yoc zuid > room

Workshop: Yoga voor een evenwichtige bekkenbodem

met Michèle

zaterdag 12 november

In deze vlotte workshop combineren we bewuste aandacht met staande, zittende en liggende yogahoudingen en leer je alles over het functioneren van de bekkenbodem.

Wie

Wanneer

zaterdag 12 november 2022 van 14.30-18.30 uur

Prijs

€50,- voor de workshop van 4 uur

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

De bekkenbodem is de coördinator van de 'core-container' (het gebied tussen bekkenbodem en diafragma) en de ademhaling. De spierkettingen van rug, buik, bekken én de ademhaling komen onder spanning te staan wanneer de bekkenbodem door stress, levensstijl of zwangerschap niet meer evenwichtig functioneert. Een te zwakke of een te gespannen bekkenbodem komen regelmatig voor, zowel bij jong als oud.

In deze workshop integreer je bewustwording, beweging, ademhaling, evenwicht én kracht. Je ervaart je bekkenbodem in zijn geheel.

  1. bewustwording: ervaar hoe de bio-mechanica van het bekken werkt en hoe de bekkenbodem een coördinerende rol speelt.

  2. begrijpen en voelen hoe de bekkenbodem verbonden is met alle spierkettingen

  3. de functie van de bekkenbodem tijdens de oprichtingsreflex, achterwaartse en voorwaartse buigingen, staande concentrische bewegingen

  4. de fascinerende wijze waarop de bekkenbodem ook de ademhaling coördineert

Je leert de bekkenbodem ontspannen, rekken, verstevigen en integreren met beweging en ademhaling. Je leert 'mulhabandha', een bewuste contractie van de bekkenbodem.

Je leert alles over het ontwikkelen van een betere houding, een gezonde core tonus en een correcte ademhaling. Dit is de basis voor pranayama (ademhalingstechnieken) en meer uitdagende asana (yogahoudingen). Bovendien heeft de bekkenbodem een bijzondere energetische stroom en functie die onder andere invloed heeft op je zelfvertrouwen. Wanneer je deze Yoga regelmatig beoefent, zal je meer verbondenheid en evenwicht ervaren.