Check regelmatig onze nieuwe specials!
lange les

Michèle's Somatic Movement op oudjaar

met Michèle Weiss

zondag 31 december

'Somatic Movement' of het opnieuw ontwaken van de controle van de geest over lichaamsbeweging & houding, flexibiliteit en gezondheid.

Wie

Wanneer?

zondag 31 december
van 10.00-12.00 uur

Prijs

€30 euro, 2 beurten of
met onze Holiday Special

Deze eindejaarsperiode schenken we per deelnemer in onze XL lessen €1,- aan Brooddoosnodig.

Locatie

YOC Zuid > Room
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Stress, verkeerde lichaamshouding en de nasleep van zowel fysiek als emotioneel trauma veroorzaken ‘onbewuste’ co-contracties in spiergroepen. Daar het lichaam één holistisch organisme is heeft deze vorm van spanning impact op werkelijk alle gewrichten, spierkettingen, zenuwstelsel, de wervelkolom en de ademhaling. Soms is de toestand zo gevorderd dat er spasmen optreden.

Door de chronische pijn en de vele stoornissen ontwikkelen veel mensen ook een negatieve relatie met hun lichaam….’Mijn lijf wil niet mee’. Radeloos zijn, zwaarmoedigheid of de toekomst somber inzien kunnen daardoor allemaal voorkomen.

Het is bewegingstheoreticus Thomas Hanna die reeds in de vorige eeuw deze toestand beschrijft als ‘sensorisch motorisch geheugenverlies’ (SMA).

Met Somatic Movement kan je jouw zenuwstelsel (her)trainen, je lichaam genezen en chronische pijn overwinnen. De meeste oefeningen zijn liggend, enkele staand of zittend en worden in ‘slow-motion’ uitgevoerd. Gedurende de hele les laat je jouw gewaarzijn ‘wonen’ in wat er gebeurt in je lichaam. Zo help je jouw hersenen beter leren & resetten en gaat het lichaam diepe, onbewuste spanningen lossen.

De buikademhaling en het meditatieve karakter van deze somatische techniek maken de bewegingen aangenaam en de mentale dimensie van geweldloosheid dringt diep door naar binnen. Het is een moment van onverdeelde vrede die kenmerkend is voor ‘zelfzorg’. Je heelt jouzelf met jouzelf door jouzelf.

Wie somatic movement regelmatig beoefent staat op het pad van een niet te onderschatten innerlijke reis die veel meer aanwakkert dan enkel fysieke genezing. Het is een zuiveringsproces die lichaam & geest bevrijden uit de klauwen van het verleden.

Een heel mooie intentie voor jezelf tijdens deze bijzondere dag van oud naar nieuw!

 

 ------------------

Deze Lange les is geschikt voor niveau No Level > voor iedereen

-----------

Je kunt deze lange les op volgende manieren boeken:

  • je boekt een losse deelname voor de prijs van 30 euro. Je plaats is verzekerd, de les is betaald.

  • je boekt met 2 beurten van je Digikaart. Je plaats is verzekerd, de les is betaald.

  • je meld je aan met onze Holiday Special. Je plaats is verzekerd, maar neem de annuleringstermijn* in acht (een no-show kost 10 euro).

  • je ziet (last minute) een vrije plaats? Kom gewoon! Ter plaatse betaal je met je Flexkaart, contant of met Payconiq. Helaas kun je voor lange lessen niet meer reserveren in combinatie met je Flexkaart, dit vanwege een te groot aantal 'no-shows' in het verleden.

Hier meer uitleg over Flexkaart / Digikaart.

De les gaat door bij 8 inschrijvingen. Door je plaats op voorhand te boeken laat je ons zien dat je komt. Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.

-----------

*LET OP! Gratis annuleren is mogelijk tot 12 uur voor aanvang van de les.

Voor deze lange les kun je tot 12 uur voor aanvang van de les gratis annuleren via 'mijn boekingen' in je persoonlijke account van Eversports. Ben je te laat, dan ben je helaas je inschrijfgeld / gebruikte beurten kwijt.

Maak je gebruik van onze Holiday Special? We vragen je om extra zorgvuldig om te springen met je reserveringen! Een no-show in een volzette les kost 10 euro! Op deze manier help je ons, ons ruime aanbod te laten voortbestaan én onze docenten een eerlijke verloning te geven.