Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
reeks

Yoga Anatomie Tweedaagse

met Ulrike

zaterdag 4 & 11 mei

Heb je altijd al beter willen begrijpen wat er in je lichaam beweegt tijdens yogahoudingen? Dan is deze tweedaagse Yoga Anatomie Workshop precies wat je nodig hebt! Inzicht in de werking van je fysieke lichaam zal je helpen je begrip van je asana practice (yogahoudingen) te vergroten en je beoefening naar een hoger niveau te tillen.

Wie

Wanneer

Zaterdag 4 en 11 mei
Van 14u tot 17u

Prijs

€ 120 voor de reeks
of met de beurtenkaart

Locatie

YOC Zuid > Floor
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Dag 1 - Basisbegrippen anatomie & bewegingsleer

  • We leggen eerst een theoretische basis: Wat zijn gewrichten, spieren, pezen en ligamenten en hoe faciliteren ze beweging in ons lichaam? We bestuderen de structuur en bewegingsmogelijkheden van onze knieën, heupen, schouders en de wervelkolom. We passen deze theoretische kennis toe op de praktijk door de bewegingen in de gewrichten van een aantal yogahoudingen te analyseren.

  • We besteden aandacht aan een aantal bewegingsprincipes en staan stil bij begrippen zoals range of motion, flexibiliteit, multisegmentale bewegingen en uitlijning (alignement). Waarom zijn we soms beperkt in bepaalde bewegingen en hoe kunnen we dit verhelpen? Waarop moeten we letten als we yoga beoefenen of doceren om ons lichaam op een veilige en duurzame manier in te zetten? 

Dag 2 - De werking van onze spieren & de wervelkolom

  • In deze les krijg je inzicht in de manier waarop spieren opgebouwd zijn en op welke manier we ze kunnen inzetten om beweging mogelijk te maken. We ontdekken hoe spieren met elkaar in verband staan en met elkaar samenwerken. We bekijken kort een aantal belangrijke spieren in ons lichaam en de yogahoudingen waarin ze gebruikt worden.

  • Een aandachtige positionering van onze ruggengraat is in iedere yogahouding belangrijk. Daarom gaan we in het tweede deel van deze les dieper in op de structuur en opbouw van onze wervelkolom en de verschillende manieren waarop we onze rug bewegen tijdens verschillende types yogahoudingen.

Verwacht je in deze les vooral aan kennis, informatie en inzicht en minder aan de fysieke beoefening van yogahoudingen. Deze reeks zal je helpen om je beter bewust te worden van je fysieke lichaam, je zekerder te voelen tijdens je yogapractice en de intentie en het onderlinge verband van bepaalde houdingen beter te begrijpen.

Iedereen die minstens een aantal lessen ervaring heeft met het beoefenen van yogahoudingen is welkom, er wordt geen theoretische voorkennis verwacht. 

---------

Je kunt deze reeks op volgende manieren boeken/reserveren:

  • je boekt voor de prijs van 120 euro. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

  • je boekt met 8 beurten van je Digikaart. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.

  • je reserveert een plek met 8 beurten van je '10 x reserveringskaart'. Je lessen zijn nog niet betaald, dit doe je bij aanvang van de eerste les met vijf stempels op je Flexkaart! Onderstaande annuleringvoorwaarden zijn van kracht, óók als je met een Flexkaart deelneemt.

  • heb je een abonnement via domiciliëring bij ons tijdens de volledige duur van de reeks? Dan krijg je 25% korting op de totaalprijs van de reeks! Stuur een e-mailtje naar info@yoga-on-call.be om je kortingscode te ontvangen.

Hier meer uitleg over Flexkaart / Digikaart.

De reeks gaat door bij 6 inschrijvingen. Zeg het voort! Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.

---------

Annuleringsvoorwaarden:

Je kunt tot 7 dagen voor aanvang van de reeks gratis annuleren. Bij annulering tot 2 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld (Flex/Digi: 4 beurten) in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.

Op deze manier help je ons, ons ruime aanbod te laten voortbestaan én onze docenten een eerlijke verloning te geven.