Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
workshop

Iyengar Yoga Summer Intensive - week 2: Yoga Kurunta (met touwen)

met Eva Kamala Rodenburg

ma 7 t/m vr 11 augustus

Een week in het teken van Iyengar Yoga Kurunta, oftewel yoga met behulp van de touwen! Ontwikkel en verdiep je yogabeoefening, laat de touwen je hierbij helpen.

Wanneer?

maandag 7 t/m vrijdag 11 augustus,
telkens van 13.30-16.30 uur

Prijs

€200,- voor vijf dagen,
drie uur les

Locatie

YOC Zuid > Room
Oudescheldestraat 16
9000 Gent
Icon: Marker

In het Sanskrit betekent kurunta: pop. Je leert asana's (yogahoudingen) door te hangen, trekken en manipuleren met de touwen, als ware je een marionet. Er zijn zeer veel voordelen aan verbonden: touwen kunnen helpen met balans, souplesse en uithoudingsvermogen. Ze creëren goede rek en strek op de wervelkolom en in andere gewrichten en spieren en ondersteunen de uitlijning van de houdingen.

Je wordt je bewuster van asymmetrie in je lichaam. Met behulp van touwen kun je op heel gerichte plaatsen, delen in je lichaam versterken en stretchen. Houdingen die normaal gezien moeilijk zijn door stijfheid, blessure, angst of ouderdom, worden mogelijk gemaakt. Eenmaal dat de houding wordt beheerst met de touwen, win je zelfvertrouwen en durf je houdingen aan die je ervoor niet voor mogelijk achtte. Voornamelijk bij achterwaartse buigingen ervaren mensen veel meer mogelijkheden en bij omgekeerde houdingen een zeer diep, rustgevend effect op het zenuwstelsel.

Alle groepen houdingen kun je met de touwen oefenen. In deze week doen we level 1 en level 2 houdingen met variaties van staande-, voorwaartse-, achterwaartse-, gedraaide-, omgekeerde-, balans- en herstellende houdingen.

Kijk naar een filmpje van Geeta Iyengar!

https://youtu.be/Nvv8AD-1178

Niveau: Verkennen - All Levels (als je vragen hebt over je niveau, kun je Eva contacteren via e-mail of het haar even vragen in de les) Een interessante week voor leraars (in opleiding)!