€200,- voor vijf dagen,
drie uur les

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent
Icon: Marker

Ons hele lichaam heeft zorg en onderhoud nodig. In deze Summer Intensive gaan we heel gericht te werk, met specifieke houdingen en oefeningen.

Met yoga kunnen we vaak verlichting bieden voor lichamelijke, geestelijke en emotionele ongemakken.

Iedere dag van de week richten we ons op een lichaamsdeel en/of onderwerp:

  • maandag: onderrug

  • dinsdag: nek, schouders, bovenrug

  • woensdag: knieën

  • donderdag: onrust, stress, vermoeidheid

  • vrijdag: heupen en spijsvertering

De basisaanpak van Iyengar Yoga bij een 'zwakke plek' in het lichaam is als volgt:

1. Herstellen: houdingen aannemen die de pijn en het ongemak verlichten/wegnemen. Dit zijn de zogenaamde herstellende houdingen. De intensiteit is laag, we blijven steeds meerdere minuten in een houding om deze te laten inwerken.

2. Techniek: we werken aan houdingscorrectie, plaatsing en uitlijning zodat er een betere balans komt tussen kracht en lenigheid. We worden ons bewust van van foute patronen en trainen de aandacht. Dit kan alleen als punt 1 mogelijk is en de houdingen een combinatie van souplesse en versteviging/stabilisatie zijn. De intensiteit is gemiddeld.

3. Krachtopbouw: we noemen het niet voor niets een ´zwakke´ plek. Er treedt krachtverlies op bij irritatie, zeker na langdurige last. Ook een evenwichtig lichaam kan kracht verliezen door slechte gewoontes of te weinig beweging. Dan komt er pijn door gebrek aan tonus. De houdingen in dit deel zijn pittiger qua intensiteit en zullen alleen een positief resultaat hebben als punt 1 en 2 goed gaan.

Naargelang je conditie heb je meer van het één of het ander nodig. Tijdens deze week passen we de oefeningen individueel aan zodat je altijd 'mee' kunt en de mogelijke variaties leert.

We maken foto's die je achteraf doorgestuurd krijgt!

Niveau: Verkennen - All Levels (als je vragen hebt over je niveau, kun je Eva contacteren via e-mail of het haar even vragen in de les) Ook een interessante week voor leraars (in opleiding)!