Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
yoc zuid > hall

Workshop: De weg naar goed ademen

met Michèle Weiss

zaterdag 17 en 24 juni
van 14.00-18.00 uur

Leer goed en vrij ademen. De basis van alles!

Wie

Wanneer?

zaterdag 17 en 24 juni

Prijs

€55,- per workshop van 4 uur
€100,- voor beide worskhops

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent
Icon: Marker

Deze workshop is gebaseerd op de 15 vaardigheden van ‘goed ademen’ uit de Traditionele, Indische Yogatherapie. Ademen is één van de tien levensdomeinen die holistisch verbonden zijn met elkaar. Ademen staat voorop omdat het de geest snel en rechtstreeks beïnvloedt én vice versa.

Yogatherapie denkt niet in termen van ziekte maar in termen van ‘evenwicht’. Elk levensdomein kent haar vaardigheden waarmee alles zoveel mogelijk in balans wordt houden. Yoga omschrijft een reeks situaties waarbij onbalans in het ademen voelbaar is. Bijvoorbeeld een gespannen ademhaling of het voelen van (veel) discomfort bij ademhalingsoefeningen.

Daartegenover biedt Yogatherapie een aantal tools die het evenwicht in de ademhaling ontwikkelen/herstellen aan de hand van de zogenoemde ‘goed-ademen-parameters’. Het doel van deze workshop is om deze parameters te leren kennen en de verschillende tools te introduceren en te beoefenen. Wie dit regelmatig en continue blijft oefenen zal meer vrede, veerkracht, gezondheid en bewustzijn ervaren.

Goed ademen vraagt oefening en inzicht. Vandaar dat de workshop doorgaat over twee namiddagen. Een minimum ervaring met Yoga is aangeraden. Deze workshop is geschikt voor elke Yogi die zijn/haar skills wil oefenen en verfijnen, voor yogadocenten die zich willen verdiepen in diverse ademparameters en het leren herkennen van ademhalingsuitdagingen bij studenten.

Opgelet: diep verbinden met de ademhaling kan mentaal/emotioneel overweldigend zijn. Wie twijfelt stuurt best eerst even een mailtje naar Michèle.