Check regelmatig onze nieuwe specials!
lange les

Yoga doorheen je cyclus

met Siel Van Eekert

vrijdag 29 maart

Vrouwen en menstruatie: er zijn al boeken over geschreven en met z’n allen kunnen we er ongetwijfeld nog ontelbare boeken vol mee schrijven.

Wie

Wanneer?

vrijdag 29 maart van 14.00-16.00 uur

Prijs

€30,- / twee beurten op je beurtenkaart /
inclusief in al onze abommenenten!
Lees hiernaast.

Locatie

YOC Zuid > Room
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Meer en meer begint er ook aandacht te komen voor de gehele cyclus en niet alleen die ene menstruatieweek.

Doorheen de vrouwelijke cyclus gebeurt er veel: hormonen worden aangemaakt en afgebroken, het baarmoederslijmvlies ondergaat een metamorfose om alles klaar te maken voor een potentieel bevrucht eitje en indien dit niet gebeurd, het slijmvlies terug af te breken en te laten wegvloeien (menstruatie). We kennen alle biologische en hormonale stapjes vanuit de les biologie in het middelbaar. 

Maar heb je ooit al opgemerkt dat er ook vele mentale en fysieke patronen terug te vinden zijn in je cyclus? De buikkrampen tijdens de menstruatie en de neerslachtigheid tijdens de dagen nét voor de menstruatie (PMS) zijn veelal gekend. Maar is het je ooit al opgevallen dat je spieren stijver zijn nét voor je menstruatie en je tijdens je menstruatie dan weer net veel soepeler bent? Merkte je al op dat je yoga beoefening bijna vanzelf ging en je de iets meer uitdagende houdingen zonder problemen deed, zo ongeveer halverwege je cyclus? Merkte je al op dat je minder zin hebt in een actieve yogales tijdens je menstruatie en sneller een rustgevende practice opzoekt? Misschien wel, misschien niet. Of linkte je het (nog) niet aan je cyclus?

Yoga kan een houvast zijn tijdens je cyclus om deze op een zachtere manier te ervaren. Er is een wisselwerking tussen jouw cyclus en je yoga practice: door op het juiste moment in je cyclus de juiste yogahoudingen te oefenen mét de juiste intenties, ondersteun je jouw cyclus en vergemakkelijk je jouw practice. Een win win situatie, toch? Maar hoe begin je daar aan?

Tijdens deze lange les neem ik je mee op pad doorheen je cyclus en welke asana’s (yogahoudingen) met welke intensiteit hierbij perfect aansluiten. Deze les vergroot je kennis over je eigen cyclus en hoe yoga joi hierin kan ondersteunen.

----------

Je kunt deze lange les op volgende manieren boeken:

  • je boekt een losse deelname voor de prijs van 30 euro. Je plaats is verzekerd, de les is betaald.

  • je boekt met 2 beurten van je Digikaart. Je plaats is verzekerd, de les is betaald.

  • je meld je aan met één van onze drie abonnementen (Puppy, Up Dog of Warrior). Je plaats is verzekerd, maar neem de annuleringstermijn* in acht (een no-show gaat in mindering van het maandelijkse aantal deelnames of in geval van het Warrior abonnement: kost 10 euro).

  • je ziet (last minute) een vrije plaats? Kom gewoon! Ter plaatse betaal je met je Flexkaart, contant of met Payconiq. Helaas kun je voor lange lessen niet meer reserveren in combinatie met je Flexkaart, dit vanwege een te groot aantal 'no-shows' in het verleden.

Hier meer uitleg over Flexkaart / Digikaart.

De les gaat door bij 6 inschrijvingen. Door je plaats op voorhand te boeken laat je ons zien dat je komt. Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.

-----------

*LET OP! Gratis annuleren is mogelijk tot 12 uur voor aanvang van de les.

Voor deze lange les kun je tot 12 uur voor aanvang van de les gratis annuleren via 'mijn boekingen' in je persoonlijke account van Eversports. Ben je te laat, dan ben je helaas je inschrijfgeld / gebruikte beurten kwijt.

Maak je gebruik van ons Warrior abonnement? We vragen je om extra zorgvuldig om te springen met je reserveringen! Een no-show in een volzette les kost 10 euro! Op deze manier help je ons, ons ruime aanbod te laten voortbestaan én onze docenten een eerlijke verloning te geven.