Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
yoc zuid > room

Reeks Iyengar Yoga - opbouw naar omgekeerde houdingen

met Annelies Vandewiele

star vrijdag 2 juni

Maak kennis met de twee belangrijkste houdingen in de Iyengar Yoga!

Wie

Wanneer?

vrijdag 2, 9, 16, 23 en 30 juni
telkens van 09.00-10.00 uur

Prijs

€ 70,- voor de reeks
(of via beurtenkaart,
lees hiernaast)

Locatie

YOC Zuid > Room
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Iedereen die Iyengar Yoga beoefent zal hebben opgemerkt dat er veel belang wordt gehecht aan de omgekeerde houdingen. Hoofdstand en schouderstand werden door B.K.S. Iyengar beschouwd als de belangrijkste onderdelen van de yogabeoefening. Ze worden vaak de koning en koningin van de asana (het geheel van yogahoudingen) genoemd.

Omgekeerde houdingen bieden een aantal fysiologische voordelen. Zo worden de rug en het bekken 'ontlast' en worden de bloedsomloop, ademhaling, het zenuwstelsel en de klieren gestimuleerd. Hoofdstand is de verkwikkende houding. Met extra bloedtoevoer naar de hersenen verbetert hoofdstand de concentratie, de mentale capaciteit en emotionele stabiliteit. Schouderstand is de meer 'herstellende' houding. Deze werkt kalmerend en heeft een positief effect op onze hormoonhuishouding.

De twee houdingen samen brengen lichaam en geest in balans.

We beoefenen alle voorbereidende houdingen om de armen, ruggengraat en benen voor te bereiden op Sirsasana en Sarvangasana.

Deze reeks is voor iedereen die enige basiskennis heeft van Iyengar Yoga of een andere, actieve yogavorm. Ook iedereen die al eerder een reeks bij Annelies of een aantal Iyengar Yoga Level 1 heeft gevolgd, is welkom. Het mooie van Iyengar Yoga is dat er altijd op jouw niveau geoefend kan worden!

----------------------

Je kunt deze reeks op volgende manieren boeken/reserveren:

  • je boekt voor de prijs van 70 euro. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

  • je boekt met 5 beurten van je Digikaart. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

  • je reserveert een plek met 5 beurten van je '10 x reserveringskaart'. Je lessen zijn nog niet betaald, dit doe je bij aanvang van de eerste les met vijf stempels op je Flexkaart!

Meer uitleg over Flexkaart / Digikaart vind je in Eversports onder 'prijzen' en op de YOC website bij 'studiolessen'.

De reeks gaat door bij 6 inschrijvingen. Zeg het voort! Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.