Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
yoc zuid > hall

Workshop: Somatic Movement

met Michèle Weiss

zaterdag 20 mei

Somatic Movement of Soma Yoga is geen nieuwe stijl van yoga, maar eerder een bewegingstherapie, een manier om de wijze waarop onze hersenen de spieren 'voelen en bewegen', opnieuw aan te leren.

Wie

Wanneer?

zaterdag 20 mei
van 14.00-18.00 uur

Prijs

€75 voor de
workshop van 4 uur

Locatie

YOC Zuid > Room
Oudescheldestraat 16
9000 Gent
Icon: Marker

Somatische bewegingsoefeningen zijn gericht op het ‘ontladen’ van spanning en pijn in het lichaam. De oefeningen gebeuren meestal liggend of zittend en worden in ‘slow motion’ uitgevoerd. Daardoor wordt de psychisch emotionele imprint in het lichaam bevrijd.

Deze bewegingsstijl is een weerspiegeling van de oude traditionele ‘Hatha Yoga’. Deze werd ook ontspannen en langzaam uitgevoerd met aandacht voor de ademhaling en gevolgd door ‘navoelen’. Dit is het moment waarop neuromusculaire verbindingen zich herstellen, waarbij emoties bevrijd worden en waarbij er ‘prajna’ of een shift in bewustzijn gebeurt.

Mensen ervaren somatisch bewegen als heel aangenaam en ontspannend. In deze 1ste Soma Yoga workshop komt de somatische basisreeks aan bod aangevuld met speelse varianten.

Heb je het gevoel dat jouw lichaam niet evenwichtig is? Heb je non-gediagnosticeerde pijnen? Heb je last van stress symptomen en een moeilijke ademhaling? Zit je vast in negatieve gewoontes? Is er sprake van (ontwikkelings)trauma (trillen, spanning)? Ben je een zeer actieve Yogi en wil je wat meer Yin en interoceptie ervaren? Ben je een therapeut die lichaamswerk wil integreren in de praktijkruimte? Ben je nieuwsgierig? Dan is deze workshop zeker iets voor jou.

Michèle trainde in 2019 (Intro I & II) met klinisch somatisch therapeut Gena Rho (Essential Somatics). Trainde verder met Martha Petersson (auteur van Move without Pain) en behaalde eind 2022 het 1ste certificaat bij Sarah Warren van het Somatic Movement Center en auteur van The painrelief Secret. Deze docenten zetten de traditie voort van somatisch neuroloog en beweginsgstheoreticus Thomas Hanna.