Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
workshop

Iyengar yoga tijdens de menstruatie

met Siel Van Eekert

zondag 8 oktober

Tijdens quasi elke Iyengar yogales wordt er gevraagd: "Is er iemand ongesteld?" Wanneer je dan ook effectief ongesteld bent, krijg je steevast een alternatieve houding voor omgekeerde houdingen, twists etc. Maar waarom? En wat is dat alternatief dan?

Wie

Wanneer

zondag 8 oktober
14.00 - 17.00 uur

Prijs

€40

Locatie

YOC Zuid > Room
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

In een gewone Iyengar yogales oefen je vervolgens deze alternatieve houding en is er op het moment zelf niet veel tijd om stil te staan bij het waarom. Of voel je schroom om hier iets over te vragen. In de workshop ´Iyengar yoga tijdens menstruatie’ nemen we hiervoor de tijd en mag alle schroom over vragen stellen even wegvallen.

Samen oefenen we een reeks die ideaal is bij menstruatie. Hierin zitten zowel houdingen die onmiddellijke verlichting geven bij pijn en krampen, alsook houdingen die gewoon goed zijn om te doen als je menstrueert. Op het einde van de workshop heb je een beter zicht op het waarom bepaalde houdingen beter niet worden gedaan tijdens deze periode en waarom het alternatief dan wel goed is. Zo voel je je zelfzekerder om tijdens je menstruatie wél naar de yogales te komen.

Belangrijk om te weten: je moet geen menstruerende vrouw zijn om deze workshop te volgen! Alle houdingen in de menstruatiereeks zijn rustgevend voor de buikorganen en de heupen. Het effect van deze houdingen helpt niet alleen om menstruatie klachten te verminderen, maar ook om darmklachten te verzachten en de buikorganen aandacht te geven.

-----------

Toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde yogi's.

De workshop gaat door bij 6 inschrijvingen. Zeg het voort! Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.

---------

Annuleringsvoorwaarden:

Tot één maand voor de aanvangsdatum kan de deelnemer annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld, minus een administratieve kost van 10 euro. Bij annulering tot 8 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.